A múlt évhez hasonlóan idén is kiadta a chipgyártó az aktuális év csúcsprocesszorának kissé felturbózott változatát.

Snapdragon 855+ 01

A felturbózott processzor a Snapdragon 855 Plus nevet kapta, a fejlesztés a Kyro 845 Gold processzormagot érintette, amely 2,84 GHz-es órajelről 2,96 GHz-re gyorsult. A többi Kyro 485 Gold mag maradt 2,42 GHz-en, ahogy a négy Kryo 485 Silver mag is 1,8 GHz-en. Az Adreno grafikus gyorstó szintén a 640-es maradt, de ennek az órajelét is feltornázták, így a korábbi 585 helyett 672 MHz-en dolgozik. Az órajelek növekedése a jobb szilíciumlapkáknak köszönhetően történhetett meg, a gyártástechnológiájuk pedig még maradt a TSMC 7 nm-es nodján. A RAM és belső tárhely támogatottsága nem változott, ahogy modemből is az X24-et kapja – természetesen igény szerint a külső X50-es 5G támogatottságú modemmel is párosítható.

Múlt évben az Asus ROG gamer telefonja kapta meg elsőként az akkori 845 frissített processzorát, és esélyes, hogy idén is ők fogják először bevetni az új fejlesztést, mivel a ROG 2-es telefon bemutatója július 23-án lesz. De hamarosan több gyártó is bemutathatja saját készülékét az új fejlesztéssel. Erre van is esély, mivel a Snapdragon 865 bemutatásáig még hónapok vannak hátra – amennyiben követik az elmúlt évek szokásait – és az ezzel szerelt telefonok csak valamikor a jövő év elején fognak elérni hozzánk.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: