Az Andoer Q160SA egy megfizethető és sokoldalú állvány, amely kiváló választás lehet kezdő és középhaladó fotósoknak. Kompakt méretei, valamint hordozhatósága miatt ideális utazáshoz, kültéri vagy beltéri fotózásokhoz, és projektorállványnak sem utolsó.

Az Andoer meglehetősen ismert márka, mi is írtunk róluk régebben, és Magyarországon is kapható a márka – igaz, dupla áron.  A gyártó fotó- és videótartozékok, elsősorban állványok gyártására specializálódott.

Az Andoer Q160SA egy olyan eszköz, amelyet a komoly fotózás vagy videózás nem nélkülözhet – egy háromlábú kameraállvány. Sokoldalú, megbízható és hordozható – így jellemezhető néhány szóban az Q160SA kameraállvány, amely a legújabb tesztalanyunk.

Az állvány viszonylag kisméretű, újrahasznosított kartonból készült dobozban érkezett. A csomag tartalmaz egy vízhatlan hordtáskát, benne magát az állványt, egy 4-es imbuszkulcsot és kínai-angol nyelvű felhasználói utasítást.

Ezeknél az úgynevezett travel állványoknál a legfontosabb tulajdonsága a méret és a súly. Mindezekkel elég visszafogottan bánik az Andoer Q160SA tripod, hiszen zömében fém, az alumínium kivitele ellenére mindössze 901 grammot nyom, teljesen összecsukva pedig csak 40 cm hosszú. Az állvány tökéletes arra, hogy magunkkal vigyük egy kirándulásra, eseményfotózásra, mert nagyon könnyű, kompakt és jól elfér akár egy hátizsákban is.

Az egyébként igen szép kivitelű, pontos és gondos illesztésekkel összerakott tripod a legrövidebb formájában igazán pici, és asztalon is használható. Teljesen nyitva max. 126 cm-re húzható ki, amelyre a négy lábszekció és a középoszlop nyújt lehetőséget.

Mindegyik lábnak 3 elhajlási pozíciója és 3 visszahúzható része van (összesen 4 rész). Az állvány minden magasságban és kiterjesztésben tökéletesen stabil az egyszerű, de hatékony zárómechanizmusnak köszönhetően.

A szett maximális teherbírása 8 kg, szóval bőven elbírja a telefont, kamerát, projektort.

Ennek az állványnak az egyik legjobb tulajdonsága a megfordítható középső oszlop a kreatív felvételekhez, amikor a középoszlopot fejjel lefelé a tripod alá lógathatjuk. Így a kamera szinte leér a földre, ez ideális pozíció a makró fotózáshoz vagy az alacsony látószögű fényképezéshez.

A megfordításához a középoszlop alján lévő zárócsavart kell lecsavarnunk. A záróelemen egy rugós fémkampót is találunk, ide a fotóstáskát is ráakaszthatjuk, az így kapott plusz tömeggel növelve az állvány stabilitását. A középoszlop kiszedhető, akár gimbal hosszabbítóként is funkcionálhat.

A 360°-ban elforgatható golyós állványfej és a fogadó talp szintén fémből van, rajta szabványos (1/4 hüvelykes) csavarmenettel.

A gyorskioldó lemez Arca-rendszerű, vagyis a talpat egy oldalról megszorítható, satuszerű sín fogja be. Az erre szolgáló gomb oldalán egy vízszintező libella is helyet kapott.

Libellából az állványon is találunk egyet, így az X és Y tengely mentén is tökéletes lesz a szintezés.

Szintén 1/4 hüvelykes a gyorskioldó lemezen lévő csavar, ide rögzíthetjük a kamerát, a projektort vagy akár a korábban tesztelt gimbalt.

Összességében nagyon elégedettek voltunk az Andoer Q160SA kameraállvánnyal. A felhasznált anyagok, a dizájn és az összeszerelési minőség kifogástalan.

Beltéren, akár egy asztalon, de kint a szabadban is a 40-126 centiméteres minimális-maximális magasságával és megfordítható középső oszlopával az állvány sokoldalú pozicionálási lehetőségeket kínál a kreatív felvételekhez. Mi mobiltelefonos fotózáshoz, valamint projektorállványként használtuk, erre tökéletes.

Az utazó kameraállvány könnyű, kompakt és nagyon masszív – tökéletes azok számára, akik megbízható támaszt keresnek kreatív projektjeikhez anélkül, hogy sok pénzt kellene költeniük.

Az Andoer Q160SA tripod megvásárlásához most a HUD12727 kupon használatával csak 35,99 dollárra lesz szükségünk, ami 12500 forint.

Vásárláshoz kattints az alábbi hivatkozásra:

Andoer Q160SA tripod

A termék kínai raktárból érkezik, a rendelést követően 11-18 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van! A Duty Free Shipping szállítási módot vállaszuk!