Egyre több jel utal arra, hogy a Mi Band 3 utódja már ebben az évben megérkezhet.

Mi Band 4 01

A Huami által fejlesztett aktivitásmérők még csak rövid ideje vannak a piacon, mégis a hordható eszközök csoportjában piacvezetőek. 2014-ben jelent meg az első verzió, rá egy évre az 1s, amit 2016-ban a 2 követett – ez hozta meg az áttörést a cégnek, míg végül 2018-ban került forgalomba a 3. generáció. Ez a mai napig töretlen népszerűségnek örvend, az eladások alig csökkentek, és ezeknél a viselhető eszközöknél nem is lényeg évente frissíteni a terméket, ahogy a telefonoknál szokták, így az eddig bevált 2 éves ciklust rövidítik le. A múlt év őszén kiadták a Hey+ karkötőt – ezt csak a kínai piacra szánták – és valójában piackutatási céllal adták ki, hogy megnézzék a felhasználók visszajelzéseit. A két cég elérkezettnek látta az időt, hogy kiadják a következő generációt, így a szükséges procedúra az engedélyeztetések miatt fel is tűnt az adatbázisban.

Mi Band 4 02

Ebből a táblázatból ugyan nem sok derül ki, csupán annyi látható, hogy két verzió készül (az NFC-s valószínűleg a belpiacos lesz), és a Bluetooth csatlakozás 5.0-ra változik. A Xiaomi új technológiákkal és funkciókkal egészíti ki az aktivitásmérőt, de hogy ez pontosan mit is takar, még homály fedi. A többi csak pletyka, amiben közös vonatkozás a tavasz végi – nyár eleji megjelenés, illetve, hogy a kijelző színes lesz, néhányan pedig előrevetítik az EKG funkciót is, mivel a technológia fejlődik, az előállítási költségek pedig csökkennek. Mások a GPS-t, és a megnövelt hatótávot (az eszköz és a telefon közötti) vetítik előre, néhányan a vezeték nélküli töltésre is tippelnek. A színes kijelzőre nem tennék nagy összeget, ez az üzemidőre elég rossz hatással lenne, ami elég nagy előnye a Mi Bandnek, illetve a vezeték nélküli töltést sem tartom túl valószínűnek.

Remélem a tartósság továbbra is a megszokott lesz, személy szerint az 1s verziót nyúzom 3. éve, és még így is 20-25 naponta töltöm csak, pedig állandóan hordom – még a strandon is.

De kíváncsian várjuk a fejleményeket, ha valamit megtudunk, mindenképpen jelentkezünk.

Addig is itt van a Mi Band 3, amiről friss cikkünkben olvashattok: link