Közeledik az ősz, ebben az időszakban érkezik a Xiaomi egyik prémium telefonja, amivel mindig meglepi a rajongókat.

MiMix4 01

A vállalat eddig még semmi hivatalos infót nem adott ki az esedékes telefonról, azonban a pletykák mindig szárnyra kelnek a bemutatók előtt – és ez most sem történt másként. Szerencsére a márka fél évente mutatja be a két csúcstelefonját, év elején a Mi sorozat szokott terítéken lenni, míg ősszel a Mix sorozat érkezését várja mindenki izgatottan. Megvallom, az utóbbit mindig kicsit jobban várom, mert nemcsak flagship telefonról van szó, de a merész újítások is ebben debütálnak. Elég csak a Mi Mix 2-re gondolni, aminél a szelfikamera a kijelző alá került, vagy a Mi Mix 3-ra a slideos mechanizmussal – ami eddig a legjobb megoldás a szelfikamera eltüntetésére. Így augusztus végén, közeledve a várt bemutatóhoz – szeptember vagy október lesz a hagyományokat figyelembe véve – érkeznek a pletykák, amik igen kívánatossá teszik ezt a készüléket.

MiMix4 02

De lássuk is, mit csiripelnek a madarak a Mi Mix 4-ről! Fordítok a megszokott sorrendemen, kezdem az operációs rendszerrel, ami a MIUI 11 lesz, ezt 100%-ra veszem, az Android viszont kérdéses, ha szerencsénk van akkor a 10 kerül rá (remélhetőleg), de az is elképzelhető egy korai bemutató esetén, hogy a 9-cel érkezik – ez esetben viszont hamar frissülni fog. A SOC értelemszerűen a Snapdragon 855 lesz, ami mellé 12 GB memóriát pakolnak, de egyes hírek szerint lesz a telefonból 16 GB-tal szerelt verzió is – mondjuk egy egyedi kiadás. Tárhelyből sem szűkölködnek majd a felhasználók, ide egyöntetűen 1 TB-nyi kapacitást jósolnak, amely már UFS 3.0/UFS 3.1-es átviteli szabványt használ. Ne menjünk bele nagyon, de ennek a sebessége elképesztő, nagyjából 2000 MB/s-os olvasás mellé 400 MB/s-os szekvenciális írás társul. Annyit mondok így az összeállításra, hogy a rendszer nem fog laggolni, de a legdurvább játék sem… A Wi-Fi természetesen dual-bandes lesz, és ac szabványig mindent kezelni fog, a Bluetooth 5.0-ás verziója kerül bele, és az A-GPS, Glonass, BDS műholdak támogatása is adott. Természetesen az NFC sem fog hiányozni, a hangszórók pedig (valódi) sztereók lesznek. Az akkumulátorról az a hír járja, hogy egy 4500 mAh-ás egység lesz, ami támogatja a 30 wattos gyorstöltést és a fordított vezeték nélküli töltést is. A gyorstöltés esetében azért reménykedem, hogy bemutatásra kerül a házon belül régóta fejlesztés alatt álló 100 W-os, az nagy durranás lenne. A QI szabványú vezetékmentes töltés viszont kétséges, mivel állítólag kerámia bortást kap ez a telefon is – és ez nem tesz jót ennek.

MiMix4 03

Az előlapra annak rendje és módja szerint AMOLED kijelző kerül, ami 2k felbontással rendelkezik majd, a méretét 6,2” – 6,4” közé tippelik, HDR 10+ támogatással, és 90 vagy 120 Hz-es képfrissítéssel. Amit biztosra veszek, az az, hogy nochmentes lesz a megjelenítő, de az előlapi kamera elhelyezéséről sincs semmi információ. Állítólag szakítanak a Mi Mix 3-ban bemutatott csúszkás megoldással, de hogy mi lehet helyette, az jó kérdés. Talán ebben a debütál a kijelző alá rejtett szelfi kamera, de az borítékolható, hogy az ujjlenyomat-olvasó ide kerül. A hátlapi kamera a Samsung ISOCELL Bright HMX 108 megapixeles egysége lesz, de az is kérdéses, hogy három vagy négy egység lesz a hátoldalon. Itt is felbukkanhat egy házon belüli fejlesztés, ami a periszkópos zoomkamera lenne. A tech sajtó abban is egyöntetűen egyetért, hogy a hálózati kommunikáció terén nem lesz hiányérzetünk, a 4G 800 MHz-es sávja adott lesz, és az 5G sem hiányzik majd, bár ez lehet egy külön verzióként is érkezik.

Természetesen az itt felsorolt paraméterek a telefonnal kapcsolatban csupán pletykákon alapulnak, így nem érdemes készpénznek venni semmit sem. Bárhogy is alakuljon, biztos vagyok benne, hogy a Xiaomi hamarosan egy olyan telefont leplez le, amely méltó lesz a Mi Mix 4 névre, és tovább viszi elődei örökségét. Ez a széria mindig az innovációt és az egyediséget képviselte, így nagy reményeket füzök hozzá, és tűkön ülve várom a bemutatót – amiről természetesen mi is beszámolunk majd. Amennyiben a Xiaomi követi a sormintát, akkor szeptember 11-én mutatják be (ahogy a Mi Mix 2-őt), vagy ez egyszeri alkalom volt, és akkor október 25-e lesz a dátum, mint a Mi Mix és a Mi Mix 3 esetében.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: