E cikkel azoknak szeretnénk segíteni, akik kintről akarják beszerezni a vírus fertőzés elleni védekezés eszközeit (maszk, kesztyű, fertőtlenítő, légtisztító, stb).

Jelen cikk írásakor elmondható, hogy sajnos hazánk is kezd a COVID-19 vírusterjedés második fázisából (csoportos megbetegedések) a harmadik állomásba átlépni, ami a tömeges megbetegedéseket jelenti. Ebből az következik, hogy az esetszámok ugrásszerű növekedése várható, de a megelőzésnek, illetve a védelmi eszközöknek most talán nagyobb jelentősége lesz a vírus terjedésével szemben, mint eddig bármikor.

#maradjotthon

Ahogy az operatív törzs és megannyi médiacsatorna hangsúlyozza, ha tehetjük, maradjunk otthon, vagy legalább csökkentsük minimumra az utazások számát a közösségekbe! A netes vásárlások ehhez kapcsolódó előnye, hogy nem kell elmennünk otthonról, a beszerzést a székből ülve elvégezhetjük és csak várnunk kell a csomag megérkezését. Így kevesebb a személyes kontakt és kevesebb az esélye, hogy találkozzunk a vírussal, és megfertőződjünk!

Szájmaszkok

Mivel a koronavírus elsősorban a szánkon, illetve az orrunkon és a szemünkön keresztül képes a szervezetünkbe jutni, ezeknek a csatornáknak a lezárása lenne a legfontosabb. Nyilván a szem elszigetelése a legnehezebben kivitelezhető, de egy maszk felvételével legalább a száj és az orr védelme megoldható.

Kiemelendő, hogy nem minden típusú maszk nyújt 100%-os védelmet a vírussal szemben annak rendkívül kicsi mérete okán, a gyakorlatban azonban még a legolcsóbb és „leggyengébb” megoldással is csökkenthető a megfertőződés esélye, vagy éppen elkerülhető az, hogy mi magunk fertőzzünk, ha tünetmentesen vészeljük át a betegséget.


Érintés nélküli szappanhab adagolók

Ahol tud, az ember kezet is most, azonban a hagyományos kézmosásnak (nem automata csap és adagoló) van egy jelentős hátránya. Ahhoz, hogy kinyissuk a csapot és nyomjunk az adagolóból, előzetesen meg kell érinteni azt. Ha nyilvános helyen mosunk kezet, érdemes a művelet után a kéztörlésre használt papírtörlővel elzárni a csapot, hogy azzal a továbbiakban tiszta kézzel már ne kerüljünk kontaktusba.

Azt sem árt tudni, hogy a szappan hab formájában hatékonyabb tisztításra képes, mint amikor cseppfolyós. A mostani időket szem előtt tartva minden mosdó mellé ajánlott egy ilyen, de ha valaki ki akarja maxolni az automatizálást, hogy a kézmosás tényleg érintés nélkül történhessen, annak az automata vízadagolókra is érdemes vetnie egy pillantást!

Alkoholos kézfertőtlenítők

A legjobb és legolcsóbb megoldás a szappanos kézmosás, azonban van vele egy gond: kell hozzá egy csap és szappan. A jelenlegi helyzetben sok olyan szituáció akad, amikor szükség van arra, hogy két szappanos kézmosás között több egyéb kézfertőtlenítést iktassunk be, hogy minimálisra csökkentsük a fertőzés kockázatát. Például tömegközlekedésről való leszálláskor, ha megfogunk egy nyilvános ajtókilincset vagy ha árukat nézegetünk meg a boltban. Igazóból sajnos ott tartunk, hogy bármilyen felületen ott lehet a vírus, így a kéz fertőtlenítése semmilyen mennyiségben nem indokolatlan.

Erre a leghatékonyabb, bárhol használható megoldás az alkoholos kézmosó/fertőtlenítő. Hazánkban sajnos hiánycikk lett ez a termékkategória, ahol még van, ott aranyárban kínálják. Kínában nem csak a nyomós és fújós alkoholos fertőtlenítők érhetőek el, hanem a különféle törlőkendők, amik azzal vannak átitatva – ezekre is mutatunk példákat.


Kesztyűk

Egy másik megoldás a kéz vírus-mentesen tartására az elszigetelés, amit valamilyen kesztyű viselésével lehet kivitelezni. Azonban ennek csak akkor van igazi értelme, hogy a kesztyűt gyakran mossuk, vagy cseréljük – az eldobható variáció ebben a helyzetben biztonságosabbnak tűnik, ergó a jóöreg gumikesztyű siethet a segítségünkre, de az arcunkat ezzel se piszkáljuk.


Légtisztítók és egyebek

Szükséges biztonsági óvintézkedés még lakásunk, házunk, munkahelyünk levegőjének tisztán tartása, amit folyamatos szellőztetéssel, esetleg ózonos vagy UV-s tisztítással tudunk elérni. Természetesen, ha van lehetőségünk sokat szellőztetni, az is megoldás a dologra, de ha ez ritkábban vagy nem megoldható, akkor alternatívaként különféle gépeket hívhatunk segítségül, amelyek könnyen használható és professzionális levegőtisztítást kínálnak.


Központi oldalak az áruházakban vírus ügyben:

Banggood: https://www.banggood.com/marketing-Banggood-Health-Protection-Spree/tid-7658.html?p=O7192030361428201902

Tomtop: https://deal.tomtop.com/activity/Health.html?_ga=2.106628865.32413434.1583954667-1243437791.1552124636&aid=hardwareoc

Geekbuying: https://promotion.geekbuying.com/promotion/covid_19_prevention_items?idev_id=181&utm_source=affiliate.geekbuying.com&utm_medium=affiliate_181&utm_campaign=181

Gearbest: https://www.gearbest.com/promotion-novel-coronavirus-supplies-special-8016.html?lkid=18750570

Információk hiteles forrásból

Összegzés

Reméljük, valamelyest tudtunk segíteni azoknak, akik a COVID-19 vírussal szembeni védekezés eszközeit nem tudják, vagy nem akarják itthonról beszerezni (sok minden hiánycikk vagy hatalmas felárral kapható), hanem a webes rendelés előnyeit kihasználva inkább a külföldi beszerzés lehetőségéhez folyamodnak. Tény, az érkezési idő így hosszabb, mint ha hazai webáruházból rendelünk, azonban a hazai készlethiányokkal és brutális áramemelkedésekkel szemben a kínai webáruházból történő vásárlás még így is valós alternatíva. Pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a jelenlegi állás szerint egy hosszú lefolyású járványnak nézünk elébe, így a védekezésre és megelőzésre használatos eszköz még mindig sokkal jobb később, mint soha!

Ezúton is kitartást és jó egészséget kívánunk minden kedves Olvasónknak!
 – Kinadroid.hu csapat


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: