Év elején jelentette be a tajvani chipgyártó az új SOC-ját, amely támogatja a 8K felbontást is.

MediaTekS900 01

Mostanra sikerült befejezni a chip fejlesztését a cégnek, így a TSMC gyártósorain elkezdődött a tömeges előállítása. A MediaTek S900 12 nm-es FinFET eljárással készül, a CPU az ARM Cortex-A73 magjait használja, ami mellé egy Mali-G52 GPU került. Utóbbi felelős a 8K-s tartalmak dekódolásáért, a HDR10+ támogatásért, és a HDMI 2.A szabvány (48 Gbit/s sávszélesség) is bekerült a repertoárba. Az S900 tudástárát képezi az AI PQ és a MiraVision-Pro is, ami a képminősség javításáért felelős, emellett a cég saját szabadalmaztatott MiraVision-Pro és AI PQ kombinációjával az S900 támogatja az AI jelenet felismerést, javítja a színtelítettséget, a fényerőt, az élességet, a dinamikus mozgáskompenzációt és a képzajt is optimalizálja, mindezt 8K-s tartalmak esetén is.

MediaTekS900 02

A MediaTek már biztosított egy NeuroPilot szoftverfejlesztői készletet (SDK) a lapkakészlethez, amely lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy alkalmazásokat készítsenek a platformhoz. A lapkakészlet egyik nagy előnye, hogy a megfelelő kiegészítőkkel, hubként működhet az intelligens otthoni vagy IoT eszközök hanggal- és gesztusokkal történő vezérléséhez.

Az első fecskék – amelyek már a MediaTek S900-as chipjét tartalmazzák – várhatóan 2020 elején kerülnek kereskedelmi forgalomba, igazából akkor fog kiderülni a valós teljesítménye. A cég ugyan nem a bitangerős megoldásairól híres, a Qualcomm csúcslapkáival fel sem tudják venni a versenyt mobilfronton, azonban itt nem is ez a cél, és a 12 nm-es gyártástechnológia is elégséges lehet a sikerhez. Ha tippelni kellene, azt mondanám, hogy a középkategóriás TV-k piacát kívánja felrázni a tajvani gyártó, olcsó(bb) alternatívát kínálva a konkurens gyártókhoz képest.

Forrás: Gizmochina


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!
facebook button final

Vásárlási segédlet: