Nem kellett sok idő, hogy megtudjuk, mit tud az új készülék, amit november 5-én mutatnak be a nagyközönségnek.

Xiaomim cc9pro 01

Mint több ízben mi is megírtuk, ismét termékbemutatót tart a kínai vállalat, ahol egy telefont, egy okosórát, és egyéb új termékeket is bemutatnak majd. Az óráról (Xiaomi Smartwatch vagy Xiaomi Watch lesz a neve) mi is írtunk, de most a telefonról derült ki minden. Az idén bemutatott CC termékcsalád legújabb (legerősebb) tagjáról van szó, ami az öreg kontinensen álnéven fog debütálni – ahogy azt mostanában megszokhattuk a Xiaomitól. Míg Kínában Mi CC9 Pro néven ismerik majd, a nemzetközi változat neve Mi Note 10 lesz. Lássuk, mit is érdemes tudni a telefonról.

Xiaomim cc9pro 03

A mérete 157,8 x 74,2 x 9,7 milliméteres lesz, amihez 208 grammos tömeg társul. Az előlapot a 6,47”-es, 1080 x 2340 pixel felbontású Super AMOLED kijelző borítja be, ez alá került az ujjlenyomat-olvasó. A trendeknek megfelelően a megjelenítő felső részén egy csepp alakú notch található, ebben kapott helyet a 32 megapixel (f/2.0) felbontású kamera. A dual SIM támogatás természetesen adott, az oldalán a megszokott bekapcsoló- és hangerőszabályozó gombokat találjuk, míg a töltésért az USB Type-C csatlakozó felel. A 3,5 mm-es jack csatlakozót sem spórolták le a mérnökök – elvégre a CC9 sorozat a fiatalokat célozza meg. De lássuk a hátlapot, ahol a lényeg pihen, azaz az öt kamera! A főkamera szerepét a Samsunggal közösen fejlesztett ISOCELL Bright HMX szenzor (108 megapixel – f/1.7) tölti be. Munkáját a 12 megapixeles (f/2.0) tele lencse segíti, amivel 5x-ös optikai zoomra lesz képes, valamint egy 20 megapixeles (f/2.2) nagy látószögű egység is bekerült a repertoárba. Ezzel még nincs vége a felsorolásnak, érkezik melléjük egy 2 megapixeles ( f/2.4) macro lencse, amivel már 1,5 centiről lőhetünk képeket, és legvégül egy mélységérzékelésért felelő egység zárja a sort. Ennyi modullal már csak lehet valamit kezdeni… A videózás terén sem kell szégyenkezni, ugyanis 2160p@30fps, 1080p@30/60/120fps, és 720p@960fps-sel rögzíthetjük a mozgásokat.

Xiaomim cc9pro 02

Jöjjenek a belső komponensek, ahol egyből egy jó nagy csavar van (lesz) a dologban. A Mi CC9 Pro-t a Qualcomm Snapdragon 730G (8 nm, 2 x 2,2 GHz Kryo 470 Gold & 6 x 1,8 GHz Kryo 470 Silver mag) hajtja meg, a GPU szerepét az Adreno 618 látja el. Háromféle memória/tárhelykiosztás közül választhatnak majd a vásárlók, a legkisebb kiszerelés a 6/64 GB lesz, az aranyközéputat a 8/128 GB jelenti, míg akinek semmi nem elég, az kérheti 12/256 GB-os kiszereléssel. A tárhely természetesen bővíthető lesz, maximum 256 GB-os micro SD kártyát tud majd kezelni a telefon. A Wi-Fi hozza a kötelezőt: dual-bandes, és támogatja az a/b/g/n/ac szabványokat, míg a Bluetooth 5.0-ás. A helyzetünket – ahogy a gyártótól megszoktuk – az A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS műholdak találják meg. Kapunk infraportot, és az NFC sem hiányozhat a készülékből. Megdöbbentő az akkumulátor mérete is, ebből 5260 mAh-ás egységet tettek a hátlap mögé, amely támogatja a 30 W-os gyorstöltést. A szoftverezettség alapját az Android 9 adja, amit a MIUI 11 tesz egyedivé.

Xiaomim cc9pro 04

A végére hagytam egy erős pletykát is: azt csiripelik a verebek, hogy készülnek egy Mi Note 10 Pro verzióval is a Xiaominál. Ez mindenben megegyezne a most bemutatott készülékkel, egyedül a SOC-on változtatnának. Abból pedig nem is kerülhetne más bele, mint a mostani csúcslapka, a Snapdragon 855 Plus. De ez csupán a (nem túl távoli) jövő, előbb jöjjön a november 5-i bemutató, az eddig napvilágra került infók miatt is izgatottan várom. Természetesen a bejelentés után összefoglaljuk az elhangzottakat, illetve beszámolunk minden ott megjelent termékről.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: