Rohan az idő: a Xiaomi almárkájának telefonja májusban jelent meg, de már érkeznek a friss infók a következő generációról.

RedmiK30 01

A Redmi K20 (Mi 9T) széria hozta a kötelezőt a vállalat szempontjából, pillanatok alatt népszerű lett minden piacon, ahol elérhető. Ezen nincs semmi csodálkoznivaló, elvégre az ütős hardver mellé jó árat tudtak kínálni. Nos, lassan belépünk a következő évbe, és ez hozza magával a vérfrissítést, amely a manapság hagyománnyá váló tízes ugrást követi a számozásban. Ideje megnézni, mit tudni a K30-ról, amit Lu Weibing korábban megosztott a Redmi 8 bemutatója során. Az már biztosra vehető, hogy a készülék kettős 5G támogatással érkezik majd. Ez azt jelenti, hogy mind az SA (önálló mód), mind az NSA (nem önálló) hálózattal képes lesz működni, ez utóbbi továbbra is a meglévő LTE infrastruktúrára támaszkodik bizonyos feladatokhoz, például a cellatornyok és a szerverek közötti kommunikációhoz. Ez lehetővé teszi a jobb összeköttetést, és az 5G lefedettség olcsóbb kiépítésének költségeit. Egyes spekulációk szerint a mobil lelkét a Qualcomm 7250-es lapkakészlete fogja adni. Ez a 700-as szériát takarja, amely tartalmazza az ötödik generációs mobilhálózatok támogatását is – erre nem vennék mérget.

RedmiK30 02

A külseje is átalakul valamennyire a K30-nak, elsősorban a kijelző területén. Az elődnél motorikusan emelkedik ki az előlapi kamera a házból, ezt váltják majd fel a lyukas kijelzővel, ahol is a megjelenítőben lévő kivágásban kap majd helyet a kettős elülső kamera. Ez a megoldás a Samsung Galaxy S10+-ból lehet ismerős, amit akár a notch továbbfejlesztésének is tekinthetünk. Az árképzés tekintetében Weibing megemlítette, hogy a K30 nem lesz a legolcsóbb 5G telefon, ám továbbra is a Redmi márkához hűen egy költséghatékony készüléket kapunk majd.

RedmiK30 03

Az eddig kikerült információkat persze azért érdemes fenntartással kezelni, meglátjuk, mit hoz a jövő. Én visszalépésnek tartanán a kijelzőbe vájt lyukat, legyen ott bármennyi kamera. Szerintem sokkal elegánsabb (szebb) a láthatatlan kamera, bár ízlések és pofonok.

Forrás: GSM Arena