A mostani válogatáscikkben azoknak szeretnék kedvezni, akik szinte fanatikusan Xiaomi cuccokban gondolkodnak, de termékenként maximum egy Deákot tudnak beáldozni.

A Xiaomi az Xiaomi, mostanra az egész világ ismeri – szinte döbbenetes, amit az okostelefon piacon pár év alatt el tudott érni, ám ez csak a jéghegy csúcsa, valójában számos más területen meghatározó márka mostanra, akkora brand-családdal és termékkínálattal, amit gyakorlatilag egyben nem is nagyon lehet átlátni. Természetesen most sem erre vállalkozok, hanem, hogy mutatok pár érdekes Xiaomi a terméket a Tomtopról, amivel ha még nem rendelkezel, érdemes lehet meggondolni a beszerzését. Ahogy korábban az ilyen jellegű cikkekben, úgy most sem a termékek teljes körű ismertetése a cél, hanem csak a néhány szóban történő bemutatás, figyelemfelkeltés! Vágjunk is bele!

1.  Redmi Powerbank 10000 mAh és 20 000 mAh Standard Version

Ezzel gyakorlatilag mindjárt két terméket is igyekszek behozni a képbe. Sajnos a mostani okostelefonok, tabletek a megsokszorozott tudás és kijelzőméret okán már nem képesek arra, mint a 15 évvel ezelőtti buta modellek, hogy 5-6 napig is elketyegnek töltés nélkül. Ma már inkább az a kérdés, hogy az adott cucc intenzív használat mellett kibírja-e a napot, ha nem, az elég kellemetlen –ilyenkor szinte bármit megadnánk azért, hogy nálunk legyen egy olyan eszköz, mint a Xiaomi Redmi powerbank.

Nincs nagy árkülönbség a két modell között, ár/érték arányban a nagyobbik éri meg jobban, amit 37,39 dollárért (~11.690 forint) tudsz megrendelni, ehhez képest a fele akkora kapacitású 25,49 dollár (~7990 forint).

Redmi Powerbank 10000 mAh Standard Version

Redmi Powerbank 20000 mAh Standard Version


2. Xiaomi Mi Fashion Wireless Mouse Gaming Mouses

Az egér elég fontos eszköz a mindennapok során, nagyban meg tudja könnyíteni, vagy akár megkeseríteni a munkát, ha szenvedni kell vele. Nem csak asztali géphez ajánlott, és a notebookok érintőpadja helyett is mindig rendes egeret használok, ha tehetem, mert számomra sokkal gyorsabb és pontosabb mozgást tesz lehetővé.

Az alábbi Xiaomi egér előnye, hogy kompakt mérete és alacsony ára ellenére sokoldalú, hiszen kétféle csatlakozási móddal is megbirkózik: a hagyományos wireless kapcsolat mellett Bluetooth összeköttetés létrehozására is képes, felbontása 1000 DPI. Akciós ára a Tomtopon jelenleg 24,99 dollár (~7790 forint), itt találod a hozzá vezető utat:

Xiaomi Mi Fashion Wireless Mouse Gaming Mouses


3. Xiaomi Towel 100% Cotton Strong Water Absorption Sport Bath Wash Soft Towels Antibacterical

Amikor azt mondom, hogy a Xiaomi mindent is gyárt, akkor például ezekre az esetekre gondolok. Ráadásul a törölközője évek óta elérhető már, nem kell tőle mondjuk korszakalkotó újdonságra számítani, nincsenek okos funkciói sem, egyszerűen csak jó minőségű anyagokból van, 100% pamut, antibakteriális és szívja a vizet, ahogy kell.

A lepedő kék és zöld színben érhető el, mérete 34 × 76 cm, tömege 120 gramm. Természetesen nem annyiba fog kerülni, mint a piacon a “vidd el aranyoskám, ingyen van”, de nem is az a kategória, ára 13,91 dollár (~4390 forint), ingyenes szállítással. Itt bújik:

Xiaomi Towel 100% Cotton Strong Water Absorption


4. Xiaomi Mijia Polarized Sunglasses Classic Square Selfrepairing TAC Polarizing Lens No Screw Sunglasses

Ugyan a nyárnak vége, de egyrészt remélhetőleg jövőre is lesz, másrészt bízom benne, hogy télen is fog sütni a nap, mert akkor a kedvünk is sokkal jobb, de a szemnek meg olyankor se árt, ha védve van valamivel. Ha már napszemüveget használunk, gondolom abban egyet érthetünk, hogy nem érdemes az 500 ft-os megoldást választani az aluljáróban, mert később drága lehet az olcsó, hiszen szemünk világa és egészsége az egyik legdrágább dolog önmagában.

A Xiaomi TYJ01TS azonosítóra keresztelt szemüvege a TR90 6-rétegű polarizált lencsékkel megadja azt a biztonságot és minőséget, amire szükségünk van, mindent örök érvényű stílusban, 28,99 dollárért (~8990 forint), ingyenes szállítással. Itt találod meg:

Xiaomi Mijia Polarized Sunglasses


5. ZMI Car Charger QC3.0 Dual USB Fast Charging Travel Charger Adapter

Némileg visszautalnék a power bankkos problémakörre, hogy manapság mennyire fontos tud lenni az energia, és mennyire szar helyzetbe tudunk kerülni attól, ha elfogy. Nyilván aki néhány éves autóval rendelkezik, annak valószínűleg nem lesz indokolt ilyen kiegészítőt beszereznie, de akinek nincs még integrált natív USB csatlakozó a verdában, annak adott esetben életet menthet ez a minőségi, fém, két darab USB 3.0 portot kínáló szivargyújtó töltő, Qualcomm Quick Charge 3.0 támogatással.


Ez 18 wattos gyorstöltést tesz lehetővé, ami ma már nyilván az elvárt minimum, de az autóban ülve nem feltétlenül az a lényeg, hogy 5 perc alatt feltöltsük a készüléket, hanem hogy egyáltalán legyen mivel energiát pumpálni a telepre. Az AP821 modell erre egy biztonságos, jó megoldást nyújt, 15,90 dollárért (~4990 forint), ingyenes szállítással.

ZMI Car Charger QC3.0 Dual USB Fast Charging Travel Charger Adapter


6. Xiaomi Mijia Electric Water Kettle 2 1.7L

Végy egy jó vízforralót! – Noha talán nem ez a legelső mondat a konyhafelszerelések kézikönyvében, de az kétségtelen, hogy egy ilyen kütyü meg tudja könnyíteni az életet – én legalábbis imádtam, amikor már nem a gáztűzhelyen kellett negyed óráig melegíteni a vizet, hanem a forralóba betéve percek alatt felforrt, és természetesen magától le is kapcsolt. Az évek alatt a vízforralók tudása ugyan nem kapott űrtechnikát, de a minőség és a hatékonyság javult. A Xiaomi megoldása természetesen rozsdamentes acélból készült, az 1800 wattos teljesítmény pedig szavatolja, hogy pillanatok alatt felküldni a víz hőfokát az erősen bugyogó szintre.

A MJDSH04YM modellbe 1,7 liter víz fér, dizájnt tekintve a szokásos fehér Xiaomi-letisztultság gyermeke, és ami nekem nagyon tetszik, hogy könnyű tisztítani. Ára 49,99 dollár (~15.690 forint) ingyenes szállítással, ami ugyan nem aprópénz, de egy hasonló dizájnnal, ilyen teljesítménnyel felvértezett márkás vízforralót itthon se nagyon tudunk bezsákolni olcsóbban. Itt találod:

Xiaomi Mijia Electric Water Kettle 2 1.7L


7. Xiaomi Mijia Screwdriver Kit MJJXLSD002QW

Manapság nagyon arrafelé halad a világ – legalábbis szerintem -, hogy amit magad is meg tudsz csinálni, nem bízd másra, mert az örökkévalóságig fogsz rá várni, egy valag pénzed el fogja vinni és lehet, hogy még a végeredménnyel sem leszel elégedett. A férfiak egyébként is szeretnek szerelni, barkácsolni, ha tehetem, én is inkább veszek egy szerszámot és megnézek egy YouTube videót a feladatra, aztán maximum harmadszorra sikerül, nem elsőre.

Egy jó csavarhúzó-készlet egyébként is alap egy háztartásban, kell egy nagyobb, az átlagos feladatokra, és nem árt egy kisebb (műszerész) sem, a precíziós műveletekhez – erre nyújt megoldást a Xiaomi Mijia Screwdriver Kit MJJXLSD002QW ami egy 24 bitfejből álló és ez kézi csavarozóból álló, már nemre is elég megnyerő készlet, alumínium rendeződobozba ültetve, S2 acélból gyártva. Ára 31,99 dollár (~9990 forint), ingyenes szállítással, innen:

Xiaomi Mijia Screwdriver Kit MJJXLSD002QW


8. Xiaomi AIoT AC2350 Router Gigabit 2183Mbps Dual-Band 128MB WiFi Router

Az Internet-központú életünkben talán nem kell ecsetelnem, mennyire fontos egy gyors és stabil router a lakásba, ha a lassú tempó és a szaladozó kapcsolatok miatt nem akarunk agyf…rászt kapni. Én egy ideje már csak Xiaomi routert használok itthon, nem is egyet, és azt kell mondjam, észrevétlenek, ami szerintem egy router esetén az egyik legszebb bók, mivel a kezdeti frissítés beállítások elvégzését követően semmit nem kellett velük foglalkoznom, csak lövik a villámgyors netet, mindig.

Hasonló produkcióra számítok a Xiaomi AIoT AC2350 routertől, ami mind vezetékes, mind vezetéknélküli kapcsolatok terén remek sebességet kínál, és a legtöbb otthoni igényt maradéktalanul kielégíti, Qualcomm processzorral, 7 darab antennával és egyéb nyalánkságokkal. Letisztult fehér formavilág, ahogy szeretjük, bárhova elhelyezhető úgy, hogy belesimuljon a környezetbe. Ehhez képest az 59,99 dolláros (~18.790 forint) ára szerintem elég baráti az ingyenes szállítás kíséretében, itt találod:

Xiaomi AIoT AC2350 Router Gigabit 2183Mbps Dual-Band 128MB WiFi Router


9. Xiaomi Mijia Electric Inflator 1S Car Air Compressor

Mai ajánlónk utolsó versenyzője kakukktojás abban a tekintetben, hogy ára egy minimálisan túlnyúlik a cikk címében megfogalmazott határon, de egy hasznos darabnak tartom, így nem akartam kihagyni. Ez sem az a termék, ami minden nap kelleni fog, de amikor igen, akkor nagyon fogjuk szeretni, hogy ott van. A Xiaomi Mijia Electric Inflator 1S nem más, mint egy elektromos pumpa, beépített akkumulátor. Sok minden felpumpálható vele, amibe levegő kell, de főleg bicikli, motor és autógumi esetén tud életmentő lenni, ha például útközben kapunk egy lágyabb defektet, és tudunk vele egy időre annyi nyomást tenni még a gumiba, hogy el biztonságosan el tudunk vele jutni a legközelebbi gumi szervizig.

Az 1S már a továbbfejlesztett verzió, az akkukapacitás 45 %-kal, míg a sebesség körülbelül 114 %-kal nőtt. Ez nagyjából 15 liter levegőt jelent percenként, az akkuval pedig akár 8 darab abroncsot is fel tudunk fújni nulláról. Tok jó, hogy vannak előre beállított profilok, ilyenkor csak el kell indítani és hátradőlni, amíg végez a művelettel a kis aranyos. Kicsi, kompakt, semmi helyet nem foglal a kocsiban, USB type C port van rajta, szóval nekem minden tekintetben tetszik. Ha neked is, itt tudod berendelni, 67,99 dollárért (~ 21.290 forint):

Xiaomi Mijia Electric Inflator 1S Car Air Compressor

Ennyi fért mai ajánlónkba, ha tetszett és szeretnél még ilyeneket látni a jövőben, csatlakozz facebook oldalunkhoz és csoportunkhoz (ahol kuponkódot is tudsz kérni a termékekhez), valamint lájkold a tartalmat! Köszönjük!


facebook button final

Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!