Akinek ismerős lesz a forma… Nos ad egy, nem téved ad kettő, ő a ’80-as évek gyermeke.

A kínaiak valljuk be szemrebbenés nélkül koppintják a klasszikus dolgokat – persze már a legtöbb vállalat ezt kinőtte. Erre ez a TV konzol iskolapélda lehetne, hiszen a kinézete csak minimálisan tér el a Nintendo Classic Mini NES-től. Ennyi. Kicsit (nagyon) lemásolták a formát, egy kicsit felturbózták, az ára pedig szemérmetlenül alacsony lett. Kicsit kitérek az utóbbi két kijelentésemre. Az eredeti – Nintendo-féle- gépért alsó hangon 20 000 Ft-ot kellene leszurkolnunk (nyugi, ez nem annyi), és csak 30 féle játékot tartalmaz, ezzel szemben ez 500-at.

Ennyi kitérő után nézzük meg ezt a kis retro cuccot. A mérete 128 x 100 x 44 milliméter, a tömege 137 gramm. Anyaga mi más lehetne, mint műanyag, a színe szürke és fehér. Szép, éles sarkok, az egész egy hasáb, a designja a 80-as éveket idézi. Meg kell hagyni, klasszikus forma a klasszikus időkből. Sok mindent nem találunk rajta, ami a csatlakozólat illeti. Elöl a két kontroller csatlakozója található, valamint egy bekapcsoló- és egy reset gomb.  Hátul az energiaellátáshoz szükséges DC bemenet és a video kimenet kapott helyet. Itt érdemes szólni, hogy a TV-n kell RCA bemenetnek lennie – mivel azon keresztül kapcsolódik hozzá.

A belső hardverről semmit nem tudni, de valljuk be, ez nem is számít. Elvégre a játékok már magán a gépen vannak – mint említettem 500 darab található meg – csak össze kell kötni a TV-vel, és indulhat a szórakozás. Felsorolni nem fogom az összes játékot, de szerintem mindenki megtalálja a neki valót. Csak példaként említeném a Super Mariot, a PacMan 3-at, a DonkeyKongot, a Space Invaders-t vagy a Door Door-t. Szerencsére a játékfelhozatal eléggé sokszínű, így a klasszikusok mellett találunk szimulátort, de akad még sakk és sudoku is – a teljes lista megtalálható a termék oldalán. A csomagban megtaláljuk a játékkonzol mellett a két joysticket, az AV kábelt, az adaptert és a használati útmutatót, így tényleg azonnal üzembe tudjuk helyezni a szerkezetet.

Úgy gondolom, hogy ez egy nagyszerű ajándék lehet egy kisebb gyerkőcnek – a nagyobbak ezt már gagyinak tarthatják. Persze nemcsak gyerekeknek lehet jó móka ezzel játszani, a gyermeki énünk ezzel előtörhet végre börtönéből, ahova 20-30 éve zártuk. Úgyis itt ez az egész helyzet, az időjárás eléggé gány, a korai sötétedésről ne is beszéljünk. Az otthon kényelmében és melegében pedig akár a gyerekkel, akár párunkkal vagy barátainkkal önfeledten eltölthetünk pár órát ezzel. És jöjjön az ára, ami, mint ígértem, töredéke egy igazi konzolnak! A Tomtop-on most 18,99 $-ért (~5 760 Ft) megvásárolhatjuk, a szállítása pedig ingyenes. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

NES Mini játékkonzol

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: