A Lenovo a LivePods LP1-gyel fillérekért kínál nem „noname” töltődobozos bluetooth fülhallgató szettet.

Manapság a rohanó élet alapkelléke egy jó fülhallgató, legyen szó otthoni zenehallgatásról vagy utazás komfortosabbá tételéről. Itthonra van is egy jó kis BlitzWolf BW-HP0 szettem, de ezt utcára, vonatra, buszra nem szívesem veszem fel, oda kicsit túlzásnak tartom. Miután a kislányom „elintézte” a vezetékes „agybadugós” fülesem, felsejlett bennem a gondolat, hogy pótolni kellene, de akkor már egy olyan megoldással, amivel elbúcsúzhatok a kábelektől. Ugyanakkor nem akartam komolyabb pénzösszeget elfüstölögni a bankszámláról, így először a Xiaomi AirDots jött szóba, de aztán megpillantottam a Lenovo újdonságát a Banggood listájában.

A megszokott helyett szeretek új dolgokat kipróbálni, így az AirDots helyett az LP1-re esett a választásom, be is rendeltem CN raktárból gyakorlatilag nevetséges összegért. A döntésbe igazság szerint az is belejátszott, hogy a Lenovo megoldása kialakítást tekintve jóval nagyobb rokonságot mutatott az elhalálozott előző fülesemmel, így egy újabb érv szólt mellette. Egy bő 2 hét alatt meg is érkezett az apróság, szerencsére épségben.

Doboz, tartozékok, külső

A fekete ellentéte a fehér, e gondolat alapján színezte meg a dobozt a gyártó, amibe a céges logó pirosa visz némi extrát. Igazából semmi szokatlan, a fedlapon a termék fotója díszeleg színesben, míg a hátoldalon megtaláljuk a legfontosabb technikai paramétereket.

A beltérben egy jól kiegyensúlyozott csomag fogad, olyan értelemben, hogy fölösleges dolgokat nem kapunk, de amire szükségünk lehet, az ott pihen. A füles uralkodó színe a fehér, ami a töltődobozon is visszaköszön, a két füles pedig gyárilag benne pihent. Kapunk mellé egy USB töltőkábelt, egy felhasználói kézikönyvet, valamit egy más méretű gumiharang párost, hogy legyen mozgásterünk a méretet illetőleg.

Kialakításra a Lenovo megmaradt a tradicionálisnak mondható „agybadugós” megoldásnál. Olyan, mintha egy klasszik vezetékes füles lenne, csak természetesen itt nincs kábel. A fülesek alja egy ezüst gyűrűben végződik, ebben alakították ki a töltőcsatlakozókat. Az anyag többi része fehér műanyag. Néhányan megijedhetnek attól a hosszú szártól a gombóc alatt, de bátran mondhatom, hogy nem kell, mivel a cucc tömege mindössze 10 gramm, szinte észrevétlen a fülben, és ha a megfelelő méretű gumiharangot használjuk, biztosan jól fog ülni a járatban.

Vannak persze hangzatos elnevezések a felépítés kapcsán belül, előkerül a Bass boost, a HiFi Sound quality és a stereo sorround kifejezés, de ezekről majd nemsokára. A gumiharangok puhák, rugalmasak, bőrbarátok, a mágneses fedelű töltődoboz pedig elég jól néz ki a magasfényű fehér festéssel és a szürke logóval. A belső tér úgy van megalkotva, hogy a két apróságot csak megfelelő irányban lehet behelyezni, melyet követően a töltős automatikusan megkezdődik. A burkolat IPX4 vízálló és izzadtság álló, de ami még ennél is meghökkentőbb, hogy érintéssel vezérelhető. Az érintési pontok persze igényelnek majd némi megszokást.

További pirospontot érdemel, hogy a töltődobozra USB type-C csatlakozót szereltek, így akár okostelefonunk töltőkábelét is használhatjuk a művelethez, na meg persze nem kell szenvedni a bedugás irányával. 2 órás töltési idő mellett 12 órás akkuidő érhető el.

Technikai paraméterek, használat

Fontos még megemlíteni a zajszűrést, mivel a Lenovo LP1 természetesen beépített mikrofonokkal is rendelkezik, hiszen headsetként is munkára fogható, ami a mai világban már alapelvárás. Rendszer szinten IOS, illetve android rendszerekkel kompatibilis, lehetővé tesz HD hanghívásokat is, az összesköttetéshez pedig kétcsatornás Bluetooth 5.0 összeköttetést használ. A hatótáv így körülbelül 10 méter. A fülesekben lévő akku 55 mAh-s, míg a töltődoboz telepe 300 mAh, így bőven lesz annyi szufla, ami a napi használathoz elegendő. A ~ 1 cm-es hangkeltő frekvenciatartománya 20 Hz és 20 kHz közötti.

Meg kell, hogy mondjam, én igazából nem vártam túl sokat a Lenovo LP1-től, hiszen egy párezer forintos eszközről beszélünk. A töltődoboztól megszabadítva a dugót gond nélkül lezajlott a csatlakozás, a Xiaomi Mi Note 10-zel is hamar közeli barátságba kerültek. Aztán már indulhatott is a zene. Számomra pozitív meglepetés volt a hangzás, bár hozzá kell tenni, hogy a basszus picit talán túl van tolva, ami hajlamos rányomni a bélyegét a részletekre, de mint mondtam, ez a modell arra született, hogy mozgás közben valami szóljon a fülünkben és adott esetben tudjunk telefonálni. Erre pedig maradéktalanul alkalmas, hozzátéve, hogy a mikrofon minőségét inkább elégségesnek, mint kiválónak mondanám. Ha valaki kimondottan sok telefonálásra keres bluetooth headsetet, az nem a Lenovo LP1-gyel fogja megtalálni a számításait.

Leírás
MárkaLenovo
ModellLP1
SzínFekete, Piros, Ezüst
Bluetooth verzióV5.0
Bluetooth távolság≦ 10m
VízállóságIPX4
AkkumulátorFülhallgató: 55mAh
Töltőtok: 300mAh
Töltési idő1,5 óra
Frekvencia20 Hz-20 kHz
TöltésDC5V-1A
Zene idő12 óra
Hangszóró dimenzió10 mm

 

Összegzés, megrendelés

Nem érdemes persze igazságtalannak lenni a Lenovo LivePods-szal, hiszen elég komoly tudást, elég jó szolgáltatáscsomagot és technikai frissességet pakol le az asztalra, kellemes dizájnnal párosítva, szinte vicc áron. Miért mondom ezt? Korábban Banggoodon volt rá a legjobb ajánlat kuponnal, de most beakciózta a TomTop is, ahol mindössze 13,99 dollárért (~ 4390 forintért) kaphatjuk meg ingyenes szállítás mellett a Lenovo LivePods LP1-et. Persze félő, hogy ez az ár nem marad sokáig aktív, így nem érdemes sokáig húzni a megrendelést, ha téged is meggyőzött a Lenovo kiváló ár/érték arányú BT fülese. Itt tudod begyűjteni:

Lenovo LP1 TWS bluetooth Earbuds IPX4
CN raktár – TomTop

Ha gyorsan kell a cucc és cseh raktárból szereznéd be picit drágábban, akkor használd a 935d63 kuponkódot, amivel közel egy ezres lejön belőle a Banggoodon!

Lenovo LP1 TWS bluetooth Earbuds IPX4
CZ raktár – Kuponkód: 935d63


facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: