Nem akar lemaradni a Qualcommtól a tajvani gyártó, így ők is beállnak a sorba.

HelioG90 00

Mint arról mi is beszámoltunk, a Qualcomm bejelentette a Snapdragon 855+-t, ami hamarosan az Asus ROG2-vel, ezért a MediaTek sem szeretne kikerülni a hírverésből, gyorsan be is jelentették a saját SOC-ukat. Sok mindent nem lehet tudni a fejlesztésükről, eddig annyi derült ki, hogy Helio G90 néven fog majd érkezni, a belső források állítása szerint ez a Helio P90 felturbózott változata lesz.

Azt tippelik, hogy a két Cortex-A75 magot a maximális órajelre húzzák fel, és a PowerVR GM9446 GPU-t is kimaxolják. Az sem kizárt, hogy szoftveresen (is) hozzányúlnak a dolgokhoz, ahogy ezt korábban a Huawei tette a GPU Turbo megolásával. Ennek lényege annyi, hogy figyeli a bemeneti adatokat (hogy megérintjük-e a kijelzőt), és ennek megfelelően ki tudja kapcsolni a vertikális szinkront. Így a képkockák továbbítása az elkészülés ütemének megfelelően történik, kvázi a grafikus vezérlő maximális tudását kihasználva. Kérdéses azonban ennek hatékonysága, mivel ha nincs mögötte megfelelő tartalom, akkor képakadással találkozhatunk.

HelioG90 01

Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a MediaTek megoldása közelében sem lesz a Qualcomméval, viszont annyi biztos, hogy az ő megoldásuk a kedvezőbb árú mobilokban fog helyet kapni, a csúcskészülékekhez egyelőre nincs megfelelő prcesszoruk, de már fejlesztik.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert amit mi nem találunk meg, olyan kupon nincs is!  Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: