Örömteli hírt oszthatok meg veletek, állítólag a kínai gyártó elkészült az utóbbi idők legnagyobb vívmányával.

A mobilgyártók évek óta próbálják elérni, hogy a kijelző az előlap közel 100%-át tegye ki. Erre születtek megoldások szép számmal, a leggyakoribb ugye a notch, a kameralyuk, vagy a motorikusan előbukkanó szelfikamrea. De egy ideje jó pár vállalat szeretné megvalósítani, hogy ne kelljen se bevágás, se lyuk a kamerának, bújjon meg a panel alatt, mint az ujjlenyomat-olvasó. Az igény minden oldalról (gyártók és vásárlók) megvan, azonban ez nem olyan egyszerű dolog. Most a Visionox bejelentette, hogy a technológia elérkezett oda, hogy az ilyen típusú OLED panelek tömeggyártásba kerülhessenek.

Eddig a probléma a képernyő fényáteresztő képességével volt. Hiába tudták a kamerát beintegrálni a kijelző alá, az jóval kevesebb fényt kapott, mint a hagyományos elrendezésű társai, és ez megmutatkozott az elkészült képek minőségén. A Visionox a legjobb eredmény eléréséhez egy átlátszó OLED panelt használ, ami a megjelenő tartalmakon nem ront,  mégis elég fényt enged át a kameramodul számára. Ennek hála az okostelefon gyártók immár az előlap teljes részét a kijelzőnek szentelhetik, csak egy vékony kávára lesz szükség, hogy beférjen a hangszóró, és a szükséges szenzorok.

Persze több gyártót is foglalkoztat a technológia, azonban nemrég az Oppo még úgy nyilatkozott, hogy 2020-ban nem fogjuk látni ezt a technológiát. A Huawei Mate 40 szériánál is felröppent a hír, hogy kijelző alatti kamerával érkezik, de a legutolsó hírek ezt már cáfolják.

A Visionoxról annyit érdemes tudni, hogy nem egy újonc a szakmában. A cég 2001-ben alakult, azonban a történetük egészen az 1996-ban létrehozott Tsinghua Egyetem OLED kutatócsoportjáig vezethető vissza. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek az OLED technológiában, és vezető vállalkozássá váltak az OLED iparágban, a kutatásban és fejlesztésben, a termelésben és az értékesítésben is.

Kíváncsian várom, melyik gyártó fog előrukkolni először ezzel a technológiával, illetve milyen lesz a kamera képminősége. Remélem, ezzel a technológiával megszabadulunk a notch-csal és kameralyukkal rendelkező érától a mobilok történetében.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!
facebook button final

Vásárlási segédlet: