Ritkán hallat magáról a kínai gyártó, de most három érdekes hír látott napvilágot: új készülékek vannak a láthatáron.

A OnePlus nem arról híres, hogy elárasztaná a piacot mobilokkal, ők nem adnak ki kéthetente új készüléket – évente maximum 2-3 a jellemző. Idén már megérkezett a 8-as széria két verziója, de most egy olcsóbb variánsról esik pár szó. Ha igazak a pletykák, akkor július 10-én már meg is lehet vásárolni a OnePlus Nord nevű telefont. Ha minden igaz, már a specifikáció sem fikció, az itt felsorolt tulajdonságokkal fog rendelkezni a mobil.

A fizikai méreteket, illetve a tömeget ugyan homály fedi, de a kijelző 6,55”-es lesz, amelynek felbontása 1080 x 2400 pixel lesz, és támogatja a 90 Hz-es képfrissítést. A meghajtásról a Qualcomm Snapdragon 765G (7 nm, (1 x 2,4 GHz Kryo 475 Prime & 1 x 2,2 GHz Kryo 475 Gold & 6 x 1.8 GHz Kryo 475 Silver) gondoskodik, amely már egyértelművé is teszi, hogy a Nord támogatja az 5G-s hálózatokat. Memóriából 6 GB-ot kapunk, míg tárhelyből 128 GB áll a rendelkezésre – hogy ez bővíthető lesz-e, azt egyelőre nem tudni. A Wi-Fi dual-bandes, az ac szabványig kezeli a hálózatokat, míg a Bluetooth modul 5.0-ás. A helyzetünket az A-GPS, GLONASS, BDS, NavIC képes meghatározni, az energiaellátásért pedig egy 4 300 mAh-ás telep felel, amely támogatja a 30 W-os gyorstöltést. A hátlapon a kamerák számáról és felbontásukról egyelőre még ellentmondásosak a hírek.

Ezek alapján három vagy négy egységet kapunk, az elsődleges szenzor 64 vagy 48 megapixeles felbontással fog bírni, emellé (biztosan) jár egy 16 megapixeles (f/2.2, 116o-os) nagy látószögű egység, amelyet egy 2 megapixeles makró szenzor egészít ki. Ha lesz negyedik lencse, az vagy mélység-érzékelő vagy színszűrő lesz. Az ára várhatóan 290 € (~103 000 Ft) körül alakul majd. A OnePlus Nord mellett várhatóan bemutatkozik a OnePlus Pods is, amely a kínai vállalat TWS fülese lesz.

Ennél kicsi korábban, pontosabban júlus 2-án jelenik meg – szintén az indiai piacon – a vállalat új okostelevíziója. Ha igazak a pletykák, akkor a hardver ugyanaz lesz, mint a nemrég bemutatott Realme TV-k esetében. Annál ugyanis a borítás alatt a MediaTek lapkakészlete felel a működésért, amely egy 64 bites, négymagos Cortex-A53 magokkal rendelkező CPU-t és Mali-470 MP3 GPU-t takar, ami mellé 1 GB RAM-ot és 8 GB tárhelyet tettek. A Wi-Fi modul csak a 2,4 GHz-es sávot ismeri, a Bluetooth pedig 5.0-ás. Csatlakozókból ott 3 x HDMI (1 ARC támogatással rendelkezik), 2 x USB, SPDIF, DVB-T2 és Ethernet port található. A TV az Android TV 9.0-es verzióját használja, beépített Chromecast, Netflix, YouTube, Prime Video és Live csatornákkal megspékelve.

A OnePlus TV úgynevezett „Cinematic” kijelzővel bír, amely 93% -os DCI-P3 színtartományt tud és támogatja a Dolby Vision-t is. Két modell kerül majd a piacra, ezek hardverileg megegyeznek, a kisebbik modell 32 hüvelykes képátlóval rendelkezik, míg a nagyobb modell 43”-es, és a kijelző/ test aránya 95%-os. A pontos árazás nem ismert, a cég annyit közölt, hogy a kisebbik modell ára 20 000 rúpia (~83 000 Ft) sem lesz.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!
facebook button final

Vásárlási segédlet: