Ki ne járt volna úgy, hogy elfogyott a szabad USB portja, vagy éppen akkor nem volt nála egy kártyaolvasó, amikor kellett volna?

Biztos vagyok benne, hogy az emberek 99,9%-a járt már így. A laptopok legfőbb gondja, hogy kevés porttal rendelkeznek, a kisebb, vékonyabb netbookokról pedig ne is beszéljünk. Ott jó, ha akad 1-2 USB, és olyan „extrákról” már ne is beszéljünk, mint kártyaolvasó, netalántán HDMI kimenet. Nos, ezekre a gondokra is adok pár tippet, de a végénél még hasznos kiegészítők is jönnek. Hogy ne érje szó a ház(am) elejét, előre leszögezem, nem fogok ajánlani 1-2$-os elosztókat, azok annyit is érnek.

BlitzWolf BW-TH3 4in1 Type-C HUB

Az első – és egyben az egyik legolcsóbb – termékkel kezdem a sort. Semmi extra, egy sima USB-s elosztó.

A számítógéphez/laptophoz/tablethez/telefonhoz USB Type-C csatlakozóval képes összeköttetésbe kerülni, míg a szerkezethez 4 darab USB 3.0-ás eszközt csatlakoztathatunk. Kicsi, könnyű, bárhová magunkkal vihetjük. A BGAFF10OFF kuponnal még faraghatunk is az áron, így mindössze 11,69 $-t (~3 660 Ft) kell fizetnünk érte, a cseh raktárból pedig ingyen szállítják nekünk. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

BlitzWolf BW-TH3 4in1 Type-C HUB

Kuponkód: BGAFF10OFF

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


USAMS 4 portos USB HUB

A második helyre szorult ez a termék, 1,2 $-al drágább a BlitzWolf megoldásánál. Ez is pont annyit tud, amennyit a neve is mutat, de azért egy kis extra van a dologban.

Minden csatlakozó USB 3.0-ás, a kis, kör alakú eszközön négy bemenet található. Külső winchester is kapcsolható hozzá, ám ekkor azért a plusz perifériák már jóval kevesebb energiát kapnak, így csak csínján vele. A csavar a dologban annyi, hogy a géphez kapcsolódó kábel ugyan USB 3.0-ás, azonban gyárilag találunk rajta egy USB Type-C átalakítót. Persze választhatunk csak Type-C vagy csak USB 3.0-ás végűt is, de minimális felárét jobban járunk egy univerzális verzióval. Így bármilyen port is legyen a gépünkben, tudjuk használni. Kis méret, kis tudás, és kedvező ár. Ezt a HUB-ot 11,99 $ (~ 3 750 Ft) ellenében vehetjük meg, a szállítási költsége pedig 1,9 $ (~ 595 Ft). A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

USAMS 4 portos USB HUB


Bakeey 4in1 USB-C Hub Docking Station

Ez az elosztó kicsit kilóg a sorból – de beraktam a listámba, elvégre jól jöhet azoknak, akiknek modern laptopjuk van, vagy esetleg netbookjuk.

Az eszközhöz ez is USB Type-C csatlakozóval kommunikál, azonban ezen csak egy darab USB 3.0-ás bemenet található, valamint egy Type-C port. Utóbbival tölthetjük is az eszközünket, maximum 60 W-tal. A maradék két port kijelzőkhöz való, egy VGA (D-SUB) és egy HDMI kimenet képezi a repertoár részét. Még ennek a kis kiegészítőnek sem borsos az ára, akcióban most 15,99 $-t (~ 5 000 Ft) kérnek érte, a szállítása 1,99 $-ba (~623 Ft) kerül. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Bakeey 4in1 USB-C Hub Docking Station


BlitzWolf BW-TH5 7in1 USB-C Data Hub

Ez a kiegészítő már többet nyújt a korábbi termékekhez képest, összesen 7 extra portot kapunk vele. Az eszközökhöz ez is USB Type-C porton kapcsolódik, és tölteni is képes azokat, itt a limit már 100 W.

Ezen felül találunk még rajta 3 darab USB 3.0-ás bemenetet, egy Display Port-ot, amely 4K/30fps vagy 1080p@60Hz-en tudja megjeleníteni a képet. Emellett egy SD és egy microSD kártyanyílást kapunk, ha ezt a modellt válasszuk. Ezért pedig 27,99 $-t (~8 760 Ft) kell leszurkolnunk, a szállítás további 1,98 $-ba (~620 Ft) kerül. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

BlitzWolf BW-TH5 7in1 USB-C Data Hub


Baseus 7 in 1 Type-C USB-C Hub Docking Station

Azért a Baseusról sem szabad megfeledkezni, elvégre nagyszerű termékeket gyártanak, és az ő USB hub-juk még a telefont is tartja, sőt, tölti is – ha kompatibilis vele.

A telefon energiával való ellátásának azért feltétele, hogy a mobil USB Type-C porton keresztül vegye fel a kraftot, illetve támogassa a DisplayPort alternatív módot. Sajnos a Xiaomi mobilok közül ezt csak a BlackShark 2 tudja. A szerkezet oldalán- és hátoldalán bőven akadnak csatlakozók, kapunk egy darab USB 3.0-ás, és két USB 2.0-ás bemenetet, egy SD- és egy micro SD slotot, valamint egy HDMI kimenetet. Az energiát USB Type-C bemeneten (PD) keresztül veszi fel a HUB. Mivel most akciós, így egész jó áron kapjuk meg, pontosan 28,99 $-t (~9 080 Ft) kell a kasszánál hagyni, míg a szállítás további 1,8 $-ba (~563 Ft) kerül. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Baseus 7 in 1 Type-C USB-C Hub Docking Station


Bakeey 14 In 1 Triple Display USB-C Hub Docking Station

A lista legvégére egy igazi nagyágyút hagytam. Ha ez sem elegendő, akkor feladom eme hivatásomat.

A Bakeey HUB-ja – a megszokott módon – USB Type-C csatlakozóval tud a gépünkkel kommunikálni. Összesen 14 portja van, ez már több, mint elegendő bárkinek. Összesen öt darab USB 3.0-ás eszközt kapcsolhatunk hozzá, de találunk micro SD- és SD kártyaolvasót is benne. Monitorkimenetből kapunk egy VGA-t, míg HDMI-ből kettő jutott neki. Mindezek mellett egy gigabites Ethernet csatlakozó, és egy jack kimenet is elfért benne. Ha ez nem lenne elég, a tetején egy QI töltővel a mobilunkat vagy az okosóránkat is feltölthetjük. Természetesen egy 87 W-os DP port is akad, hogy kellő energiát biztosítsunk a szerkezetnek. Mindezért 43,99 $-t (~ 13 770 Ft) kell fizetnünk, ha használjuk a BG14USBCHub kupont, a szállítás pedig 1,27$-ba (~ 398 Ft) kerül.

Bakeey 14 In 1 Triple Display USB-C Hub Docking Station

Kuponkód: BG14USBCHub

Remélem ebben a kis listában mindenki megtalálja a neki megfelelő HUB-ot. Ha mégsem, bátran keressetek minket, megpróbáljuk megtalálni a legjobb ajánlatot nektek.

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: