Kifejezetten kerékpárosoknak és motorosoknak szánja elektromos pumpáját a kínai gyártó, persze azért másra is használható.

Xiaomi pump 01

Mint tudjuk, szinte mindenből létezik már elektromos verzió, nemrég mutattuk be nektek az Alfawise elektromos pumpáját, ami számtalan célra használható. A mostani bemutatóban inkább egy céleszközt mutatok be, ami  kifejezetten a kerekek (esetleg labdák) felpumpálásához nyújt remek alternatívát. Személy szerint naponta használom a kerékpáromat, és szeretem, ha a gumi maximális nyomásra van fújva, vagy ahhoz nagyon közelihez. Nemrég ment tönkre az elsődleges pumpám, ami mutatta is a nyomást, így most keresgélésben vagyok a megfelelő utód kiválasztásában. Ekkor akadt meg a tekintetem a Xiaomi termékén, ami nemcsak azért tetszett meg, mert mutatja az aktuális értéket, hanem mert automatikusan pumpál, és ráadásul még könnyen magunkkal is vihető.

Xiaomi pump 02

Maga a pumpa egyszerűnek, mégis nagyszerűnek mondható. Méretét tekintve 124 x 71 x 45,3 milliméteres, amihez 430 grammos tömeg társul. Nem kevés, de nem is sok, ha figyelembe vesszük a képességeit. A külső – szokás szerint – elegáns, matt fekete, az előlapon egy LCD kijelző kapott helyet, valamint a kezelőgombok, amivel mindent vezérelhetünk. Az eszköz tetején található a szelep, valamint egy kis lámpa, hogy sötétben sem legyen gond a használattal. Alul a mikro USB pihen – ezzel tölthetjük fel a beépített 2000 mAh-ás akkumulátort – valamint itt is elhelyeztek egy kis LED-et a világításhoz. Az akku feltöltése kevesebb, mint 3 órát vesz igénybe, a tárolt energiával pedig képesek vagyunk akár 8 bicikli kereket 120 psi-re felfújni, vagy 3 motor kerekét 2,4 bar nyomásra, esetleg 5 autógumit 2 bar-ról 2,5 bar-ra.

Xiaomi pump 03

Úgy vélem, ez a teljesítmény bőven elegendő egy egyszeri ad-hoc eset elhárítására. Ugyan nem hangtalan a szerkezet, de ezt nem is elbárható. Zajkibocsátása kevesebb, mint 80 dB. A pumpához jár egy légcső, ami kihúzva adapterrel és fejjel együtt maximum 180 mm-es lehet. A használata egyszerű, csak be kell állítani a kívánt nyomást, amennyire szeretnénk felpumpálni a gumit, és a többit elvégzi a szerkezet. Természetesen lehetőségünk van a kívánt értéket mind psi-ben, mind bar-ban megadni, így senkinek nem lesz gondja például az értékek átváltásával – a kijelző pedig mutatja, hol is áll a folyamat. Szerencsére a csomagban minden megtalálható, amire szükségünk lehet, így az elektromos kütyü mellett kapunk egy töltőkábelt, egy kis szütyőt amiben tarthatjuk, két adaptert, és egy elmaradhatatlan kínai user manualt. Töltőfejet ugyan nem mellékelnek, de ez úgyis van mindenkinek, ha pedig nincs, nem egy nagy kiadás a 2V/5A-es fej beszerzése.

Xiaomi pump 04

Mindent egybevetve nagyon ötletes ez a kis pumpa, erősen elgondolkoztam a beszerzésén. Szoktam menni hosszabb távra is kerékpárral, egy esetleges defektnél jó szolgálatot tehet, hogy nem kell hosszasan, manuálisan izmozni. A mindennapokban is hasznos tud lenni, ha csak vissza akarom táplálni a kiszökött levegőt a gumiabroncsból.

MárkaXiaomi
ModellMJCQB01QJ
Tárolási hőmérséklet-10 – 45 ℃
TöltésUSB kábelen, 5V 2A
Teljesítmény0,2-10,3bar / 3-150psi
Akkumulátor kapacitás2000 mAh
Zajkibocsátás1 méteren belül kevesebb, mint 80 dB
Működési hőmérsékletTöltés esetén : 0 – 45 ℃
Használat esetén: -10 – 45 ℃
Töltési időkevesebb, mint 3 óra
Légcső hosszaToldalékokkal és adapterekkel együtt  180 mm
Méret124 x 71 x 45,3 mm
Nettó tömeg430 g
Alkalmazási területkerékpárok, motorkerékpárok, autók és labdákhoz alkalmazható 

Xiaomi pump 05

Aki szeretne egy ilyen elektromos pumpát venni, az a Banggood oldalán megteheti. Július 23-ig 59,99 dollár (~17 500 Ft) a vételára, az EU Priority Line szállítás csupán 1,69 $ (~480 Ft). A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi Electric Air Pump


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert amit mi nem találunk meg, olyan kupon nincs is!  Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: