Léteznek a világon egyszerű, de nagyszerű dolgok – a Xiaomi megoldása is ilyen.

huohou intro

A borfogyasztás nem áll messze a magyaroktól, hiszen rendkívül jó bortermelő vidékekkel rendelkezünk, és ennek köszönhetően van néhány magyar borfajta, ami világszínvonalat képvisel. Legyen az vörös vagy fehér: egy jó vacsora mellé, nyáron fröccsnek vagy éppen a vadpörkölt mellékízeként egyaránt jól tud esni az embernek. Valószínűleg mindenki életében volt már olyan pillanat, amikor egy jó borra szomjazott, az áhított palack ott is pihent előtte az asztalon a kívánt hőmérsékletre behűtve, de nem volt kéznél egy átkozott dugóhúzó sem. Ilyenkor vagy benyomjuk a dugót, és akkor kiöntés közben locsoljuk szét a felét, vagy eltesszük egy későbbi alkalomra.

huohou 2

Cikkünk apropója ilyen esetekben életmentő tud lenni, mérete révén nem nagyon fogjuk elhagyni, segítségével viszont pillanatok alatt pohárkésszé tudjuk tenni a borospalackot. Ő nem más, mint a:

Xiaomi Youpin Huohou automata palacknyitó fóliavágóval (Automatic Bottle Opener Kit Electric Corkscrew With Foil Cutter)

Doboz, tartozékok

A dugóhúzó a Xiaomira jellemző, minimalista fehér kartondobozban érkezett, melyen azért a színes termékfotó már kibontás előtt is egyértelművé teszi, mit rejt a belső. A karton külsejét kissé megviselte a hosszú út, de ez a tartalomra szerencsére nem jelentett veszélyt, teljes épségben bújtak elő a komponensek. Ez jelenti magát az automata dugóhúzót, egy fóliavágót, egy USB töltőkábelt és egy felhasználói kézikönyvet. Ez pontosan annyi, mint amennyire a használat során szükségünk lesz.

huohou 1

Jellemzők, használat

Az első kézbevétel során akkor is egyértelművé válik, hogy ez egy Xiaomi produktum, ha egyébként ez nem lenne sehol feltüntetve. Egyszerűen látni a festésen, érezni az anyagon. A henger mérete 252 × 45 mm, anyaga 304-es rozsdamentes acél, ami konyhaközeli területen elengedhetetlen. Az átlátszó rész polikarbonátból készült, de azért ez is kapott egy sötétítő festést, hogy színben jobban passzoljon a dugóhúzó többi részéhez. A tömeg 768 gramm, ezt kézben tartva inkább mondanánk könnyűnek, mint nehéznek.

huohou 4

A hengerforma felső kupakja üres, nem sokkal alatta négy darab apró lyukat fedezhetünk fel, mely négy darab – fehéren világító – állapotjelző LED-et rejt. Ezek üzem közben egységesen világítanak, töltés közben pedig jelzik a folyamat aktuális állapotát. Alattuk találjuk az egy anyagból kialakított vezérlőgombot. Ez természetesen kétállású, a lefelé mutató irányt nyomva a dugóba tekerhetjük a fémspirált (ilyenkor az alsó rész kéken világít), ami azt eredményezi, hogy a dugó a művelet közben kijön az üveg szájából.

huohou 8

A felfelé mutató nyilat nyomva elindul a „visszatekerés”, tehát a spirál ellenkező irányba történő forgatása, mely közben az eszköz piros fénnyel világít. Néhány másodperc után a dugó előbukkan a nyitó alján, és kézzel levehető a spirálról. Ezzel lényegében a használat mikéntjét fel is vázoltuk, a töltésre szolgáló microUSB port a Bottle Opener hátoldalán árválkodik.

huohou 6

A termék belsejében dolgozó mágneses motor bronz-ötvözet csapágyazást kapott, az adott fordulatszámmal 6 másodpercbe kerül egy dugó eltávolítása a palackból. A motor mellé helyezett lítium-ionos akkumulátor kapacitása 550 mAh, melyet 2,5 óra alatt tudunk teljesen feltölteni. Egyszeri teljes töltöttség 70 üveg bor kinyitását teszi lehetővé, így, ha nem vagyunk masszív szeszegerek, hónapokig ellehetünk egy töltéssel (vagy akár vendéglőben, étteremben is alkalmazható, üzleti felhasználásra, ahol nagyobb napi terhelést kap).

huohou 3

Működés a gyakorlatban

Tényleg nehéz lenne mást mondani, a Xiaomi Bottle Opener használata olyan egyszerű, mint az 1×1 – ráadásul gyors és kényelmes. Első lépésben a fóliavágót kell a kezünkbe venni, melyet rá kell szorítani az üveg nyakára, és 2-3 laza mozdulattal átvágni a védőfóliát, majd eltávolítani. Ezt követően szabaddá válik az út az automata dugóhúzó számára. Az eszközt ráhelyezzük az üveg szájára, majd a lefelé mutató nyilat nyomva tartva beletekerjük a dugóba a spirált, mely közben az kijön az üvegből és átköltözik a Bottle Openerbe – ez 6-7 másodperc alatt megtörténik. Fontos, hogy a dugóhúzót ütközésig nyomjuk rá az üvegre, hogy a dugót teljesen ki tudja emelni a nyakából a spirál. Ennyi volt, szabad az út, már tölthetjük is a bort a poharakba. A dugót az automata dugóhúzó gyomrából úgy kaphatjuk vissza, hogy a felfelé mutató nyilat nyomjuk – alul a piros fényből hamarosan előbukkan a parafa, ami innentől már kézzel eltávolítható. Ha szükség van rá, visszazárhatjuk vele a palackot, ha nem, akkor pedig mehet a kukába.

Tulajdonságok:

  • Gyorsan nyitható palackok: 6 másodperc alatt elvégezhető a művelet
  • Könnyű kezelés: Egyszerű használat, csak egy fóliavágó kulcsot kell pluszban használni
  • Akár ipari használatra: A hosszú akkumulátor-élettartam 70 palack kinyitását teszi lehetővé egy töltéssel
  • Hordozható kialakítás: Univerzális interfész (USB), bárhol tölthető

huohou 5

Csomag tartalma:

  • 1 darab automata dugóhúzó
  • 1 darab fóliavágó
  • 1 darab felhasználói kézikönyv

Összegzés, megrendelés

A Xiaomi Youpin Huohou automata palacknyitó (Automatic Bottle Opener Kit Electric Corkscrew With Foil Cutter) egy olyan segédeszköz, mely egyetlen modern konyhából sem hiányozhat. A minősége elsőrangú, de a dizájn és a külső sem utolsó, jó ránézni. Mivel a használata nem csak villámgyors, hanem pofon egyszerű is, az akku pedig hetekig, hónapokig is kibírja, nem nagyon tudunk ellenérvet felmutatni.

huohou end 

Ha valaki most megrendeli, a karácsonyi ünnepi asztalnál már biztosan bevethető lesz, ráadásul most van rá aktív kuponunk is (kuponkód: 935d63), amivel a 26,59 dolláros alapárat 23,59 dollárra csökkenthetjük, ez körülbelül 6490 forintot jelent. Mivel az összeg vámhatár alatti, választhatjuk a Priority Direct Mail opciót (0,16 dollár = 48 forint), amivel 6-14 munkanapon belül már kopogtatni is fog vele a postás.

A termék megrendeléséhez kattints ide:

Xiaomi Automatic Bottle Opener Kit
Kuponkód: 935d63

facebook button final
Ha a kupon már nem működik, írj nekünk a facebookon a gombra kattintva, és elküldjük a legfrissebbet!

A szerző értékelése

{REVIEW}

label=Overall

decimal=0

max=5

Külső=5

Anyaghasználat=5

Képességek=5

Üzemidő=5

Ár=4

{/REVIEW}


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: