Amennyiben kellene egy laptop/tablet gyorsan és olcsón, amin nemcsak egy Word fut, adok egy jó tippet.

Megnőtt a kereslet a laptopok iránt az elmúlt időszakban, így ebben (is) megpróbálunk a segítségetekre lenni. Egyre többen nyomják “home office-ban” a munkát, és mivel a család otthon van, az 1-2 laptop kevés lehet egy háztartásban. A szükség nagyúr, ha nincs más választás, venni kell egyet.  Ugyanakkor minek vennénk több százezer forintért egy gépet, aminek erejét ki sem tudjuk használni? És miért kell(ene) rákölteni egy vagyont? Pont ezért ajánlom figyelmetekbe a Telcast kis gépét!

Az X4 – ahogy a neve is mutatja – használható tabletként és laptopként is. A mérete 290 x 179 x 8,9 milliméter, a tömege 840 gramm. Az előlapot a 11,6”-os, 1920 x 1080 pixel felbontású kijelző telíti be, felette pihen a 2 megapixeles előlapi kamera. A hátoldalon egy 5 megapixeles egység kapott helyet, valamint a gyártó logója és a típusjelzés. Ha fektetve nézzük az eszközt, akkor annak tetején találjuk a bekapcsoló- és hangerő szabályozó gombokat, valamint a micro SD kártya helyét, amely maximum 128 GB-os kártyát képes kezelni. Jobb oldalon a 3,5 mm-es jack csatlakozó, és egy USB 3.0-ás port kapott helyet, míg ellentétes oldalon a töltőport, egy HDMI, egy USB 3.0-ás és egy USB Type-C port figyel. Alul a dokkoló port díszeleg, amire billentyűzetet csatlakoztatva a tabletre egy laptopot kapunk. A billentyűzet egy minimalista (angol kiosztású) darab, a kiosztása QWERTY. A tapipad is megtalálható rajta, akárcsak egy rendes laptopnál.

A meghajtásért az Intel féle N4100 négymagos CPU felel. Ennek órajele alapesetben 1,1 GHz, azonban ha kell a nyers erő, ez egészen 2,4 GHz-ig képes felszökni az frekvencia. A GPU szerepét a szintén Intel-féle UHD Graphics 600 tölti be, míg memóriából tisztességes 8 GB áll a rendelkezésünkre. A belső tárhelyet egy 256 GB-os SSD látja el, amely a micro SD slotnak, vagy az USB portoknak hála tovább növelhető. Vezeték nélküli csatlakozók terén a Wi-Fi modul a b/g/n szabványt képes kezelni, a Bluetooth pedig 4.0-ás. GPS és 4G támogatás nem szerepel a repertoárban, csupán OTG és gravitációs szenzort kapunk még extrának. Az energiaellátásért egy 26 600 mWh-ás akkumulátor felel, amely 5 órás videó nézést, vagy 7 órás vegyes használatot képes biztosítani.

Operációs rendszerből a Windows 10 Home-ot rakták rá, amely teljes értékű és a magyar nyelvet is támogatja. Mindent egybevetve pedig egy munkára tökéletes laptop is varázsolható a tabletből, ha a helyzet azt kívánja. Ugyan le kell mondani az Android-féle megoldásokról, ellenben az asztali operációs rendszer előnyei nem elhanyagolhatóak.

ModellTeclast X4
ProcesszorIntel Gemini Lake N4100 (négymagos, max. 2,4 GHz)
GPUIntel UHD Graphics 600
Operációs rendszerWindows 10 Home
RAM8GB
Tárhely256 GB SSD
Képernyő11,6 inch
Felbontás1920 x 1080 pixel
KameraElőlapi: 2 megapixel

Hátlapi: 5 megapixel

MikrofonBeépített
HangszóróBeépített
Wi-Fidual-band b/g/n
Bluetooth4.0
GPSNem támogatott
G-szenzorTámogatott
4GNem támogatott
OTGTámogatott
TF kártyaTámogatott (maximum 128 GB)
Támogatott hangformátumokMP3, WMA, APE, OGG, AAC
Támogatott képformátumokJPG, JPEG, GIF, BMP, PNG stb
Támogatott videóformátumokAVI, WMV, 3GP, TS, TP, stb
NyelvTöbbnyelvű
 I / O portok2 x USB 3.0 port
1 x USB Type-C port
1 x TF kártyahely
1 x micro HDMI port
1 x 3,5 mm-es DC port
Akkumulátor26 600 mWh
Tömeg840 gramm
Méret290 x 179 x 8,9 mm
Csomag
tartalma
  1 x Teclast X4 Tablet PC  
  1 x USB kábel
  1 x 12 V (2A) töltő
  1 x adapter (az adapter a vásárló országától függ.)

Végezetül essen azért szó a tablet/laptop áráról is. Mint az elején említettem, nem kell egy vagyont fizetni érte, a Banggood most igen jutányos áron kínálja, mindössze 299,99 $-ért (~92 900 Ft). A szállítást kérjétek spanyol raktárból, így az  ES Standard Shipping móddal ugyan 10,86 $-t (~3 300 Ft) kell fizetni, azonban kézhez is kapjuk a csomagot 3-5 munkanap alatt!

A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Teclast X4 tablet/laptop


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: