A kínai gyártó tényleg low-budget telefonjának bemutatása következik, ami a legtöbb területen a belépőszintet képviseli.

Ulefone 7P 01

Csodát nem szabad várni egy ~30 000 Ft-os telefontól, pedig sokan beleesnek ebbe a hibába. Mindenesetre a gyártó részéről is vannak vannak hangzatos megoldások a telefonban (3 hátlapi kamera, FaceID), tehát a specifikációt igyekeztek kigyúrni.. A készülék maga 156,1 x 73,7x 9,7 milliméteres méretekkel rendelkezik, ehhez társul a 179 grammos tömeg, ami anyagát tekintve műanyag. Az előlapot a 6,1”-os képernyő teríti be, aminek felbontása 600 x 1280 pixel, ami már kevésbé domborít szépen, de a Redmi 7 óta tudjuk, egy FULL HD felbontás alatti kijelző is lehet szép. A kijelzőt egy csepp alakú notch töri meg, itt kapott helyet az előlapi kamera, ennek felbontása kereken 5 megapixel. Skype hívás (videochat) lebonyolítására elegendő, a szelfi készítés már kompromisszumos lehet vele. A kamera támogatja az arcalapú feloldást, valamint Beatuty effect próbálja szebbé tenni az elkészült képeket. Alul a microUSB csatlakozó árválkodik, míg felül a jack csatlakozó pihen. Az oldalain a hangerőszabályozó- és bekapcsológomb kapott helyet, valamint itt jutott hely a két SIM kártyának és a micro SD kártyának is. Így szerencsére nem kell a tárhely bővítésért egy kártyát beáldoznunk, ez mindenképpen pozitívum. Jöjjön a hátlap, amiről már kiderült, hogy műanyag borítást kapott, annak közepén helyezkedik el a három kameramodul a LED villanóval. Nyilván itt is tetten érjük a spórolás jeleit, ugyanis hiába hirdetik 8 + 2 + 2 megapixelesnek őket, a két segédszenzor csak “szoftveres tuninggal” lett 2 megapixel, a valóságban 0,3 megapixel az igazság. Ez nagyjából semmire nem lesz elég, hagyhatták volna egy kamerásra az egészet. Persze így legalább a látszat megvan, hogy három egység teljesít szolgálatot, hiába nincs semmi értelme – sajnos még nem minden kínai gyártó tudta levedleni ezeket a látszatmegoldásokat az alsó szegmensben. A hátsó egységgel történt képrögzítés esetén szintén az „AI” fogja javítani az elkészült képeket, ami kissé segíthet azok minőségén. A kamerák alatt pihen az ujjlenyomat-olvasó, szerencsésebb, ha inkább erre bízzuk a telefon védelmét, mint az arcalapú feloldásra.  

Ulefone 7P 02

A belső komponensek terén jobb a helyzet, a számításokért a MediaTek Helio A22-es chipje felel. Ez nem egy mai darab, 2018 elején mutatkozott be, és még 16 nm-es csíkszélességen készül. Négy darab Cortex-A53-as mag kapott benne helyet, amik maximálisan 2 GHz-en képesek üzemelni. A GPU szerepét a PowerVR GE8300-as chipje tölti be, ennek effektív órajele 660 MHz, mellé kapunk 3 GB (ezért pirospont) memóriát, és 32 GB-nyi belső tárhelyet. A helyzetünket a GPS+GLONASS segíti, a Wi-Fi dual-bandes, kezeli az a/b/g/n/ac hálózatokat, míg a Bluetooth az 5.0-ás szabványt is kezeli (tehát vezetéknélküli adatkapcsolatok terén abszolút naprakész). Mindezen komponensek energiaellátásáért egy 3 500 mAh-ás telep felel, gyorstöltés nem támogatott. A hálózati fejlettség terén sincs negatívum, az okostelefont felkészítették a B20-as sávra, így a 4G mindenhol elérhető vele.

Ulefone 7P 03

A szoftver teljesen rendben van, mivel a legfrissebb, Android 9-es (Pie) verzióját kapjuk. Összességében persze vegyes a kép, ha értékelni akarjuk az Ulefone Note 7P-t. A gyártó a névválasztással nyilvánvalóvan szerette volna meglovagolni a Redmi Note 7 őrületet, de annál egy olcsóbb megoldás létrehozására törekedett. Ez sikerült is, de voltak áldozatok: A CPU, GPU, és a hálózati kommunikációs chipek is mind rendben vannak, arra panasz nem lehet. Ott van a kijelző, aminek a felbontása nem FULL HD, ezzel még mindig együtt lehet élni. A kamerákra viszont ne akarjunk komolyabb feladatokat bízni, ezen a területen a Note 7P gyengén teljesít. Szerencsésebb lett volna hátul egy darab szenzort alkalmazni, de abból használhatót integrálni.

 Tulajdonságok
 ModellUlefone Note 7P
Hálózati specifikáció 2G: GSM B2 / B3 / B5 / B8 (1900/1800/850/900)
3G: WCDMA B1 / B5 / B8 (2100/850/900)
4G: LTE-FDD: B1 / 3/5/7/8/20 (2100/1800/850/2600/900/800)
SIM kártya Kettős IM támogatás , 1 nano SIM + 1 micro SIM + TF kártya
Szín Arany, fekete, lila (választható)
Anyagaműanyag + üveg
Rendszer
OS Android 9.0 (Pie)
Processzor MediaTek MT6761 (16 nm), 4 x Cortex-A53mag, maximum 2.0 GHz
GPU IMG GE8300, maximum  660MHz
ROM 32GB
RAM 3GB  
Tárhely bővítésSD kártyával bővíthető, maximum 128 GB-ig
Képernyő
Kijelző mérete6,1 inch
Felbontás 600 x 1280 pixel
Támogaott formátumok
Videofájl esetén 3GP, MP4
Audioájl esetén MP3, AMR, AAC, FLAC
Kép esetén BMP, GIF, JPG, PNG
FM rádió Igen
Audio kimenet 3,5 mm-es jack csatlakozó
Specifikáció
Kamera / képfelbontás Előlapi kamera: 5 megapixeles (f/2.0)

Hátlapi kamera: 8 (f/1.8) + 2 (0,3) + 2 (0,3) megapixeles
Támogatott nyelvekTöbbnyelvű – a magyar nyelv támogatott
Audio Chipset AW8736
WIFI802.11 a/b/g/n/ac, 2.4/5 GHz
GPSGPS + GLONASS
Bluetooth5.0
Arc-alapú feloldásTámogatott
Ujjlenyomat olvasóHátlapi
Gravitációs ÉrzékelőkGravitációs szennzor, közelség érzékelő, fényérzékelő szenzor
OTGTámogatott
Méret 156,1 x 73,7 x 9.7 mm
Tömeg 178,8 g
Akkumulátor3500 mAh Li-polimer akkumulátor
Töltő EU szabvány, (5V / 1A)
USB típusMicro USB 2.0
 Csomag tartalma 1 x Ulefone Note 7P okostelefon
1 x Védőfólia
1 x USB-kábel
1 x Védő tok
1 x EU töltő

Ulefone 7P 05

Akinek nincsenek hatalmas igényei, nem akar (komolyabban) fotózni, de egy tartalomfogyasztásra és kommunikációra alkalmas telefont szeretne, amit nem kell túlzottan félteni, esetleg a gyerek első készülékének szánja, annak megfontolandó választás lehet az Ulefon Note 7P. Ha megjött hozzá a kedved, a Tomtop weboldalán villámakció keretében (korlátozott mennyiségben) megvásárolhatod, az ára 94,99 dollár (~27 490 Ft), a vám- és ÁFA-mentes szállítás – Duty Freeingyenes. Vásárlásnál figyeljünk oda, hogy az az EU verziót válasszuk, akkor a megfelelő töltőfejet kapjuk a készülékhez. Ha szeretnéd megvásárolni, kattints az alábbi linkre:

Ulefone Note 7P


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: