Ha robotporszívó, akkor – legtöbbször – Xiaomi, és ez most megint csak többfunkciós, nemcsak szív, de a felmosással is elboldogul.

Ismét egy automata takarítóegységet kínál a Geekbuying a népszerű márka kínálatából, nem is rossz áron. A lényeg ennél is nagyjából ugyanaz, mint a többi ilyen szerkezetnél, azaz magától takarítja ki a lakást, nekünk a partvis vagy a felmosóvödör közelébe sem kell menni. Aki olvasott már róluk, sok újdonságot nem fog találni benne, de egy-két dolog miatt érdemes lehet átolvasni, mit is véstem a digitális papírra.

Mi mással is kezdhetném, hogy a mérete 350 x 350 x 98 milliméter, míg a tömege 3,6 kilogramm – mármint a porszívónak. A dokkolóállomás 358 x 350 x 175 milliméter, míg annak a tömege 2,7 kilogramm. Mindkét egység színe fehér, kis szürke beütésekkel, anyaguk műanyag.

A porszívó a szokásos kinézettel rendelkezik, kör alakú, a tetején egy kis kitüremkedés található, ebben rejtőzik az LDS érzékelő. Ebből már a negyedik generációt építették bele, amely 40%-kal pontosabb, mint a korábbi verzió. Érzékelőkből összesen 30 kapott helyet benne/rajta, így még precízebben végzi el a rá bízott munkát. A programjának hála tisztában van vele, milyen magas, így el tudja dönteni, hogy pl. a kanapé alá befér-e vagy nem. A teljesítménye 50 W, a szívó ereje pedig 2 700 Pa. Az energiát egy 5 200 mAh-ás akkumulátor biztosítja, amely ha merülne, automatikusan visszaoldalaz a dokkolóhoz, hogy új erőre kapjon.

A víztartálya mondhatni a szokásos űrtartalmú, azaz 250 milliliter, a portartály mérete ugyan nem ismert, de ez itt annyira nem is lényeges, mivel a dokkolóban kapott helyet a „valódi” – erről majd akkor kicsit bővebben is írok – és ha a gépé megtelik, automatikusan üríti azt. A porszívó maximum 2 centiméteres magasságot képes leküzdeni, így a küszöb sem okoz gondot számára.
Már azt sem kellene leírnom – mégis megteszem – hogy okos szerkezet lévén feltérképezi a lakást, így a működése ütemezhető, akár helyiségenként. Ahol eldönthetjük, hogy mikor takarítson ki, illetve felmosást kérünk-e vagy elég egy sima porszívás. Ezen felül távolról is vezérelhetjük a szerkezetet, illetve megnézhetjük, hogy áll a portartály kapacitása. Mindezt a ROIDMI app-al  tehetjük meg.

Essen pár szó a dokkolóról is, elvégre az sem csak a töltésért felelős. A méretét és tömegét is tisztáztuk, ahogy a színét is. Ezen helyet kapott egy kis kijelző, amely érintésérzékeny, és itt jeleníti meg a főbb adatokat. Emellett, ami szerintem lényegesebb, ez rejti a portartályt, a gép ide üríti az összegyűjtött koszt, természetesen automatikusan. Ennek kapacitása 3 liter, ami jó pár takarítási ciklusra elegendő. De nemcsak gyűjt, ózonnal sterilizálja is a szennyeződést.

LeírásMárka: ROIDMI
Modell: Eve Plus
Típus: robotporszívó
Szín: fehér
ÁltalánosAkkumulátor kapacitása: 5200 mAh
Teljesítmény:
– porszívó: 50 W
– dokkoló: 850 W
Mászási képesség: 20 mm
Szívóteljesítmény: 2700 Pa
Porzsák kapacitása: 3 liter (cserélhető)
Víztartály kapacitása: 250 ml
Méret és tömegRobotporszívó
– mérete: 350 x 350 x 98 mm
– tömege: 3,6 kg
Dokkoló
– mérete: 358 x 350 x 175 mm
– tömege: 2,7 kgCsomag mérete: 362 x 415 x 489 mm
Csomag tömege: 12,8 kg
Csomag tartalma1 x robotporszívó
1 x dokkoló
1 x víztartály
2 x oldalkefe
10 x egyszer használatos mop
1 x mop
3 x porzsák

Amennyiben a szükséges app-ot sem kívánjuk használni, és van otthon egy Alexa, akkor akár szóbeli parancsokkal is utasíthatjuk a porszívót, hogy végezze el a feladatot.
A Xiaomi ROIDMI EVE Plus robotporszívót most a ROIDMIEVE kuponnal mindössze 459,99 $ (~136 255 Ft) ellenében vásárolhatjuk meg. A szállítása ingyenes, ráadásul EU raktárból érkezik, így 2-7 munkanap alatt már csatasorba is állíthatjuk. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi ROIDMI EVE Plus

Kuponkód: ROIDMIEVE

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: