A kínai cég új telefonja már megvásárolható, az ára kedvező és sokat változott.

 redmi 8a 2

Megérkezett a sorba a 8. Redmi telefon, amely sok változást hozott, aminek valaki örülni fog, valaki nem. Eddig a széria jelentette a kis kijelzős, olcsó telefont a Xiaominál, viszont a friss széria elvesztette a kis kijelzőt. A telefon paraméterei is jól tükrözik a változást, így a fizikai mérete 156,5 x 75,4 x 9,4 milliméterre hízott, a tömege pedig 188 gramm lett. Az előlapot a 6,2”-os, 720 x 1520 pixel felbontású IPS panel foglalja el, amelyet egy csepp alakú notch tör meg – ennek védelméről Gorilla Glass 5 gondoskodik.

 redmi8a nagy2

A szenzorszigetben kapott helyet a 8 megapixel felbontású (f/2.0) előlapi kamera, amely támogatja az arcalapú feloldást. Jobb oldalre helyezték a megszokott bekapcsoló- és hangerő szabályozó gombpárost, míg az ellentétes oldalon a SIM tálca pihen. A mobil tetején csupán egyetlen apró lyuk található, amely az infra port kimenete, alul pedig a 3,5 mm-es jack csatlakozót találjuk az USB Type-C csatlakozó társaságában. A hátlapot műanyag borítja, és itt árválkodik az egy tagból álló 12 megapixeles (Sony IMX363, f/1.8) kamera. Ennyi a külcsín, mivel ujjlenyomat-olvasó nem került a telefonba, de most lássuk, mi rejtőzik a borítás alatt.

redmi 8a 1

A meghajtásról a Snapdragon 439 (12 nm, 2 x 1,95 GHz Cortex-A53 & 6 x 1,45 GHz Cortex A53 mag) gondoskodik, a GPU szerepét az Adreno 505 tölti be. A memória kiosztása 2 vagy 3 GB lehet, és mindkét opció mellé 32 GB tárhelyet kapunk. Utóbbit maximum 512 GB-os méretű memóriakártyával bővítjük. A Wi-Fi csupán a 2,4 GHz-es hálózatot ismeri, ott is csak a b/g/n szabványokkal boldogul. A Bluetooth 4.2-es, a helyzetünket az A-GPS, GLONASS, BDS műholdak segítségével határozza meg a Redmi 8A. A végére még egy érdekességet meg kell említeni a telefonnal kapcsolatban, ami a rádiót érinti. Nincs szükség fülhallgatót/headsetet csatlakoztatni, ahogy eddig megszoktuk, anélkül is működik ez a funkció. A telefon Global verzió, és a 4G képesség itthon is kamatoztatható a B 20-as sáv támogatottságának hála. Az energiaellátást egy 5000 mAh-ás akkumulátor biztosítja, amely maximum 18 W-os gyorstöltést támogat – így garantált a hosszú üzemidő, és a villámgyors visszatöltés is.

Operációs rendszerből az Android 9-et kapjuk, ezt a gyártótól jól megszokott MIUI 10-es verziója teszi egyedivé.

redmi 8a 4

Összességében elmondható, hogy a Redmi széria – sokak által kedvelt – kis kijelző méretét sajnos elveszítette (az előd 5,45” -os volt). Lehet, hogy így a cégnél egy korszak lezárult, és lassan elfelejthetjük a 6″ alatti kijelzővel rendelkező telefonokat. A processzor ugyan nem túl acélos, 7A-ban is ez dobogott, de a mindennapokra bőven elég teljesítményt nyújt a mai napig. Az alacsonyra lőtt ár miatt az ujjlenyomat-olvasót hiányolhatják páran – de volt idő, amikor nem is tudtuk, mi ez. Viszont hatalmas piros pont jár a nagy telep (és a gyorstöltés) miatt, akárcsak az USB Type-C csatlakozóért. Ez a széria a belépőszintet célozza meg, ahol remek ajánlatnak minősül. És kinek ajánlanám? Akik például nem fényképeznek túl sokat, illetve nem játszanak, csupán arra kell nekik egy telefon, amire kitalálták. Esetleg egy kis közösségi média, pár alkalmazás, amivel el lehet ütni az időt, és nincs szükség olyan funkciókra, mint az ujjlenyomat-olvasó és hasonlók (az arcalapú feloldás egyébként is pótolja).

 redmi 8a 5

Amennyiben szeretnéd az első között beszerezni a Redmi 8A-t, a Tomtop weboldalán 113,99 dollár (~ 34 000 Ft) ellenében megvásárolhatod fekete, kék vagy piros színben. A VÁM- és ÁFA-mentes szállítás ingyenes, a rendeléshez kattints az alábbi linkre:

Redmi 8A


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: