Ha igazak az információk, 2020-ban óriási ugrás érkezhet a mobilok képrögzítő egységeit illetően, és nemcsak a felbontás tekintetében.

Camera 00

Az utóbbi időben alábbhagyott a gyártók megapixel háborúja, mert rájöttek, hogy nem a méret számít, hanem a minőség. Erre a fogyasztók is kezdenek rájönni, így a minősség lett az elsődleges szempont. Ebben minden évben élen jár a Huawei, rendre ők adják ki az egyik (ha nem a) legjobb kamerát. Idén a P30 Pro-val durrantottak nagyot, amibe már a 10x-es hibrid zoom is rendelkezésünkre áll. Jelenleg több gyártó is kínál már 64 megapixeles kamerával szerelt mobilt, bár ezek a legjobb képminőséget nem ezen a felbontáson hozzák, hanem 12 megapixelen – 4 pixel összevonásával. Az, hogy ezek az új kamerák mire lesznek képesek még nem tudni, de állítólag a felbontáson kívül a másik újítás a 10x-es optikai zoom lesz. Ez hatalmas előrelépés lenne a mostani hibrid zoomokhoz képest, mivel az optikai megoldás esetén a ráközelítés után a minősége nem romlik a képnek.

Camera 01

Nos, kíváncsi leszek ezen újításokra, ami valószínűleg a csúcskategóriás készülékekben kapnak helyet. Szinte biztos vagyok benne, hogy a legjobb minőséget nem maximális felbontással lehet majd elérni ezekkel, és a gyártók végre megpróbálják a szenzor méretét növelni – ez lenne igazán a nagy előrelépés.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert amit mi nem találunk meg, olyan kupon nincs is!  Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: