Ez a Redmibook a Ryzen termékcsalád újgenerációs üdvöskéje, amely tökéletes választás sulis feladatokra és munkára egyaránt.

A Redmi is jelen van egy ideje a laptopok piacán, és itt is sikeresnek mondhatják magukat. Az első termékek még Intel alapokra épültek, azóta nyitottak az AMD felé is – nem véletlenül. A most bemutatásra kerülő laptop nemcsak csinos darab, de kellő erővel rendelkezik a mindennapi munkához, de még egy kis játékra is használható.

 

A gép prémium borítást kapott, alumínium ötvözet a ruhája, színe szürke. A mérete 36,72 x 23,29 x 1,75 centiméter, a tömege 1,8 kilogramm. Az IPS kijelző 16,1”-es, a képarány 16:9, míg a felbontása 1920 x 1080 pixel. A kijelző/test aránya 90%-os, a betekintési szöge a képernyőnek 178 fok, míg az sRGB színtér 100%-át képes megjeleníteni.

Csatlakozókból – az ilyen típusú gépekhez képest – jól el van látva a vas. A jobb oldalon egy USB 2.0-ás és egy 3,5 mm-es jack csatlakozót találunk, a túlsó oldalon viszont jobb a helyzet. Itt kapott helyet a multifunkciós (töltésre is használható) USB Type-C port, egy HDMI kimenet, egy 3.1-es USB és egy USB Type-C csatlakozó. A töltés itt már nem egy bazi nagy táppal történik, hanem a Xiaomi mobiltöltőhöz hasonló, ám annál nagyobbacska töltőfejével – ami valljuk be, elegáns megoldás.

A borítás alatt, mint korábban már említettem, az AMD Ryzen CPU dolgozik, ebből is a legfrissebb, negyedik generációs megoldást alkalmazva az R5-4500U személyében, ami egy 6 maggal és 6 szállal dolgozó egység integrált Radeon grafikus megoldással, brutális teljesítménnyel. A processzor a legmodernebb, 7 nanométeres gyártástechnológiával készül, az órajele pedig 2,3 – 4 GHz között változik. A GPU szerepét a dedikált AMD Radeon látja el 384 darab stream processzorral amely mellé kapunk 8 GB DDR 4-es memóriát. Ez a vas bizony akár képszerkesztésre, renderelésre, videovágásra is alkalmassá teszi a Redmibookot, de a játékok futtatása is szóba jöhet bizonyos megkötések mellett. Az adatainkat az 512 GB-os SSD-re menthetjük, amely SATA csatlakozós, és szerencsére bővíthető a tárhely. A vezetéknélküli kapcsolatok terén is helytáll a szerkezet, ugyan a Wi-Fi „csak” 5-ös (a/b/g/n/ac), és ahogy lennie kell, dual-bandes. Emellé társul a Bluetooth 5-ös chip, amelynek hála nemcsak egeret vagy billetyűzetet csatlakoztathatunk a laptophoz, hanem megfelelő viselhető eszközzel a notebook fel is oldható. Ez a feature nekem nagyon tetszik, szívesen kipróbálnám, így a Windows-hoz nem kell a jelszót bepötyögni, elég közel lenni a géphez, és máris felold a lezárás. Ebből a funkcióból is adódik, hogy a gépre előre telepített Windows 10 található – a kínai Home verzió. Ez azonban ne tántorítson el minket a géptől, könnyen lehet magyarosítani az operációs rendszert. Az energiaellátásért egy 46 Wh-ás akkumulátor felel, amely akár 12 órás üzemidőt is kínál a felhasználóknak.

Általános leírás
MárkaXiaomi
Színszürke
Anyagalumínium ötvözet
Operációs rendszerWindows 10 Home (kínai verzió)
CPUAMD Ryzen5-4500U

  • 7 nm
  • 6 mag – 6 szál
  • 2,3 – 4 GHz
  • 15 W TDP
GPUAMD Radeon Graphics (integrált)
RAM8 GB (DDR4)
Tárhely512 GB SSD (SATA, bővíthető)
Kijelző16,1″ IPS
Kijelző felbontása1920 x 1080 pixel (16:9 képarány)
Wi-Fidual-band (2,4 & 5 GHz) a/b/g/n/ac
Bluetooth5.0
CsatlakozókUSB 2.01 x USB 2.0

1 x USB 3.1

1 x USB Type-C (csak adatátvitel)

1 x USB Type-C (többfunkciós, töltésre is)

1 x HDMI

1 x 3,5 mm jack

Akkumulátor46 Wh Li-Po akkumulátor
Termék mérete36,72 x 23,29 x 1,75 cm
Termék tömege1,8 kg
Csomag mérete40 x 25 x 20 cm
A csomag tömege2,7 kg
Eredeti Xiaomi Air TWS True vezeték nélküli bluetooth fülhallgató aktív zajszűrő, Smart Touch kétoldalú hívás fejhallgató1 x Xiaomi RedmiBook 16 laptop

1 x töltő

1 x EU adapter

1 x használati útmutató

Legvégül jöjjön, mennyi is az annyi! A Banggood-on a BGXM16M7 kuponnal most 619,99 $ (~187 840 Ft) ellenében vásárolhatjuk meg, míg a szállításEU Priority Line-t választva – 9,25$ (~2 800 Ft). Egy ilyen teljesítményű és tudású gép esetén ez az összeg pedig igen baráti. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi RedmiBook 16
Kuponkód: BGXM16M7facebook button final

 


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: