Egy ideje mindenki azt találgatja, mit rejt majd az új telefon belseje, egyesek a Qualcommot jósolták, míg mások a MediaTek processzorra tippeltek.

Redmi K30 01

Ma Lu Weibing eloszlatta a kétségeket, és elárulta, hogy a Qualcomm megoldását fogják használni a következő szériánál is. Kétféle verzió került szóba, a Redmi K30 és a Redmi K30 5G (Pro?). A “sima” K30 a Qualcomm 730G processzorral érkezik – ami mellé az Adreno 618 GPU társul – így egy 4G-s modellt is kapunk kedvező áron. Az 5G képes készülékben viszont a Qualcomm Snapdragon SM7250-es SOC dübörög majd, azaz a Snapdragon 765G. Ez 7 nm-en készül, 8 maggal rendelkezik (2 x Cortex-A76 mag – 2,36 GHz illetve 2,32 GHz – illetve 6 x Cortex-A55 mag, amelyek 1,86 GHz-en üzemelnek), a GPU szerepét itt az Adreno 620 töltené be. Ez a SoC, ahogy a neve is sugallja, a 730-as központi egység továbbfejlesztett verziója. 

RedmiK30 02

A két típus között azonban itt nem érnek véget a különbségek. Ugyan a kijelző mindkét verzió esetében egy 6,6”-os (1080 x 2400 pixel) FHD+ panel lesz – kameralyukkal az előlapi két lencsének – amely képfrissítése 120 Hz lesz. A többi paraméter már megegyezik mindkét verziónál, így adott lesz az oldalra szerelt ujjlenyomat-olvasó, a 4500 mAh-ás akkumulátor, amelyet 27 W-os gyorstöltéssel tudunk újra feltölteni. Emellé megkapjuk az infraportot, az NFC chipet, és a 3,5 mm-es jack csatlakozót. A tárhely minimum 64 GB-os lesz, a memória méretéről (egyelőre) nem esett még szó. A hátlapon a kamerák száma sem egyezik meg a két modellnél, az 5G képes mobilnál négy kamera rögzíti az eseményeket, egy kör alakú sztigetbe ágyazva. A fő szenzor szerepét a Sony IMX686 kapta, amely 60 megapixeles felbontással bír, mellé jön egy 13 megapixeles nagy látószögű érzékelő, egy 8 megapixeles teleobjektív (optikai zoommal) és egy 2 megapixeles egység. A kisebbik testvér hátoldalán eggyel kevesebb lencse lesz megtalálható – azonban a pletykák szerint a főszenzor mindkét esetben a már említett 60 megapixeles Sony-féle egység lesz. A kijelzőn a kettős kamerarendszer magában foglal egy 32 megapixeles főérzékelőt a szelfikhez, valamint egy további ToF-érzékelőt a 3D-s arcfelismeréshez.

RedmiK30 03

Szoftver tekintetében természetesen az Android 10-es verziója fut gyárilag, amit a MIUI 11-es verziója tesz egyedivé. A hivatalos bemutató december 10-én esedékes.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: