Az Oppo is szeretne beszállni a chipgyártásba, gőzerővel toborozza az embereket a konkurenciától.

Friss iparági pletyka, hogy a kínai vállalat saját maga szeretné fejleszteni a jövőben a SoC-okat a telefonjaihoz. Nem kis fába vágták a fejszéjüket, ugyanis az Apple-Samsung-Huawei-n kívül mindenki más a MediaTek és a Qualcomm megoldásait használja. Erre a magyarázat rendkívül egyszerű, az önerőből készítendő alkatrész(ek) fejlesztése és gyártása rendkívül nehéz és drága feladat. Tett már egy próbát a Xiaomi is ezen a téren, bele is buktak a projektbe. Az ötödik legnagyobb gyártóként számon tartott Oppo a terve megvalósításának érdekében sikeresen csábított el szakembereket a MediaTek-től, de ajánlatokkal bombázza a Qualcomm és a HiSilicon gárdáját is. Ez a legfontosabb most számukra – a pénz adott – mivel hiába lesznek (vannak) meg a mérnökök, rögös és hosszú út vezet az első, használható chip elkészítéséig. A saját SoC bemutatására így még éveket kell várnunk, addig egyik chipgyártónak sem kell túlságosan aggódnia a rivális megjelenéséig.

Gyorsan tegyük hozzá, hogy az Oppo nem egyedül találta ki ezt, és nem is egymaga szándékszik profitálni ebből a fejlesztésből. Ott van a Vivo, a Realme, a OnePlus és az iQOO is, akik tulajdonképpen a BKK Electronics-hoz tartoznak. A lépés oka (szerintem) részben a kialakult amerikai-kínai helyzet, amely egyelőre a Huawei-t érinti, de ez bármikor változhat, és ha a kínai telefongyártók processzor nélkül maradnak, akkor a történetnek is vége szakadhat – alig maradna gyártó. Ezzel pedig mindenki csak rosszul járna… főleg a vásárlók.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: