Ez a kis okos szerkezet szinte mindenkinek kötelező darab lenne, sok bajtól megóv(hat)na minket.

Megint csak céltalanul szörfölgettem a webshopok kínálatait bogarászva, amikor megakadt a szemem ezen a kis eszközön. A neve alapján nem arra számítottam, amire valójában tervezték, eredetileg egy trackerre/nyomkövetőre számítottam. Hát, nagyon nem az lett belőle, de végig bogarászva az adatlapját, felkeltette az érdeklődésemet. És mivel ilyen kütyüről még nem ejtettem szót, így ennek is elérkezett az ideje, hátha valakinek hasznos lehet.
A mindennapjaink során jó esetben odafigyelünk az étkezésekre, arra, hogy eleget mozogjunk, vagy eleget igyunk, elemezzük az alvási adatainkat. Egyszóval lassan minden pillanatban odafigyelünk valamire, de az egyik legalapvetőbb dolog valahogy kimarad. Ez pedig nem más, mint a helyes testtartás.

Anno, még az általános iskolában nem egyszer hívta fel figyelmünket a testnevelés órán a tanárnő, hogy vigyázzunk magunkra, soha ne görbe háttal üljünk, álljunk. Ha jól emlékszem, még előadás is volt, miképp üljünk a széken órán/otthon, vagy éppen milyen a helyes testtartás. Na, ez sem tegnap volt – bele sem merek gondolni hány éve – és az akkor elhangzottak csak ideig-óráig ragadtak meg bennem, és osztálytársaimban. Kisebb gondunk is nagyobb volt annál, hogy miképp ülünk vagy megyünk el A-ból B-be. Iskola után a legtöbb ember a munka világában is egy székhez van kötve a nap nagy részében, ami akár tetszik akár nem, rossz. Nemcsak a mozgáshiány okoz idővel panaszokat, de a helytelen testtartás is, amikor vagy a számítógépünket bűvöljük, vagy egy kupac papír felett görnyedünk.

Ugyan a munkahelyi aktivitásunkon nem képes változtatni a Follow Me, cserébe diszkréten jelez, hogy a testtartásunk nem megfelelő. A szerkezet maga 35 x 35 x 8,6 milliméteres, a tömege 8 gramm. Egy fehér színű kis korongról van csupán szó, amelyet többféleképpen viselhetünk, és szemmel tart minket – szerencsére nem egy kamerán keresztül. Felcsíptethetjük a ruhánkra, hordhatjuk medálként, vagy kétoldalú ragasztóval akár a testünkre is erősíthetjük. Mindegyik kiegészítő a csomag részét képezi, így nem kell a használathoz semmit sem beszerezni. Fontos, hogy mindenképp a gerinc vonalán – a lapockák környékén – kapjon helyet, elvégre úgy tud munkába állni. A beüzemelése nem nagy kunszt, be kell kapcsolni a tartásjavítót, összepárosítani a telefonnal, megadni az alap adatot, és már használhatjuk is.
Sokat nem tud a szerkezet, de amire tervezték, arra pont elég. Ülés vagy gyaloglás közben finoman elkezd rezegni, ha a testtartásunk nem megfelelő – szerintem nálam masszírozógépnek is megállná a helyét. Emellett tétlenség-emlékeztetőként is funkcionál, azaz jelez, ha ideje felkelni a székből, és csapni egy kört a munkahelyen, de a lépésszámláló sem maradt ki belőle.

Az energiaellátásért felelős akkumulátor kapacitása nem ismert, de egy feltöltéssel 30 órán át képes üzemelni. A telepet vezetékmentesen (QI) tölthetjük fel, ez nagyjából 3 órát vesz igénybe. Itt fontos kiemelni, hogy más módot nem láttam az energiaellátásra, így valószínűleg USB csatlakozót nem kapott a Follow Me. Viszont a csatlakozók hiányának hála bírja a gyűrődést, IP68-as besorolást kapott a szerkezet, akár a zuhanyzás sem gond ebben.

ÁltalánosMárka: Follow Me
Típus: Okos tartásjavító
Szín: fehér
LeírásAkkumulátor: 0,4 Wh/ 30 óra működési idő
Töltés: QI (v1,2) / 3 óra
Csatlakozás:Bluetooth 4.2 LE
Védelem: IP68
Kompatibilis operációs rendszer: Android 6/iOS 11 vagy újabb
Tömeg és méretTermék mérete: 35 x 35 x 8,6 milliméter
Termék tömege: 8 gramm
Csomag mérete: 100 x 100 x 100 milliméter
Csomag tömege: 100 gramm
Csomag tartalma1 x Follow Me
1 x használati útmutató

Ím, eljött az idő, amikor a helyes testtartásnál is egy okos kis kütyü áll a szolgálatunkba. Korábban csak pántot (hevedert) lehetett kapni, amely „kényszerített” minket az egyenes ülésre/állásra, de ennek is vége. Kicsi, formás kis szerkezet, amely szinte észrevétlenül teszi a dolgát. Mindezért most villámakció keretében a Geekbuying-on most 45,99 $-t (~14 950 Ft) kérnek, a szállításEU Prioirity Line – pedig 5,1 $-ba (~1 655 Ft) kerül. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Follow Me okos tartásjavító

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: