Az aktivitásmérők királya (piaci részesedés szempontjából) ma hivatalosan is bemutatásra került, lássuk mi került bele!

Korábban már mi is írtunk az érkezéséről, ma pedig megjelent a Mi Band széria legújabb tagja. Ahogy elvárható, fejlesztettek az egészségügyi funkciókon, a kijelző méretét növelték – közel 20%-kal – valamint a töltő csatlakozásán is módosítottak. De vegyük sorba, mi mindent tud az új aktivitásmérő!

Kinézet és kijelző

A kialakítását tekintve nincs változás, maradt a kapszula-szerű forma. A mérete viszont kissé megnőtt, így az információk már 1,1”-en olvashatóak, a panel típusa pedig színes OLED, felbontása pedig 294 x 126 pixel. A kijelző láthatóságán is javított a vállalat, a maximum fényerő akár 450 nit is lehet, a védelemről pedig a 2.5D-s üvegborítás gondoskodik. Több mint 100 féle animált számlap közül lesz lehetőségünk választani, így mindenki az egyéni ízlésének megfelelően testre szabhatja a kinézetet. A mobilunkhoz Bluetooth 5-ös kapcsolaton képes csatlakozni, így az energiaigénye csekélynek mondható.

Egészségmegőrzés és nyomon követés

A mostani helyzet is rányomta bélyegét a fejlesztésre, így a Mi Band 5 esetében az aktivitások nyomon követésére is. Éppen ezért a támogatott sportmódok közé bekerültek olyan tevékenységek, amelyek az otthoni testmozgásokat képesek figyelni. Ilyen például a jóga, az evezőgép, az ugráló kötelezés vagy a szobabicikli használata. Ezekkel együtt az aktivitásmérő már 11 féle tevékenység megfigyelésére alkalmas.

A pulzusméréshez a PPG bio szenzorral rendelkezik, amelynek hála pontosabb értékeket kapunk az állandó megfigyeléssel, de a szabálytalan pulzusszámot is 50%-kal pontosabban képes mérni. Az alváskövetés is frissítésre került, a könnyű- és mélyalvás mellett immár a REM fázisunkat is figyeli a szerkezet. Ennek a funkciónak a pontosságán is csiszoltak, így 40%-kal megbízhatóbb az eredmény a korábbi modellhez képest. Újdonság, hogy a Xiaomi Mi Band 5 először kiszámítja a személyes aktivitás intelligencia (PAI) pontszámunkat is. A PAI-t a pulzusszám monitorozásával számítja ki, és minden héten egy összefoglaló képet ad a fizikai aktivitásunkról. A heti 100, vagy annál magasabb PAI-pontszám azt jelzi, hogy aktív életmóddal rendelkezünk – így ösztönözhetjük magunkat az aktívabb életmódra. Sajnálatos módon azonban a vér-oxigénszint mérés – hiába vettük 100%-ra – nem érkezett meg, így továbbra sem érhető el ez a funkció. Ezek mellett a hölgyek egészségügyi funkciói is figyelemmel kísérhetőek lesznek (havi ciklus), továbbá stressz-szint mérés és beépített légzési gyakorlatok is rendelkezésünkre állnak majd.

Töltés

Ugyan a korábbi modellek is remek üzemidővel rendelkeztek, de a töltés mindig sarkalatos pontja volt az aktivitásmérőnek. A csatlakozó az eszköz végében kapott helyet, így minden egyes alkalommal „ki kellett hámozni” a szíjból, amit jómagam sem szerettem túlzottan. Nos, ennek végre vége, a töltő immár mágnesesen csatlakozik az aktivitásmérő hátuljára, így nem kell a szíjból kivenni a kapszulát a töltéshez. A gyártó ígérete szerint elég lesz 14 naponta a töltőportot elővenni, hogy ne merüljön le a készülék.

NFC

Végre valahára az oly’ régóta várt funkció is bekerült a Mi Band 5-be. Vagyis nem mindegyik eszközbe, ugyanis két verzió lesz az aktivitásmérőből. Amelyik támogatja ezt a funkciót, azzal lehetőségünk lesz az érintésmentes fizetésre, de kérdéses, hogy pontosan mely’ régiókban használhatják majd a userek.

Az előbb felsoroltak persze nem a funkciók teljes repertoárját fedik le, csupán a legfőbb változások.  Így az eddig megszokott funkciók is megmaradnak, így a napi aktivitásunkat követhetjük, ahogy jelzi a bejövő hívásokat vagy értesítéseket is.

A Xiaomi ismét bebizonyította, hogy az aktivitásmérőket nem szabad leírni. Sokan vannak, akiknek nincs szükségük egy okosórára, bőven elég egy ilyen aktivitásmérő – ami a pénztárcánkat is kíméli. Hogy ez mennyire igaz, erre jó példa az indulóára. Előrendelést máris leadhatunk a Mi Band 5-re a Banggood weboldalán, a kiszállítás várhatóan június 30-án indul. A 39,99 $-os (~12 300 Ft) árat a band10 kuponkóddal most 35,99 $-ra (~11 000 Ft) csökkenthetjük. Így a szállításon is spórolhatunk, nem kell EU Priority Line módot választani (ami szintén dobna egy kicsit a végösszegen). A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi Mi Band 5

Kuponkód: band10facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: