A cég új csúcsmodelljétől eláll a szavad.

Doogee S90 01

Minden magára valamit is adó cég most Barcelonában mutatja meg a nagyérdeműnek, hogy milyen újdonságokat találtak ki a vevők szívének – és pénztárcájának elnyerése céljából. A Doogee sem hagyhatja ki ezt az eseményt, és érdekes telefont dobtak le az asztalra. Ezt akár szó szerint is megtehetik, mivel a készülék nem csupán ütésálló, és/vagy por- cseppálló, hanem emelték a tétet, és egyből az IP 69K és MIL-STD 810G szabványoknak is megfelel. Hogy mit is jelent ez, nézzük meg jobban, az első szabvány annyit takar, hogy fokozott védettséget jelez elmerülés és nagynyomású mosás (gőzborotva) ellen. A vizsgálat során 100 bar nyomással, 80°C-os vizet locsolnak – ez 14-16 liter/perc – az ellenőrzött készülékre. A második egy szigorú katonai szabvány, a telefont sokrétűen vizsgálják, íme, pár szempont, aminek ellenáll a termék: vízbe merítés, vibráció, alacsony hőmérséklet/magas hőmérséklet, hősokk, napsugárzás, eső, pára, ballisztikus becsapódás, savas atmoszféra, homok/por. Ami kíváncsi, ezen a linken (angol tudás szükséges) többet is megtudhat róla, de a lényeg, hogy elég sok mindent kibír ez a mobil.

Doogee S90 02

De nézzük magát a telefont, ami fizikai paramétereit tekintve 168,5 x 80,7 x 14,1 milliméteres dimenziókkal rendelkezik, ehhez társul kereken 300 gramm, és a ház titánium ötvözetből készült. A külsőt tekintve az előlap nagy részét a kijelző foglalja el, ami Full HD + felbontású (1080 x 2246), IPS technológiát használ és 6,18” méretű – az összképet csak az U alakú notch töri meg, amibe a 8 megapixeles előlapi kamera került, ezzel a 2D arcalapú feloldásra is lehetőségünk van. A hátoldalán találjuk a 16+8 megapixeles kamerapárost f/2.0 rekeszértékkel, AI és PDAF támogatással – videót 1080p @ 30 fps minőségig rögzíthetünk, mindezt 4 LED vaku egészíti ki, alattuk az ujjlenyomat-olvasót találjuk. Oldalt a megszokott helyeken, jobb oldalon a hangerőszabályozó- és bekapcsológombok pihennek, alattuk egy dedikált kameragomb, míg bal oldalon a SIM tálca – ami vagy két nano SIM-et fogad, vagy egy nano SIM és egy micro-SD kártya elnyelésére képes, valamint egy programozható gyorsgomb. A telefon alján a C típusú USB csatlakozót találjuk, innen veszi fel az áramot, és szólaltathatjuk meg a fülesünket is.

Doogee S90 03

A belső hardverelemeket tekintve nem beszélhetünk egy csúcskészülékről, bár a mindennapi használat során nem ütközünk majd fennakadásokba. A központi egység szerepét a MediaTek Helio P60 chip tölti be (12 nm gyártástechnológia, nyolcmagos, Cortex-A73 és Cortex-A53 magok, max. 2 GHz), amit a Mali-G72 MP3 grafikus gyorsító egészít ki, ehhez társul 6 GB memória és 128 GB tárhely, amit microSD-vel bővíthetünk tovább a második SIM kárára. Az akkumulátorra senkinek nem lehet panasza, ennek mérete 5050 mAh, ami komoly üzemidőt ígér. Amennyiben nem szeretnénk kábelt csatlakoztatni, akkor igénybe vehetjük a 10W-os QI töltési lehetőséget. A Wi-Fi az a/b/g/n szabványokat kezeli, Bluetoothból a 4.0-ás verzióval kell megelégednünk, a GPS modulból az A-GPS és Glonass áll készenlétben, nagy pozitívum az NFC jelenléte, a B20 támogatás, és a magyar nyelv is.

Doogee S90 04

Szoftver tekintetében a stock Android 8.1-es verziót találjuk a telefonon, ennek frissítését 9.0-ás verzióra ígéri a gyártó hamarosan.

A telefon bevezető ára mindössze 300 $ jelenleg, ami az Ulefon Armor 6 szintjén mozog (korábbi cikkünket itt olvashatod), ezért megkapjuk a telefont, egy 5V/2A-es hálózati töltőt, és egy védőfóliát a kijelzőre.

És itt jön a csavar, amit eddig direkt nem említettem, ez a legnagyobb vonzereje az egész koncepciónak! Aki hajlandó egy kis pluszt rászánni, +100 $-ért cserébe (jó)pár extrát kap. Ugyanis a hátlapon találhatóak mágneses csatlakozók, amikkel úgynevezett modokat lehet a mobilra aggatni, ezzel plusz funkciók érhetőek el. Ilyen például az 5000 mAh kapacitású felcsattintható akkumulátor, ami megduplázza az üzemidőt, de megkapjuk a játék modot, ami egy analóg karral és négy iránykarral könnyíti meg a játékok használatát, de ott van még a 400-480 MHz-es hálózatokon működő walkie-talkie egység, az éjszakai fotózást pedig egy méretes éjjellátó kamera segíti.

Doogee S90 05

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a mobil, nézd meg a linkeket, ha megvennédne felejtsd az EU Priority Line szállítási módot kiválasztani, így 3,06 $-ért (660 Ft) VÁM és ÁFA mentesen kapod meg a készüléket.

A telefon 300 $-ért (kb. 86 000 Ft) megvásárolható: Banggood

A telefon a kiegészítő modokkal 400 $-ért (114 500 Ft) elérhető: Banggood