Fali- és zseblámpa, de power bank is egyben, mindez a kedvenc kínai vállalatomtól NexTool néven… Már gondolkozom is, hol tudnám hasznosítani.

Úgy látszik, mostanában a többfunkciós dolgokat kínálják nekem a hirdetések. Nemrég írtam a Digoo kempinglámpájáról, és most itt a Xiaomi féle lámpa. Ennek azért más a felhasználási területe, és zenét sem hallgatunk majd vele, ellenben a desing patent, ahogy a tulajdonságai is. Megvallom őszintén, amikor először megláttam a képet, azt sem tudtam, hogy mi a csuda lenne ez. Majd átfutva a leírást megvilágosodtam, és gondoltam, megmutatom nektek is.

Maga a szerkezet két részből áll, egy zseblámpából, illetve egy tartóból. Előbbi mérete 143 x 27 milliméter, henger formájú, míg a tartó rész 170 x 45 x 40 milliméter, és hasáb alakú. Utóbbinak csupán annyi feladat jut, hogy a zseblámpát belehelyezhetjük, így egy igényes tartót biztosít neki, ami felszerelhető a falra, de az asztalon hagyva is megállja a helyét. Ekkor egy éjjeli fényt kapunk, amely a mozgásra is aktiválódik, ráadásul jól is néz ki.

Foglalkozzunk inkább a szerkezet lelkével, a zseblámpával. Mint mondtam, a mérete 143 x 32 milliméter, míg a tömege 124 gramm. Sok minden nem található rajta, az oldalán csupán egy bekapcsológomb, és egy érzékelő pihen. Utóbbinak a tartó esetében van jelentősége, ez 120 fokos szögben képes érzékelni a mozgást maximum 3 méterről. Ekkor automatikusan felkapcsolja magát, majd, ha nem érzékel már mozgást, 27 másodpercen belül automatikusan lekapcsol. A zseblámpa alumínium 6061-T6, PC és ABS-ből készült, a színe kellemes szürke. A fényereje 500 lm, összesen négyféle módban képes fényt kibocsátani. Ezek a magas – közepes – alacsony – SOS, így a működési ideje – az első három módban – 4, 9 és 50 óra. Az energiaellátásért egy 2 600 mAh-ás beépített akkumulátor felel, amelyet micro USB-n keresztül tölthetünk újra. Amennyiben nem lenne a közelben energiaforrás, úgy az XP-G3-mal eszközeink is feltölthetőek, powerbankként is funkcionál. Ekkora kapacitással egy mobilt ugyan nem lehet 100%-ra feltornázni, de annyi szuflát tudunk vele nyerni, hogy egy ideig működjön az eszköz.

MárkaXIAOMI Youpin Nextool
ModellXP-G3
Fényerő500 lm
Özemmód4 féle (magas – közepes – alacsony – SOS)
Működési idő4, 9, 50 óra
Hatótávolság150, 70, 30 méter
AnyagaAlumínium 6061-T6, PC, ABS
Akkumulátorbeépített 2 600 mAh lítium-ion (3,7 V/9,62 Wh)
Csatlakozómicro USB (5 V/1 A)
MéretekZseblámpa: 143 x 32 x 27 milliméter

Konnzol: 170 x 45 x 40 milliméter

TömegeZseblámpa: 124 gramm

Zseblámpa + konzol: 212 gramm

Csomag tartalma1 x multifunkcionális indukciós zseblámpa

1 x konzol

1 x micro USB kábel

kiegészítők a konzol rögzítéséhez

A konzolról még annyit érdemes tudni – a 170 x 45 x 40 milliméteres méretén túl – hogy a tömege 212 gramm, a lámpával együtt. Ezt bárhova felfogathatjuk, akár kétoldalú ragasztóval, akár csavarokkal. A tetején egy kis műanyag rész található, ezt elfordítva tehetjük bele a lámpát, illetve ez töri meg annak fényét, így nem fog vakítani éjszaka.

Ötletes kis szerkezet, engem elsőre megfogott. Az ára pedig egyáltalán nem eget rengető, a Banggood weboldalán most villámakció keretében megvásárolható. Jelenleg 23,99 $-t (~ 7 580 Ft) kérnek érte, a szállítás pedig 2,5 $-ba (~ 790 Ft) kerül. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

XIAOMI YOUPIN NexTool XP-G3


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!
facebook button final

Vásárlási segédlet: