A Xiaomi bemutatta a korábban ígért új változatot a Mi Mix 3-ból.

Mi Mix 3 5G 1

Európában is megmutatta magát a múlt évben megjelent telefon 5G képes változata, amit már májustól megvásárolhatunk 600 €-ért, ez lehet az idei év egyik legolcsóbb újgenerációs megoldása – példaként a Samsung Galaxy S10 5G-s verziója 1 500 €-ba kerül.

Mi Mix 3 5G 2

A telefon szerencsére nem annyiból áll, hogy egy új modemet raktak volna bele, ezen verzió több szempontból is eltér a tavaly bemutatott modelltől. A legszembetűnőbb különbség, hogy a processzort a Snapdragon 845-ről a 855-re cserélték, ezt egészíti ki az X50-es modem – ebből adódik az újgenerációs hálózatok támogatása – valamint az akkumulátor mérete is növekedett, konkrétan 3800 mAh a korábbi 3200 mAh-ról. (Bár ez az információ nem 100%-os, mivel a sajtóképeken 3800 mAh olvasható, a hivatalos oldalon a specifikációlistában maradt a 3200 mAh.)

Mi Mix 3 5G 3

A további jellemzői megmaradtak a készüléknek, így a kijelző 6,39 colos Full HD+ OLED, a memória 6 GB, tárhelyből pedig választhatunk 64 vagy 128 GB-os kapacitásút, a duál kamera hátul 2 x 12 MP-es szenzoros – 2x-es optikai zoommal, elöl pedig 24+2 MP-es szenzor kapott helyet, az ujjlenyomat-olvasó a hátlapon található, a dedikált Google Asszisztens gomb az oldalán bújik meg.

Mi Mix 3 5G 4

A Global verziós Mi Mix 3 ára 500€ körül szokott alakulni, így, ha a nagyobb akku mérete beigazolódik, best buy lehet a telefon akkor is, ha csak a processzor és a telep méretének növekedést vesszük figyelembe. Igen hangzatos az 5G (minden gyártó, aki ad magára, kiad majd ilyen típusú készüléket), de tisztában kell lenni vele, hogy a szolgáltatók még csak tesztelik ezeket a hálózatokat, jó pár év kell, mire kihasználhatjuk az X50-es modem plusz előnyét. Ez most csak presztízs a márkáknak, hogy ők is bemutatnak egy – két készüléket idén, nem fog elterjedni. Mégis, a technikai megoldások miatt nagyon várom a készülék megjelenését Európában.

Mi Mix 3 5G 5

Korábbi cikkünket, ahol bővebben bemutatjuk a Mi Mix 3-at itt találjátok.