A Xiaomi ökoszisztémával szoros kapcsolatot ápoló gyártó kiadta két, legnépszerűbb okosórájának friss variánsait.

Ugyan a két óra bő egy hónapja már Kínában bemutatásra került, azonban a nemzetközi piacra szánt változatok eltérnek ettől, amelyek vélhetően ismét nagy népszerűségnek fognak örvendeni.

Amazfit GTR2

A Huami hordható okoseszköze 1,39”-es AMOLED panellel bír, amely 328 PPI-s pixelsűrűséggel, valamint maximum 450 nit fényerővel rendelkezik. Ezt a klasszikus, kerek számlapot kedvelőknek ajánlják – például nekem – a tok pedig vékonyabb az elődmodellhez képest, amely rozsdamentes acélból készült, az előlap pedig kerámia. Oldalt két korona kapott helyet, a kijelzőt 3D-s üveg védi, amely a zafíréhoz hasonló 9H keménységű.

Az egészségi adatokat a legújabb, BioTracker 2 PPG optikai érzékelő követi nyomon, amely a pulzusmérés mellett a vér oxigén-telítettségét is képes mérni. Az alvásmonitorozási funkciónál már a légzésünket is képes nyomon követni az óra. Helyet kapott az PAI állapotfelmérő rendszer is, mely a viselés során összegyűjtött adatokat gyűjti, és később ezek visszanézhetők. Az aktív életet élőknek jó hír, hogy 12 féle sportmódot képes lekövetni – és ezeket automatikusan fel is ismeri azokat, emellett még 50 méterig vízálló is.

Adott a Bluetooth kapcsolat, amely nemcsak a telefonnal való kommunikációhoz használható, de az órához füles is csatlakoztatható. Összesen 3 GB tárhellyel rendelkezik a GTR 2, ezen akár 600 dal is elfér. Nagy újdonság, hogy az óra támogatja a hangsegédet, a kínai XiaoAI helyett azonban a global verzió Alexával érkezik, ami (aki?) 15 nyelvet ért meg, és több mint 65 hangparancsot tud teljesíteni, offline is. Ebből egyenesek következik, hogy nemcsak hangszóró, de mikrofon is helyet kapott benne, így a hívásokat is tudjuk rajta keresztül bonyolítani. A helymeghatározás sem maradt ki a szerkezetből, a Glonass és GPS segíti a pontos helyadataink bemérését, és az NFC chip is a repertoár részét képezi. A Huami szerint az óra 14 napig képes üzemelni egy feltöltéssel, ezt a 471 mAh-ás akkumulátor biztosítja, ami igen ígéretesnek hangzik.

Amazfit GTS 2

Ez az óra az elődmodell stílusjegyeit viseli magán, ellentétben a GTR 2-vel ennek számlapja kijelzője téglalap alakú, lekerekített szélekkel. Ez a modell is vékonyabb és könnyebb, mint a GTS volt, a kijelzője pedig 1,65”-es, szintén AMOLED. A pixelsűrűség 341 PPI lett, a maximum fényerő szintén 450 nit, míg a védelem ugyanolyan, mint a GTR 2 esetén. A tok eloxált fémbők készült, és háromféle színben lesz megvásárolható, ezek az obszidián fekete, arany szalag és delfin szürke fantázianeveket kapták. Hasonlóan a másik modellhez ez is 12 féle sportmóddal rendelkezik, de a gyártó szerint ez a későbbiekben akár 90-re nőhet. A többi paraméter tekintetében is nagyon hasonlít a másik órához, így megkapta ugyanazt a PAI rendszert, a GPS + Glonass támogatást is. Ugyanakkora belső tárhellyel rendelkezik ez a változat is, és ugyanúgy Alexa teljesít rajta szolgálatot, a hívások kezelése itt is elérhető, de az NFC is maradt. Az Amazfit GTS 2 üzemideje 7 napra redukálódott, „sima” okosóraként pedig nagyjából 20 napig képes üzemelni, ezt a 246 mAh-ás akkumulátor garantálja.

Legvégül nézzük az árakat! Az Amazfit GTS 2 és az Amazfit GTR 2 nagyjából 179 $ (~56 000 Ft) ellenében lesz megvásárolható, reméljük hamarosan felkerülnek a webshopok kínálatába.

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: