Egy új szegmensben kíván a kínai vállalat hódítani, amire elég nagy esélyük van, elnézve a termékeket.

MiDisplay 01

Feltehetjük a kérdést – és szoktuk is – hogy a Xiaomi mit nem gyárt? Mert lassan mindent, és ezen ők is szoktak elmélkedni, hol nem kínálnak alternatívát a „nagy gyártókkal” szemben. Ekkor mondhatta valaki egy meetingen, hogy monitoruk még nincs. És lett – egyből kettő is, egy belépőszintű monitor a mindennapokra, és egy másik, ami kifejezetten a játékosokat célozza meg.

Mi Surface Display 34 Inch

MiDisplay 02

Amint a név is jelzi, hatalmas méretű kijelzővel támad a főattrakció, pontosan 34 hüvelykes (~86 centiméteres), 21:9 képarányú ívelt képernyő. A felbontása 3440 x 1440 pixel, a képfrissítés gyakorisága 144 Hz-es. A repertoárban szerepel az AMD Freesync, kékfény szűrő mód,a színtartomány pedig az sRGB 121%-át fedi le. Az ívelt kijelző konzollal rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a képernyő emelését és forgatását. A panelt a Samsungtól szerzik be a jelentések szerint, a talphoz pedig mágnessel rögzül a kijelző, amire nem kevesebb, mint 3 év garanciát ad a gyártó. Az értékesítés október 21-én indul Kínában, az indulóára pedig 2499 jüan (~104 000 Ft) lesz, ami ebben a kategóriában kellemesnek mondható.

Xiaomi Mi Display 23 Inch

MiDisplay 03

Gondoltak azokra is, akiknek nincs szüksége egy hatalmas kijelzőre, nekik egy tradicionálisabb, 23,8 hüvelykes kijelzőt ajánl a vállalat. A felbontása ennek Full HD, azaz 1920 x 1080 pixel, a betekintési szöge pedig 178 fokos. A dizájnt ennél a monitornál minimalistára vették, a vezérlőgombok a képernyő jobb alsó alsó részén rejtették el, a hátlapon pedig csak a márkanévvel, egy HDMI porttal, és a tápcsatlakozóval találkozunk. A talp is követi ezt az elvet, a tartó rész henger alakú lett, amely segítségével a panel dőlésszöge ugyan állítható, a magassága viszont nem. Az egyszerűbb kialakítás az árcédulán is tetten érhető, a 23,8 inches monitor ugyanis 699 jüanért (~29 000 Ft) vásárolható meg, szintén október 21-től.

Mindkettő modell versenyképes ajánlat a nagy gyártók drágább modelljeivel szemben. Akik egy belépőszintű darabot keresnek kis pénzért, azoknak a kisebb képátlójú ideális választás lehet. A játékosoknak/videósoknak/fotósoknak pedig nagyszerű alternatívát kínál a 34 inches monstrum, a konkurensek hasonló tudású monitoraihoz képest jóval kedvezőbb árral.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: