Ha headsetre gondolunk, általában az apró, hallójáratba illeszthető darabokra asszociálunk – pedig léteznek másfajta kialakításúak is.

Megvallom, ez a kis kedvcsináló írás hosszú hónapok óta pihen a gépemen – egy egyszerű oknál fogva. Eddig csak hongkongi raktárban volt elérhető, és a szállítási mód nem volt ÁFA mentes, így nagyon sokba került volna. Szerencsére megérkezett Európába is, így már barátibb az ára, lássuk, miről van szó.
Az Apollo Q10 nem az az apró, agyba dugós headset, hanem a fejhallgatók családjába tartozik. Nagy mérete és a szélein futó párnák körbe ölelik hallószervünket, amely kényelmes viseletet biztosítanak. A gyártók mintha most kezdenék újra felfedezni ezt a termékpalettát, az utóbbi évek a miniatürizálás jegyében teltek. Természetesen mindkét fajta headsetnek megvan a létjogosultsága, akárcsak az előnyeik és hátrányaik.

Nos, ennek a modellnek az egyik nagy előnye pontosan a méretéből adódik. A térbeli kiterjedéséről ugyan nem találtam információt, a tömege viszont biztos, ez 225 gramm. Anyaga műanyag, míg színe fekete, a formája kissé lapított – szerintem mutatós darab. A lényegről, mármint a hangszórókról viszont többet tudunk. A driverek egyenként 40 milliméter átmérőjűek, a frekvenciaválasz 20 Hz – 20 KHz között mozog, az impedancia 32 ohm, míg az érzékenysége 100 dB. Papíron ez jól hangzik, bár olvasva a márka termékeiről a visszajelzéseket, nem lesz velük gond. A beépített akkumulátor 1 200 mAh-ás, ezt USB Type-C porton tudjuk újra tölteni, amely 3 órát vesz igénybe. Ekkora akkumulátorral nem mellesleg 100 órát képes üzemelni – valljuk be, ez azért igen jó üzemidőnek számít.

A telefonnal/tablettel/bármi mással Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a füles, és ahogy elvárható tőle, a hívásokat is lebonyolíthatjuk a segítségével. És itt is bőven találni érdekességeket. Összesen öt mikrofonnal szerelték fel a Q10-et, amik a zajszűrő technológiának a lehető legtisztább beszélgetéseket valósítja meg. A mikrofonok a zenehallgatást is élvezetesebbé teszik, akár 35 dB-lel képesek csökkenteni a környezeti zajt, hogy csak a zenére koncentrálhassunk. Összesen háromféle mód közül választhatunk, ezek pedig:

  • ANC ON – a lényege, hogy a fülhallgatóba épített mikrofon mintavételezi a környezeti zajokat, és azokat ellentétes hanghullámmal oltja ki
  • ANC OFF – értelemszerűen ez az előző mód ellentéte, így beszűrődhetnek a külső hangok
  • Ambient Sound Mode – ennek a módnak hála a mikrofonok segítségével hallhatjuk a környezeti zajokat is, amely jobb, mintha az ANC off módban lennénk, de ennél sem 100%-os a hatás.

Ezek a módok a jobb oldali füles érintésérzékeny külső részéről érhetőek el.

Ahogy a többi funkció is, így képesek vagyunk a hangerőt- szabályozni, a zenék között lépkedni, fogadni/elutasítani a hívásokat, de még a hangasszisztens is előcsalogatható. Egyszóval a telefont tényleg csak akkor kell elővenni, ha nagyon muszáj. A mérete nem vetekedhet az apró, fülbedugható társaihoz, de azért ezt is össze lehet hajtani, ha éppen nincs rá szükség, és el szeretnénk tenni a táskába.

Az Apollo Q10 egyetlen „hátrányának” csupán a mérete hozható fel – aki a kis méretű, fülkagylóba illeszkedő eszközöket preferálja. Viszont a tudásába belekötni fölösleges, minden tud, amire szükségünk lehet – még talán egy picivel többet is. Megvallom, most engem is elfogott a vágy, hogy egyet beszerezzek, és egy alapos teszt után megosszam veletek tapasztalataimat… A Geekbuying-on már előrendelhető, bár meg kell hagyni, nem egy „filléres” darab. Jelenleg $-t (~19 500 Ft) kérnek érte, a szállítás $-ba (~105 Ft) kerül, és német raktárból érkezik. Az előrendelési akció még 7 napig tart – sanszos, hogy utána kezdik postázni. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Tronsmart Apollo Q10 Bluetooth headset


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: