Ez a telefon egy igazi ár bajnok, de nem akarom egyből ellőni a puskaport…

a3 pro 1

A külső alapján ugyan egy kategóriát már visszalépett a frissességi ranglétrán, mivel a notch elég széles, a felülről benyúló szenzor/kamera sziget még első generációs kialakítású, de van, akinek ez jobban tetszik, mint a cseppnotch.

A telefon képességei közül átlagosnak mondható a négymagos, 1,5 GHz-es sebességet elérni képes központi egység. Szerencsére a nagyon alacsony ár ellenére belefért már a konfigurációba a 3 GB memória, ami nagyon fontos, mert a 2 GB esetenként manapság már szűk lehet és könnyen lassító tényezővé válhat. A spórolásnak viszont áldozatul esett a háttértár, ami „csak” 16 GB-os (32 GB-os verzióban is elérhető), de ennek azért nincs nagy jelentősége, mert a telefon akár 256 GB-os SD kártyát is képes kezelni, így a beépített tár mellé kellő területet kaphatunk egy megfelelő microSD behelyezésével (ráadásul ezt úgy tehetjük meg, hogy nem veszünk el helyet a SIM kártyáktól), például egy ilyennel:

a3 pro 2

Amiről nem szóltunk eddig a kijelző, ami HD+ felbontású (1440 x 720 pixel). Az 5,7 hüvelykes képátló mellé ez ugyan nem ad rekordokat döntögető pixelsűrűséget, de erőforrástakarékos, így kíméli az akkumulátort. A kamerák csapata három tagot számlál, az előlapon egy 8-, míg a hátlapon egy 12+5 megapixeles páros felelős a képalkotásért. A telefon akkumulátorának kapacitása átlagosnak mondható – 3300 mAh, ezzel a kijelzővel viszont még így is szép üzemidőt produkálhat.

a3 pro 3

Az A3 Pro természetesen szolgáltatóktól független és támogatja az itthon használatos B20 800 MHz-es LTE sávot is, de nem hiányzik a FM rádió és a 3,5 mm-es jack csatlakozó sem, az EU-s lokalizáció révén pedig alap, hogy magyarul is tud. Az ujjlenyomat szenzor a hátlapon található, de arcalapú-feloldás is beállítható. Szoftveres téren az Android 8.1 dübörög a vason, mely ugyan nem a legfrissebb, de még egy jó darabig becsülettel fog minket szolgálni.

a3 pro 4

A végére az ár, ami igazán ínycsiklandozóvá teszi az UMIDIGI A3 Pro-t. Jelenleg 80 dollárt, azaz ~22.690 forintot kell fizetnünk érte, ami mellé a Vám és ÁFA mentes szállítás mindössze 750 forintba kerül. A fekete és az arany színváltozat között nincs különbség összegben, tehát akármelyik színt választjuk, az akciós áron kapjuk meg. 57 értékelés alapján kizárólag 5 csillagot kapott, ami nem rossz ajánlólevél…

A telefon megváráslásához kattintsd ide:

UMIDIGI A3 Pro 5,7″ 3 GB RAM/16 GB ROM – Global verzió


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: