Szögletes formájú Amazfit okosóra, amely legtöbb funkciója már unalomig ismételt, azonban van pár plusz funkció, ami kiemeli a többi szerkezet közül.

Nem első, és nem utolsó alkalom, hogy egy „okosóra” van terítéken nálunk. Igen, az idézőjel nem véletlen, hiszen megint nem egy valódi okoseszközről van szó, hanem inkább egy óraformájú aktivitásmérőről. Abból is a sportosabb kivitelről beszélhetünk, amelyet azért a mindennapok során sem kell takargatni. A funkciók nagyja a már unalomig ismételt, azonban pár funkció – no és az ár – miatt azért érdemesebb alaposabban is megismerni. Elméletben három színben is kapható a Bip U – ahogy a borítóképen is látszik – azonban jelenleg csak a fekete variáns vásárolható meg.

Az óra mérete 40, 9 x 35,5 x 11,4 milliméter, míg a tömege 31 gramm – a szíjjal együtt. Utóbbi szabványos, 20 milliméter széles, és a megszokott, bőrbarát szilkonból készült.  Az óra anyaga polikarbonát, a formája szögletes, a ház és a szíj színe fekete.
A kijelző egy érintésérzékeny 1,43”-es TFT panel, amely 320 x 302 pixel felbontással bír. A kinézet szerencsére változtatható, 50 féle kinézet közül választhatunk, de ha mindez nem lenne elég, saját fényképünkkel is készíthetünk egyedi számlapot (watchface-t). A hátoldalon a szokásos érzékelő- és töltőcsatlakozó kapott helyet, míg az óra oldalán egy „hagyományos” korona pihen – ezzel, és a kijelzővel lehet az órát működtetni.

A hardverről nem tudni semmit, de nem is lényeges, hiszen a működésért firmware felel, az órára plusz programokat nem lehet telepíteni. Az akkumulátor kapacitása ellenben ismert, ez 230 mAh-ás. Ez azt jelenti, hogy a készenléti ideje 9 nap, míg a működési ideje 5 nap, a töltés pedig durván 2 órát vesz igénybe. A GPS ebből a modellből sajnos kimaradt – az csak a Pro modellben kapott helyet. A helyzetünk meghatározására így a telefon GPS-ét kénytelen használni, amennyiben a sporttevékenységet rögzítjük. A mobilunkkal Bluetooth 5-ös kapcsolaton képes kommunikálni, míg a szükséges program a Zepp alkalmazás.
Mint már mondtam, a funkciók nagyja a megszokott, ezeket inkább csak megemlítem. Adott az alvásmonitorozás, a pulzusmérés, a napi mozgásadatok mérése, és ahogy megszokhattuk, a különböző alkalmazások értesítései is megjelennek a Bip U-n.
Viszont érdemes kitérni kicsit az egészségfigyelő rendszerre. Itt nemcsak az alvásadatok, vagy a pulzusmérés követhető nyomon, de a véroxigén szintünket is figyelhetjük. Emellett a stressz-szintet is méri az óra (jó ez nekünk?), összességében pedig a PAI rendszernek hála az egészségi állapotunk nyomon követhető.

A sporttevékenységek mérése is adott, összesen 60 féle testmozgást tudunk figyelemmel kísérni. Ezeket nem sorolják ugyan fel, de a legnépszerűbbek – futás, kerékpározás, labdajátékok, torna, stb. – biztosan megtalálható, de az úszás sem maradhatott ki belőle. Ebből pedig egyértelműen következik, hogy az óra vízálló, méghozzá 5 ATM-es tanúsítvánnyal bír. Itt is a megszokott dolgokat képes mérni a szerkezet, az eltelt időt, a megtett távot, vagy épp az elégetett kalóriát.

Extra funkcióként kiemelhető, bár lassan minden óra tudja, hogy képesek vagyunk róla vezérelni a telefon kameráját, vagy éppen a zenét. De így a végén jöjjön az a plusz, ami miatt már a címben is említettem a gyengébbik nemet! Gondolom, nem lesz nagy meglepetés – könnyen ki lehetett következtetni – hogy ez a feature nem más, mint a menstruációs ciklus nyomon követése. Ez még az ilyen aktivitásmérőnek extrának számít, pedig hasznos az ember lányának. Így nem kell külön alkalmazás a periódus nyomon követéséhez, mindig naprakészek lehetünk.

Leírás
MárkaAmazfit
ModellBip U (globális verzió)
Bluetooth5.0
Támogatott operációs rendszerAndroid 5.0/ iOS 10.0 vagy újabb
Működési mód Érintőkijelző
Szükséges programZepp
Tulajdonságok
Vízálló5 ATM
PulzusmérésTámogatott
Vér-oxigén mérésTámogatott
LépésszámlálóTámogatott
Sport mód60+ sporttevékenység nyomon követése
Hívás/üzenet emlékeztetőTámogatott
Hívás elutasításaTámogatott

Hívásazonosító megjelenítése

Támogatott
Riasztás típusaRezgés
Automatikus képernyő bekapcsolásTámogatott
StopperóraTámogatott
Testreszabható számlap (watchface)Támogatott
Huami-PAI ™Támogatott
Egyéb funkciókriasztás, naptár, tétlenség figyelmeztető,kamera távoli vezérlése,telefon keresése,időjárás,fényerőszabályozás, zenevezérlés, menstruációs ciklus nyomon követése
Technikai paraméterek
ÉrzékelőkG-érzékelő, pulzusmérő
Kijelzőmérete: 1,43 hüvelyk
típusa: TFT
felbontása: 320 x 302 pixel
Akkumulátorkapacitása: 230 mAh
készenléti idő: 9 nap
működési idő: 5 nap
töltési idő: 2 óra
Töltő típusa: dokk
Tömeg és méretmérete: 40,9 x 35,5 x 11,4 milliméter
szíj szélessége: 20 milliméter
tömege: 31 gramm (szíjjal)
1 x Amazfit Bip U (globál verzió)
1 x töltőkábel
1 x használati útmutató

Összességében ismét csak egy kellemes terméket dobott össze az Amazfit. A forma és a funkciók nagyja már unalomig ismételt, szinte minden eszköz tudja. Azonban az egyedi számlapok, a 60 féle sporttevékenység nyomon követése, vagy a menstruációs ciklus nyomon követése tesz hozzá annyi extrát, ami miatt (ha csak egy kicsit is), de képes kitűnni a tömegből. Az ára pedig azt kell, hogy mondjam, nem vészes. A Banggoodon a BGHU0280 kuponnal most 58,99 $ (~19 539 Ft), míg a szállítása 7,05 $ (~2 335 Ft). Itt ne felejtsük el az EU Priority Line-t kiválasztani, hogy ne kelljen extra költségekbe verni magunkat, és a csomag is egy kicsit hamarabb érkezzen meg. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Amazfit Bip U

Kuponkód: BGHU0280

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: