A Soyes XS11 biztosan ott van a világ legkisebb okostelefonjainak élmezőnyében! Neked is ő kell, ha péklapát helyett tenyérlakót keresel!

Gyorsan telik az idő, rohamosan fejlődik a világ – és a kisméretű okostelefonok egyszerűen eltűntek a piacról. Ma már az 5,5 hüvelyk a kicsi, a phablet kategória, amit régen annak mondtunk, már bőven 6” felett jár. Sokan gondolják úgy – nem alaptalanul – hogy az okostelefonok mostanra egészségtelenül nagyra nőttek, és hiába a hatalmas kijelző adta előnyök, ha a kényelmes egykezes használat lehetősége gyakorlatilag megszűnt. Ez igen kellemetlen annak, aki ettől függetlenül szeretne okostelefont, illetve Androidot használni, főleg a kecses kezű hölgy vásárlók számára. Van azonban egy apró gyártó, aki felismerte ezt a piaci igényt, melynek kiszolgálására megalkotta a Soyes XS-t – amiben az XS vélhetően az extra small rövidítést takarta. Ezt a modellt anno be is mutattuk nektek, de sajnos mostanra a gyártás leállt, a termék már egy ideje nem volt beszerezhető.

Most azonban jó hírünk van azok számára, akik szerettek volna egy ilyen apró telefont, de korábban lemaradtak. A Soyes új verziót mutatott be, ami a keresztségben az XS11 nevet kapta. A tervezési filozófia nem változott, a cél egy olcsó és apró okostelefon megalkotása volt. Ezúttal méginkább rámentek a miniatürizálásra, ugyanis a képátló 3-ról 2,5 colra csökkent. Ennek eredményeként a készülékház hoszza mindössze 85 mm, a szélessége 43 mm, a vastagsága 9 mm, tömege pedig egy lúdtollal vetekszik, 54 gramm. Nyilván ez az apró test jár megkötésekkel, de nagyvonalakban még így is megkapjuk azt, amiért okostelefonra tesszük le a voksunkat. A kispolszki sem volt erős, a Soyes XS11 sem az, de előbbivel lehetett közlekedni, utóbbival pedig lehet azt, amit smartphone-nal szokás. A SoC egy négymagos MedaTek MTK 6580M, a rendszermemória mennyisége 1 GB, a beépített tárhely pedig 8 GB. Jó hír, hogy ez memóriakártyával bővíthető, akár 128 GB-tal.

A kijelzőről meglehetősen szűkszavúan nyilatkozik a gyári specifikáció, csak annyit tudni, hogy egy 2,5 hüvelykes LCD panel, persze ezen a méreten nem a tűéles képek és a fluid videó lesz az elsődleges szempont. Adatkapcsolatok terén a 4G-ről le kell mondani, de 3G és két SIM-kártya slot azért van a WiFi-vel és a Bluetooth-szal egyetemben, sőt, a GPS és az FM rádió sem maradt ki a repertoárból. Ami még fontos, hogy bár az operációs rendszer az Android 6.0 személyében nem egy friss darab, többnyelvű változat, tehát a magyar nyelv is beállítható, illetve a Google Play alapértelmezetten installálva van az OS-re, így azt telepítünk a vasra, amit csak akarunk.

Pozitívum még az USB, ami már type-C változat, illetve az is, hogy a 3.5 mm-es jack csatlakozó sem maradt le a készülékről. A kamerarendszer van is meg nincs is. Ezt úgy értem, hogy fizikailag van, lehet vele képeket készíteni, de mivel az előlapi kamera 0,3 megapixeles, a hátlapi pedig 2 megapixelt tud, inkább pixelháborúba fogjuk tudni küldeni az elkészült képeket, mint sem a fotó albumba. Az 1000 mAh-s akkumulátor sem a többnapos üzemidő záloga, de a kis kijelző vélhetően azért nem szippantja annyira a kakaót, így az 1 napos üzemidővel valószínűleg nem lesz gond.

A Soyes XS11 a mérete okán igazán különleges, mintsem a tudása alapján.  A hardver és a kamerarendszer szerény, de az alapfunkciók megvannak ahhoz, hogy okostelefonkét használható legyen, miközben termete és tömege révén szinte észrevétlen a zsebben és a kézben egyaránt. A színválaszték négy variációt számlál: a zöld, fekete, fehér és rózsaszín színek között mindenki megtalálhatja a magának valót. Ráadásul a gyári csomagban kapunk egy kijelzővédő fóliát és egy védőtokot is. Hogy mindezt mennyiért?

Jelenleg az előrendeléses akció zajlik, melynek keretén belül az első 200 darab mindössze 49,99 (alig több, mint 15 ezer forint) dollárért talál gazdára, így érdemes sietni, ha ilyen minitelefonban gondolkodsz! A szállítás október 9-én indul, szóval nem is kell rá sokat várni! Soyesre fel!


A SOYES XS11 akciós megszerzéséhez kattints ide:

SOYES XS11 3G mini okostelefon
Előrendeléses akció

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: