Pár hónapja jelentette be a kínai vállalat CEO-ja, hogy 2020-ban több mint 10 olyan készüléket dobnak piacra, ami 5G képes lesz.

5G

Már ez is komoly kijelentés volt tőle – tőlük, azonban emeltek a lécen. Lei Jun most bejelentette, hogy minden készülékük, amely 2000 jüan feletti (~ 75 000 Ft) árcédulával fog rendelkezni, megkapja az 5G-s támogatást. Ugyan ez a nettó ár, de ha a hazai árakkal számolnánk, akkor is a 100 000 Ft körüli középkategóriás telefonjaik nagyja már kezelni fogja a villámgyors széles sávú mobilos hálózatokat. Ezzel a lépéssel több szempontból is nagyot húznak majd. Egyrészt sokan vásárolnak csak emiatt új telefont – Kínában rohamléptekkel épül is  a hálózat – másrészről ha ilyen kedvező áron adják majd őket, robbanásszerűen megnőhet az eddig sem csekély  felhasználói táboruk. Ugyan eddig is volt pár 5G képes mobiljuk – Mi Mix 3 5G, Mi 9 Pro 5G, Mi Mix Alpha – de jövőre jön a Mi 10, a Mi 10 SE, a Redmi K30, ami biztos kezeli az ötödik generációs hálózatokat, de ha belegondolunk, idén hány telefont mutattak be (a Redmivel együtt), amelyek többe kerültek 2000 jüannál, mobildömpingre számíthatunk.

Xiaomi Lei Jun

Az európai piacot (is) ezzel a húzással letarolhatják, főleg azok után, hogy a Huawei továbbra sem használhatja a Google alkalmazásait – Gmail, Térkép, Play Áruház – amik nélkül kb. semmire nem mennek Kínán kívül. A többi gyártónak eddig is okoztak kellemetlen perceket az áraikkal, de ha ezt meglépik, vakarhatják majd a fejüket az ellenlábasok. Személy szerint ennek fényében még jobban várom az elkövetkező évet, ami sok újdonságot tartogathat számunkra.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: