A modern technikát ötvözve a retró feelinggel sok remek termék született már, de ez az óra viszi a prímet…

Mondhatni, ahogy megláttam, megtetszett ez az időmérő szerkezet. A kinézete eléggé egyedi, ami vonzza a tekintetet, ráadásul magunknak kell összeszerelni, ami ad neki egy kis pluszt is. Megvallom, nem egy olcsó termék, viszont a felhasznált anyagok minőségiek, és az egyediségért bizony áldozni kell, főleg a kasszánál. Létezik hasonló szerkezet – olcsóbban – azonban ott még az elektronikát is magunknak kell részben forrasztani, és az azért nem megy mindenkinek. Például nekem. Így maradtam ennek a szerkezetnek a bemutatásánál, vágjunk is bele!

Itt nem egy komplett (mármint összeszerelt) szerkezetet rejt a csomag, hanem az alkatrészeket, amiket kétkezi munkával illeszthetünk össze, megadva a jól megérdemelt vállon veregetést az elvégzett munkáért, illetve a látványt. Minden, amire szükségünk van, megtalálható a pakkban, így adott az óra talpazata, a csavarok, a vezérlőegység, a LED – egyszóval minden. Szerencsére nem kell saját kútfőből, vagy egy nehezen értelmezhető kínai nyelven íródott könyvecskéből rájönnünk, miképp illesszük egymásba a részeket, komplett fényképekkel illusztrált leírás található a neten.

Maga az óra összeállítva 33 x 8 x 9 centiméteres lesz, a pontos időt a LED fények által megvilágított akrillapokra vetítődik a megfelelő szám. A fa részek dió színűek – sötétebb barna, de a képek alapján egész jól néz ki. Kétféle mód áll rendelkezésünkre, hagyományos óraként használható, emellett stopper funkcióval is rendelkezik. Az áramellátás USB-n történik, a kábelt mellékeli a gyártó, a fali töltőfejet magunknak kell intézni – de akár egy USB porttal felszerelt hosszabbító is megteszi.

Szerencsére az óra megjelenése testre szabható. Nem a kinézetre gondolok, bár aki kreatív – és van kézügyessége – akár más alapokra is helyezheti az órát, ha úgy tartja kedve. Viszont a megvilágítás színe testre szabható. Ehhez mindössze egy számítógépre van szükség, illetve a gyártó által kiadott szoftverre. Ez mind Windows, mind Mac operációs rendszerrel kompatibilis, így a LED-ek programozhatók, amitől még egyedibb megjelenést kapunk. A gyártó a honlapján minden szükséges dokumentáció és szoftver elérhető, részletesen bemutatja, miképpen kell eljárnunk – ez azért nagy segítség.

Erre az asztali órára tényleg elmondható, hogy egyedi. Bármelyik lakás dísze lehet, bár az árát megkérik. A Banggood-on most 149,99 $-t (~43 215 Ft) kérnek érte. A szállítás cseh raktárból történik, szerencsére ingyen. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

EleksMaker LED-es DIY óra

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: