A most zajló barcelonai MWC-n a ZTE is részt vesz kiállítóként, és egy érdekes eszközt mutattak be, ha már eljöttek.

Nubia Alpha 01

A címben is említett ZTE Nubia Apha tulajdonképpen egy mobiltelefon és egy aktivitásmérő szerelemgyereke, kissé érdekes jegyekkel. A megszokott méret és súly bemutatása itt kimarad – ezekről nem tudunk nyilatkozni, ami viszont biztos, hogy a megjelenítő egy 192 x 960 pixel felbontású AMOLED-panel, ami erősebb védelmet kapott szemben a többi hordozható eszközzel a gyártó állítása szerint. Természetesen vízálló a készülék (IP67-es minősítéssel), maga a ház rozsdamentes acélból készült, alapból fekete színnel. Szerencsére a hardverről több információ akad, a meghajtásról a Qualcomm Snapdragon Wear 2100 gondoskodik (Cortex-A7 magok, 1,1 GHz-es maximásis órajelen), a grafikus megjelenítésért az Adeno 304 felel, valamint 1 GB RAM és 8 GB háttértárral vértezték fel (utóbbi nem bővíthető). Mivel nem klasszikus okostelefonnal van dolgunk, az operációs rendszer szerepét az Android Wear 2.1-es verziója látja el. A kamerát sem kell hiányolnunk, így egy 5 megapixeles egység kapott benne helyet, Wi-Fi-ből a b/g/n verziót támogatja, Bluetoothból 5.0 áll rendelkezésre, és az A-GPS is megtalálható a specifikációban. Mindezen komponensek energiaigényét egy 500 mAh kapacitású nem eltávolítható telep látja el, a gyártó ígérete szerint 48 óránként kell töltőre helyezni vegyes használat esetén.

Nubia Alpha 02

Az Alphát alapvetően viselhető okoseszközként hirdeti a Nubia, így megtalálható benne az okosórák és a karperecek által kínált szolgáltatások. Ezáltal képes mérni az elégetett kalóriát, valamint megtaláljuk benne az alvás- és a szívritmust figyelő érzékelőket és adatokat is.

Kétféle verzióban kerül a boltok polcaira hamarosan – állítólag már áprilisban – az egyik verzió csak Wi-Fi/Bluetooth kapcsolatra képes, a másik már az LTE mobilhálózaton is képes kommunikálni, hála a beépített e-SIM-nek köszönhetően – így telefonként is funkcionál. Végezetül következzen az ára, az egyszerűbb Bluetooth-os verzióért 449 eurót kérnek majd, az aranyberakásos, illetve mobil kapcsolatra képes verziók ennél (jóval?) többe kerülnek majd.

Nubia Alpha 03