Nemrég mutatta be a kínai cég az új töltéstechnológiáit, egyből hármat, mind vezetékes- mind vezeték-nélküli töltéshez.

Oppo charge 00

Kezdjük a vezetékes megoldással, ennek a hivatalos neve a SuperVOOC Fast Charge 2.0 nevet kapta. Nem aprózták el a dolgot, az szabvány 65 W-os, ami konyhanyelvre lefordítva annyit tesz, hogy egy 4000 mAh-ás akkumulátort 27 perc alatt (!!!) képes teljesen feltölteni. Az új technológiához gallium-nitrid (GaN) félvezetőket alkalmaznak szilícium helyett. Az előbbi nagy előnye, hogy magasabb hőtűréssel, és jobb vezetőképességgel rendelkezik, így képes magasabb feszültséget fenntartani alacsonyabb energiaveszteséggel.

Oppo charge 01

A Flash Charge 4.0-val a szintén 4000 mAh-ás telepet a rendszer 73 perc alatt képes feltölteni, ami 12%-kal gyorsabb a korábbi szabványhoz képest. A csökkenést az utolsó 10%-os töltöttségi szint visszatöltési idejének csökkentésével érték el.

A vezetékmentes töltés terén is újított az Oppo, az itt bemutatott szabvány neve a SuperVOOC Flash Charge lett. Ez ugyan nem képes olyan teljesítményre, mint az előző megoldások, azonban így is szép eredményt értek el a Qi technológiával. Ennek teljesítménye 30 W lett, ami a gyakorlatban a korábban is példának felhozott 4000 mAh-ás akkumulátort 80 perc alatt képes visszatölteni 100%-ra.  Természetesen az új szabvány visszafele is kompatibilis, így az 5- és 10 wattal működő eszközökkel is használható lesz.

Oppo charge 02

Mindhárom szabvány természetesen visszafelé is kompatibilis a korábbi SuperVOOC Flash és Fast Charge technológiát használó eszközökkel.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban! Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek, akár új bejegyzést írva!

Vásárlási segédlet: