A régóta hanyagolt széria már októberben új erőre kaphat, kissé furcsa névvel.

XiaomiMiNote 01

A Twitterre tette ki az ismert szivárogtató – név szerint Ice Universe – hogy még október végén érkezik a Xiaomi kedvelt Mi Note szériájának következő kiadása, amely a 10-es sorszámot viseli. Érdekes az elnevezés, mivel a széria utolsó tagja a Mi Note 3 volt, így a számozás kissé furcsa. Sokan temették már ezt a termékvonalat, mivel a fent említett példány még 2017 szeptemberében jelent meg, így sokan azt hitték, ennek a szériának búcsút intett a gyártó.

Xiaomi will restart the Note series smartphone, and will release the Xiaomi Mi Note10 flagship mobile phone at the end of October.

— Ice universe (@UniverseIce) October 11, 2019

A forrás ugyan nem mondott semmi konkrétat a hardverről, csak annyit közölt, hogy ismét zászlóshajóról van szó, azaz Snapdragon 855+ chipsetre lehet számítani. A széria első és második telefonja csúcskategóriás volt, de a harmadik verzió egy középkategóriás készülék lett az akkor megjelent friss Snapdragon 660 processzorral. Emiatt akkor sokan fel is emelték a hangjukat… Úgy látszik, végre beérett a dolog, és „feltámasztják” a kedvelt sorozatot egy ütős darabbal.

XiaomiMiNote 02

Az XDA Developers is felfedezett a MIUI 11-ben érdekes infót, amely akár a Mi Note 10 további újdonságaira is utalhat. A kódsorban találtak egy olyan beállítást, amely képfrissítés során lehetővé teszi a 120 Hz-es módot. És még egy furcsaság kiderült a kód böngészése közben, ami a kamerával függ össze. Mint ismeretes, komoly fejlesztések vannak a kínai gyártónál a kamerák terén is, ennek jó példája a Samsunggal közösen megalkotott 108 megapixeles kamera. De ugye nem áll meg a fejlesztés, és az XDA-sok szintén a MIUI 11-ben, a kamera alkalmazásának menüjében 5x optikai zoom támogatására találtak jeleket, valamint rábukkantak egy ultra-telefotó üzemmódra is, amely segítségével akár 50-szeres digitális zoom is elérhetővé válik.

XiaomiMiNote 03

A telefotó piktogrammja

Ha tényleg megjelenik a Mi Note következő darabja, erősen kérdéses még a képernyő méretére, hiszen korábban ez a széria volt a phablet (5,7”, a Mi Note esetén 5,5”) kategória, amely ma már kis kijelzőnek számít. Természetesen – mint minden pletykánál – érdemes fenntartással kezelni a dolgokat, ezek csak spekulációk. Az egyedi kezelőfelület kódjából látszik, hogy folyamatosan dolgoznak valamin a szakemberek, azonban, hogy ezekből mikorra lesz kész termék, nem tudni. Persze ha bármit megtudunk, azonnal megosztjuk veletek.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: