Az újdonság az elején mindig kap némi felárat, szerencsére mostanra odaért a dolog, ahol már nagyon erős ajánlat!

redmi8a nagy2

A Redmi 8A jelentősen megváltozott elődjéhez, a Redmi 7A-hoz képest. Eddig ez a széria jelentette a kis kijelzős, olcsó telefont a Xiaominál, viszont ez mostantól a múlt. A telefon paraméterei is jól tükrözik a változást: a fizikai mérete 156,5 x 75,4 x 9,4 mm, a tömege 188 gramm. Az előlapot egy 6,2”-os, 720 x 1520 pixel felbontású IPS panel foglalja el, amelyet egy csepp alakú notch tör meg – ennek védelméről Gorilla Glass 5 gondoskodik – ami valljuk be, egy ilyen árazású mobilnál már önmagában pirospontot érdemel!

redmi 8a 4
A szenzorszigetben kapott helyet a 8 megapixel felbontású (f/2.0) előlapi kamera, amely támogatja az arcalapú feloldást. Ennek azért is van nagy jelentősége, mert ujjlenyomat-szenzort a család legújabb tagja sem kínál. Jobb oldalra helyezték a megszokott bekapcsoló- és hangerő szabályozó gombpárost, míg az ellentétes oldalon a SIM tálca nyílása fedezhető fel. A mobil tetején csupán egyetlen apró lyuk található, amely az infra port kimenete, alul pedig a 3,5 mm-es jack csatlakozót sem kell nélkülözni, amely az USB Type-C port társaságában terül el. A hátlapot műanyag borítja, és itt árválkodik az egy tagból álló 12 megapixeles (Sony IMX363, f/1.8) kamera. Ez egy egész használható darab, nem rossz az apertúra, és ugyebár Sony… arra, hogy lőjjünk vele pár fotót, amikor szükséges, tökéletes.

redmi 8a 1

A motortér lelke a Snapdragon 439 (12 nm, 2 x 1,95 GHz Cortex-A53 & 6 x 1,45 GHz Cortex A53 mag), a GPU szerepét az Adreno 505 tölti be. A memória kiosztása 2 vagy 3 GB lehet, és mindkét opció mellé 32 GB tárhelyet kapunk. A tárhely akár 512 GB-os méretű memóriakártyával bővítő is, így válóságos adattárrá változtatható a Redmi 8A. A Wi-Fi csupán a 2,4 GHz-es hálózatot ismeri, ott is csak a b/g/n szabványokkal boldogul, de ez a normál felhasználót egy cseppet sem fogja zavarni. A Bluetooth 4.2-es, a helyzetünket az A-GPS, GLONASS, BDS műholdak segítségével határozza meg a 8-as Redmi széria legkisebb tagja. A végére még egy érdekességet meg kell említeni a telefonnal kapcsolatban, ami a rádiót érinti. Nincs szükség fülhallgatót/headsetet csatlakoztatni, ahogy eddig megszoktuk, anélkül is működik ez a funkció, aminek hazánkban is vélhetően sokan fognak örülni. A telefon Global verzió, így a 4G képesség itthon is (minden területen) kamatoztatható a B20-as sáv ismeretével. Az energiaellátást egy 5000 mAh-ás akkumulátor biztosítja, amely maximum 18 W-os gyorstöltést támogat – így garantált a hosszú üzemidő, és a villámgyors visszatöltés is.Operációs rendszerből az Android 9-et kapjuk, ezt a gyártótól jól megszokott MIUI 10-es verziója teszi egyedivé – később mindkettő frissíthető lesz.

A korábbi 130-140 dolláros ár mostanra jelentősen csökkent, olyannyira, hogy a telefonért elkért összeget a Banggoodon a BG8AGG kuponkóddal bőven 100 dollár alá vihetjük. Ez azt jelenti, hogy az új kiskategóriás bajnok vételára magyar forintban kettessel fog kezdődni. Ennyiért nem kérdés, hogy best-buy, amennyiben tudása kielégíti az elvárásainkat. A VÁM- és ÁFA-mentes EU Priority Line szállítás 3,36 dollár (~990 ft).

A megrendeléshez kattints az alábbi linkre:

Xiaomi Redmi 8A 2 GB/32 GB – 89,99 dollár (26.390 ft)
Kuponkód: BG8AGG


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: