Finnországban K+F (kutatás-fejlesztés) központot hoz létre a kínai vállalat.

Xiaomi Nokia 01

Nem véletlen, hogy pont Finnországban nyitott központot a vállalat, ugyanis két éve a Nokiával együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek központi eleme a licencek és a szabadalmak. Nem szabad elfelejteni, hogy a telefon részleg jelenleg a HMD Global kezében van – a névhasználattal együtt – de a szabadalmakat továbbra is az anyavállalat birtokolja, így fontos partnerségről beszélhetünk. Az akkori megállapodásban leszögezték, hogy a Nokia hálózati infrastruktúrát biztosít a kínai cégnek, valamint hozzáférést biztosít a szabadalmaztatott portfoliójához is. Így ez lehetett az egyik fő ok, hogy a Xiaomi Tampere városában nyitotta meg az új kutatási és fejlesztési központot, melynek hivatalos neve a Xiaomi Finland Oy.

Xiaomi Nokia 02

A fókusz a kameratechnológiákon van, emellett pedig a szoftverfejlesztés, az informatikai rendszerek és a távközlési berendezések fejlesztése is kiemelten fontos szerepet kapnak. Az ehhez hasonló központok egyre fontosabbak a vállalatoknak, mivel a technológiai iparban sok múlik azon, hogy ki milyen újdonsággal tud előrukkolni. Ezt a gyártók komolyan is veszik, hiszen irdatlan összegeket költenek el egy-egy fejlesztésre és a kutatásokra is a vállalatok. Ez a lépés több szempontból is előnyös a Xiaominak – egyrészt ugye most az európai terjeszkedésre fókuszál a cég, másrészt a Nokiával való együttműködés – és a licencek nagy lökést adtak eddig is a vállalatnak, és nem hinném, hogy szeretnének tőlük elszakadni.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert amit mi nem találunk meg, olyan kupon nincs is!  Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: