A gyártó sikeresen zavar össze mindenkit – lassan senki nem tudja, mi az igazság.

Huawei 03

Az egész Huawei mizéria az amerikai-kínai vámháborúval kezdődött, majd az USA feketelistára tette a kínai óriást. Ekkor úgy tűnhetett, befellegzett a cégnek, de szerencsére lassan enyhült a helyzet, így újra kaphattak alkatrészeket a telefonok gyártásához. Amikor úgy festett a dolog, hogy operációs rendszer nélkül maradnak, a semmiből feltűnt a HongMeng OS, ami a pletykák szerint gyorsabb az Androidnál, és még az apk fájlokat is kezeli. Az első hírek alapján ez nagyon kecsegtető volt, még mi is vártuk, hátha hamarosan megmutatja magát a rendszer, ezzel színesedik a paletta. Majd a Google elkezdett lobbizni a kormánynál, ami sikerrel zárult, így újra használhatja a kínai vállalat a zöld robotos rendszert. Ezután nemsokkal már arról szólt a fáma, hogy a Huawei rendszere tulajdonképpen nem is a mobiltelefonoknak készült, hanem elsősorban az IoT eszközöknek, és első nyilvános megmutatkozása egy TV-ben lesz.

Huawei Ark oak 02

És most jön az újabb csavar a történetben, ugyanis a gyártó egy olyan készülék bemutatását/kiadását tervezi, amely nem a Google rendszerét használja. Így két eshetőség marad: vagy a HongMeng OS-sel szerelt telefon lesz terítéken, vagy a Salfish OS-el felvértezett – bár erről még kevesebb pletyka jelent meg ez idáig. A Global Times szerint a Huawei a háttérben gőzerővel fejleszt egy okostelefont, ami elkülönül a Mate szériától, legfőképpen azért, mert HongMeng fut rajta, és a pletykák szerint még ebben az évben be is mutatkozhat. Ugyan csak pár demóképet láthattunk a cég saját operációs rendszeréről, de semmit nem tudni róla. Ez nemsokára változhat, állítólag az augusztus 9-én megrendezésre kerülő fejlesztői konferenciája (egyik) fő témája épp ez lesz.

Huawei Ark oak 03

Hogy mi az igazság, azt már senki nem tudja megmondani, mi is össze vagyunk zavarodva. Remélhetőleg a hét végére már tisztább lesz a kép, és mi is megírhatjuk, mi is az igazság a Huawei mizériával kapcsolatban.

Forrás: Global Times


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: