A vállalat eddigi legolcsóbb – nemzetközi piacokon kapható – 5G képes mobilja megérkezett.

A mai nap folyamán a vállalat legnagyobb meglepetésünkre bemutatta a 10-es széria pénztárcabarát tagját. Sajnos – egyéb okok miatt – nem követhettem élőben a showt, így kissé megkésve számolok be a legújabb telefonjukról, és a többi termékről, egyelőre szűkszavúan. A márkát ismerőknek nem újdonság a Lite verzió, hiszen 2018 óta kapható ilyen modell a kínálatukban. Akkor, a Mi 8 Lite-tal mutatták be az az évi zászlóshajójuk megfizethető verzióját. Mivel eddig minden alkalommal jó fél év telt el a két modell megjelenése között, ezért a bemutató pillanatáig nem is vártunk ilyen telefont – csak a nemzetközi kiadását a Mi 10-es szériának. Utóbbiakról mi is beszámoltunk itt, a nemzetközi modellek árát a hír végén olvashatjátok – most nézzük mit tudunk eddig a Mi 10 Lite 5G-ről.

Sajnos nem ismert minden specifikációs adat, eddig szűkszavúan nyilatkoztak az új jövevényről, de amit tudunk, megosztunk veletek. Ennyi mellébeszélés után most már nézzük meg, mivel örvendeztetnek meg minket!

A készüléket elöl-hátul Gorilla Glass védi a fizikai behatásoktól – ez már-már standard egy középkategóriás mobil esetében is. Az előlapon egy 6,57 hüvelykes AMOLED TrueColor 1080p felbontású kijelző terpeszkedik. Az előlapi kamerát – amely 16 megapixeles felbontással bír – egy középen elhelyezett notch rejti – szemben a testvérek általi lyuk helyett. Talán ez még mindig szebb megoldás – szerintem – bár ugye kinek mi tetszik. Az ujjlenyomat-olvasó is a megjelenítő alatt helyezkedik el, ahogy lenni szokott.

A hátlapi kamerák kialakításában is eltér a testvérektől, míg ott vízszintesen – egymás alatt – helyezkedtek el a képrögzítő egységek a bal oldalon, addig itt egy kameraszigetben kaptak helyet. Részletes specifikációt nem közöltek, annyit tudni csak, hogy az elsődleges szenzor 48 megapixeles felbontással bír – minden más paramétert eddig titkolnak. Funkciók terén nem lesz hiány, rendelkezésre áll majd az AI Dynamic Skyscaping, a Vlog Mode, a Night Mode 2.0, a ShowSteady és a pro mód, míg lassított videófelvételt maximum 120 fps-sel rögzíthetünk.

A meghajtásról a legolcsóbb megoldás felel, ami a Qualcomm Snapdragon 765G, amelynek a hőelvezetését folyadékhűtéssel – LiquidCool-ként említik – oldották meg. A memória méretét egyelőre homály fedi, annyit tudni egyelőre, hogy a költségcsökkentés jegyében LPDDR4X RAM-mal szerelték a mobilt. A belső tárhely mérete 64 GB vagy 128 GB lehet, ez az UFS 2.1-es megoldását használja. Az akkumulátor kapacitásával sem lesz nagy gond, egy 4160 mAh-os telep szolgálja ki az energiaigényünket, amely támogatja a 20 W-os gyorstöltést. A Mi 10 Lite tömege mindössze 192 gramm lett, míg a vastagsága csupán 7,98 milliméter.

A Xiaomi célja, hogy a Mi 10 Lite 5G telefonnak hála minél több ember kapcsolódhasson a legújabb, és legfejlettebb – hálózatokhoz, mindezt elérhető áron. Háromféle színben – fehér, szürke és zöld – lesz elérhető a telefon május elejétől, a fogyasztói árat 349 euróban (~124 000 Ft) adta meg a cég.

Míg a Mi 10 alapára 799 euró lesz (~285 000 Ft), addig a Mi 10 Pro-ért 999 eurót (~356 000 Ft) kérnek majd. A bemutatón megemlítettek még további készülékeket is, amelyek az ökoszisztémához kapcsolódnak, azaz a 65″ Mi TV 4S-t, a Mi Air Purifier 3H légtisztítót, két új routert és a Mi True Wireless Earphones 2-t. Utóbbiról az ára derült csak ki, ezt 80 euróért lehet majd beszerezni, ami nagyjából 28 000 forint.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

facebook button final

Vásárlási segédlet: