Ugyan tegnap volt a nagy bemutatója a vállalatnak, azért tudjuk, folyton dolgoznak valamin, és sorra érkeznek a jobbnál jobb termékek is.

Xiaomi

A Bluetooth SIG-nek hála kiderült, hogy a színfalak mögött gőzerővel dolgoznak a Xiaomi Mi Translator és a Mi Kids Smartwatch 2S termékeken, amelyek megkapták tanúsítványt.

Xiaomi00 Translator 01

A Mi Translator modellszáma FYJ01QP lett, és tartalmaz egy leírást, amely szerint az eszköznek 4,1”-es érintőképernyője, 6 mikrofonja, valamint hátsó kamerája van. Ezen kívül az Android 8.1-et (Go Edition) is futtatja, távoli hangfelvételt, fordítást (kép alapján is) és még valutaváltót is tartalmaz. A fordító Bluetooth 4.2-es kapcsolattal is rendelkezik, amely segítségével más eszközökkel is összekapcsolható. Sajnos sem technikai paraméterekre, sem egyéb részletekre nem derült (még) fény az eszközzel kapcsolatban.

Xiaomi00 SmartWatch2S 01

A Mi Kids (Bunny) SmartWatch 2S is egy közelgő modell az okosóra-sorozatban. Érdekes, hogy ezt a nevet kapta az eszköz, mivel a Xiaomi már kiadta a Mi Kids Smartwatch 3 és a Mi Kids Smartwatch 3C verziót is, és néhány héttel ezelőtt már a Mi Kids Smartwatch 4 Pro is megszerezte a tanúsítványt. A Mi Kids Smartwatch 2S modellszáma MTSB09XUN lett, és a Bluetooth 4.0-on keresztül fog csatlakozni. Ennél többet egyelőre erről a termékről sem tudni, de ismerve a tempójukat, hamarosan hallunk felőle.

Xiaomi00 Watch 01

Ez ugyan a GTR óra, de nem a Wear OS-t használja

Új okosóra a Xiaomitól? A jelek arra mutatnak, hogy készül a Wear OS-t futtató okosóra. A cég hamarosan elindíthatja a „Mi Watch” alkalmazást a Google Wear operációs rendszerével együttműködve. A cég még 2014-ben indította útjára a Mi Band sorozatot, amely kedvező árcédulája miatt gyorsan kapós lett. Annak ellenére, hogy a Xiaomi rendkívül nagy sikert ért el az aktivitásmérőkkel, még mindig nem használja a Wear OS-t, ez azonban hamarosan megváltozhat.  Az APK insight új felfedezése szerint a Wear OS legújabb – 2.28-as – verziója olyan kódsorokat tartalmaz, amelyek egyértelműen megmutatja, hogy a Xiaomi egy intelligens hordható készüléket készít, amely ezt az operációs rendszert futtatja. Referenciaként a kód sorokat az alábbiakban soroljuk fel.

Wear OS 2.28

<STRING NAME=”XIAOMI_COMPANION_NAME”>MI WEAR</STRING>

Ahogy azt a kód sugallja, az eszköz a Mi Wear nevet viseli. Ezen kívül a kódsorban szerepel a Mi Watch kulcsszó is, amely az első Wear OS-t futtató intelligens órájának a neve lehet.

<STRING NAME = ”BAIJI_COMPANION_NAME”> BAIJI COMPANION </STRING>

A „Baiji” szó egy olyan kínai delfin fajra utal, amely már kihalt. Ennek a kódnak a megléte azt sugallja, hogy a Xiaomi a jövőben intelligens órát indít a Wear OS-vel, és a Wear OS legújabb verziójában korábban kiemelt kód megerősíti az állítást.

Noha az állítólagos „Mi Watch” funkcióiról vagy kialakításáról semmit nem tudni, várhatóan ennél az eszköznél is kedvező árcédulával fogunk találkozni. Ezeket az információkat érdemes fenntartással kezelni, hiszen a cég részéről ezt nem erősítette meg senki.

És ami tegnapról kimaradt….

Xiaomi00 MiAirDotsPro 01

Bejelentették a Xiaomi Mi AirDots Pro 2-t. A fülhallgatók tömege egyenként 4,5 gramm, a tok pedig 50 grammos. Az üzemidő nagyjából 4 órás lejátszást kínál, 14 órát a tokkal, és 1 óra alatt lehet feltölteni. Az eszköz 14,2 mm-es meghajtókkal rendelkezik a jobb hangzás érdekében, a mobilhoz (laptophoz) Bluetooth 5.0-val kapcsolódik, az LDHC Hi-Res audio kodeknek hála a hangzás nagyszerű lesz, és aktív zajszűréssel is rendelkezik. A félig fülbe illeszkedő formának köszönhetően viselése kényelmes lesz, de ugyanakkor stabilan illeszkedik a fülbe. egy nyomásérzékelő is kerül a fülesekbe, ezek automatikusan szüneteltetik a zenét, amennyiben kivesszük őket. Az ökoszisztémának hála automatikusan kapcsolódik az MIUI-t futtató telefonokhoz, amikor kinyílik a tok, és behelyezzük a fülhallgatót. A Xiaomi Mi AirDots Pro 2 fehér színben lesz kapható szeptember 27-től, az ára pedig 399 jüan (~17 000 Ft) lesz Kínában.

Xiaomi00 PowerBank 01

Ugyancsak tegnap mutatták be a Mi Power Bank 3 új verzióját, amely már 50W-os gyorstöltésre képes. Hasonlít az elődhöz, azonban a mérete ennek már 153,5 × 73,5 × 27,5 milliméter lett, a kapacitás maradt 20 000 mAh-ás. A vésztöltővel egyszerre három eszközt is tölthetünk, két USB-A és egy USB-C porttal rendelkezik. Van egy külön USB-C port is feltöltéshez. A piaci debütálásra ugyan várni kell, de az ára biztos, 299 jüant (~ 13 000 Ft) kérnek el – természetesen ez is a belpiacos ár.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

facebook button final

Vásárlási segédlet: