Ízig-vérig középkategóriás telefon, amelynél ha pár kompromisszumot elfogadunk, elégedettek leszünk vele.

Lenovo S5 02

 

De ne ugorjunk ennyire előre, kezdjük a megszokott külcsínnel. A telefon fizikai paramétereit tekintve 154 x 73 x 7,8 milliméteres, amelyhez 155 grammos tömeg társul. Ezek elég barátságos adatok, amihez az is kell, hogy a ház alumíniumból készült. A gombokat nem részletezem – oldalt található a bekapcsoló- és hangerő szabályozó – míg alul az USB Type-C és a jack csatlakozó pihen. Az előlapot az 5,7”-os 2160 x 1080 pixel felbontású kijelző kapott helyet, szerencsére notch itt nem töri meg az összképet.

Lenovo S5 01

A megjelenítőt a manapság szokatlanul vastag felső- és alsó káva jellemzi (oldalt még nem is vészes), így ebben nem volt nehéz helyet találni a 16 megapixeles előlapi kamerának. A hátoldalon pihen a 13 + 13 megapixeles kamera (f/2.2), amely AI támogatást is kapott, illetve oda került még az ujjlenyomat-olvasó. A vasat a Qualcomm Snapdragon 625 processzor (8 x 2.0 Ghz) hajtja meg, a grafikáért az Adreno 506 GPU felel. Ezek mellé kapunk 4 GB RAM-ot, valamint 64 GB tárhelyet, utóbbit maximum egy 128 GB-os memóriakártyával tudunk bővíteni. A Wi-Fi dual band képes, és az a/b/g/n hálózatokat kezeli, a Bluetooth pedig 4.2-es. Az akkumulátor „csupán” 3000 mAh-ás kapacitású, de az egy napos üzemidő simán kihozható vele.

A szoftvert nem vitték túlzásba, az Android 8.0-ás (Oreo) változata fut a készüléken, így a vevő a saját ízlése szerint alakíthatja. Sajnos a hálózati támogatásból a B20 kimaradt, így aki nagyvároson kívül szeretne netezni, annak meg kell elégednie a 3G-vel – ami véleményem szerint az esetek 99%-ában elegendő is.

Lenovo S5 04

Összegezve a Lenovo S5 K520-at – a furcsa nevétől tekintsünk el – egy mindennapi használatra tökéletesen elegendő erővel és felszereltséggel rendelkezik. Ugyan kicsit vastagra sikerült a kijelző fölötti alsó és fölső káva, a Bluetooth sem 5.0-ás, de a legtöbben a B20 hiányát róhatják fel neki. Ha ezeket elnézzük neki, ott vannak azok a részek, amik nagyon is mellette szólnak. A fém ház, a dupla kamera, na és a legfontosabb, az ár.

Frissítve: az új ár számszerűsítve 99,99 dollár jelenleg, ami magyar valutára átszámolva ~30 000 Ft, és a Duty Free Shipping egy centbe sem kerül. Ha szeretnéd megvenni, az alábbi linken megteheted – de ne gondolkozz sokat rajta, mert a készlet véges:

Lenovo S5 K520


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: