A táblagépek piaca nem olyan fényes, mint a gyártók szeretnék, a Xiaomi viszont itt is remekel – és most a szokottnál is kedvezőbb áron juthatunk hozzá.

XiaomiMiPad4LTE 01

Sokan vannak, akiknek otthonra jól jön egy tartalomfogyasztásra gyártott eszköz. A telefon kijelzője kicsi, a számítógép (laptop) nem igazán hordozható, és kényelmetlen például ágyban/kanapén használni – fekve. Ezért van teljes mértékben létjogosultsága a tabletnek, aminél nem hátrány a megfelelő hardver, még ha nem is játszunk vele. Vágjunk is bele, jöjjön a bemutatása, ha valaki nem ismerné ezt az eszközt!

A külsejéről nem sokat lehet elmondani, 200,2 x 120,3 x 7,9 milliméteres, tömege 342 gramm. Az előlap nagy részét a 8”-os, 1920 x 1200 pixel felbontású kijelző foglalja el. A képaránya 16:10, így inkább tartalomfogyasztásra/általános célra való használata ajánlott a filmnézéssel szemben. Az előlapi kamera – amely a kijelző fölötti kávában kapott helyet – 5 megapixeles. Jobb oldalt találjuk a hangerő szabályozó- és bekapcsoló gombot, átellenben a micro SD kártyának és a SIM kártyának a nyílását, míg felül a 3,5 mm-es jack csatlakozót, illetve a másodlagos mikrofont. Alul kapott helyet az elsődleges mikrofon, a két hangszóró, valamint az USB Type-C csatlakozó. A hátlapon egyetlen kamera árválkodik, ennek felbontása 13 megapixel. Ennyi elegendő is, elsősorban nem ezzel az eszközzel fogunk fényképezni. A borítás fekete vagy arany színű lehet, kinek melyik tetszik jobban.

XiaomiMiPad4LTE 02

A borítás alatt a Qualcomm Snapdragon 660 (14 nm, 8 x Kryo 260@2,2GHz) CPU-t kapjuk, míg a GPU szerepét az Adreno 512 tölti be. Rendszermemóriából 4 GB-ot (LPDDR4) osztottak, míg tárhelyből 64 GB-ot tettek a tabletbe, amit maximum egy 256 GB-os micro SD kártyával bővíthetünk tovább. A vezeték nélküli kapcsolatokkal nem lesz bajunk. A Wi-Fi dual bandes, kezeli az a/b/g/n/ac szabványokat, míg a Bluetooth 5.0-ás. A GPS-t sem kell hiányolnunk, illetve a beépített modem ugyan 4G képes, ám sajnálatos módon (?) a B20-as frekvenciát nem ismeri. Az energiaellátásért egy 6600 mAh-ás akkumulátor felel (ennek minimum kapacitása 6 000 mAh), így nem kell állandóan a töltőt keresni abból az apropóból, hogy lemerül a készülék.

XiaomiMiPad4LTE 03

A szoftver a Xiaomitól megszokott, a dobozból kivéve még a MIUI 9 (ez frissíthető a 10-es verzióra) fogad minket, aminek az Android 8.1 az alapja. A tablet körül egy apró anomália van,ami a szoftvert érinti. Ugyan Global verziós a készülék (angol nyelv és Play Áruház is van rajta), de az OTA frissítéseket nem kezeli – ezt manuálisan tudjuk orvosolni. Ha minden igaz, ebben az évben a MiPad 4 is megkapja a legfrissebb operációs rendszert a MIUI 11-el egyetemben (2020 Q1/Q2-t ígérnek). Így nem maradt más hátra, mint az ár. A MiPad 4-et most 239,99 $ (~71 000 Ft) ellenében vásárolhatjuk meg, a szállítása – spanyol raktárból! – 18,71 $ (~5 600 Ft). Az ígéret szerint 4-5 munkanap alatt kézhez is kapjuk a tabletet.

A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi Mi Pad 4 WiFi + 4G LTE – fekete színű

 

Xiaomi Mi Pad 4 WiFi + 4G LTE – arany színű


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: