Redmi G: A Xiaomi „olcsósított” márkája előrukkolt a saját, kifejezetten játékosoknak szánt laptopjával, ár/érték arányban pedig nem is vészes a kicsike.

Háromféle változatban lett – természetesen Kínában – elérhető – a laptop, amelyek specifikációja sok közös hardvert tartalmaz, a processzor és a videókártya azonban eltérő. Szégyenkeznie az alapmodellnek sem kell, az is kellően erősre sikerült.

Nos, először is nézzük a közös pontokat, amiből azért bőven akad! A kijelző 16,1”-es full HD panel, amely az sRGB színtartomány 100%-át lefedi, a fényereje 300 nit, a látószöge pedig 178°-os. A kijelző/test aránya 81%, és a megjelenítő egy tükröződésmentes bevonatot is kapott, így semmi nem akadályozza meg a tulajt az éleslátásban. A webkamera 720p felbontású, és hűen a gamer laptopokhoz a billentyűzet kapott háttérvilágítást. A rendszer hűtéséért a Hurricane Cooling 2.0 réz hűtőrendszer fele, amelynek két ventillátor segíti a munkáját. Hangszóróból kettő jár, ezek egyenként 2 W teljesítményűek, amelyek támogatják a DTS:X Ultra 3D technológiát. Az energiaellátásért egy 55 Wh-ás akkumulátor felel, míg memóriából minden modell 16 GB-ot (2 x 8 GB, 2933 MHz, DDR4) kapott. A tárhely mérete 512 GB, PCIe csatlakozós, de további 4 NVMe SSD-vel is bővíthetjük a gépet, maximum 2 TB-ig.

Portokból sincs hiány, a gépen találunk Ethernet bemenetet (gigabites), 1 x USB 2.0-át, 2 x USB 3.0-át, 1 x USB Type-C, egy mini DisplayPort, egy HDMI, és egy 3,5 mm-es jack csatlakozó is befigyel. A vezetéknélküli kapcsolatokért a Bluetooth 5.1 és a Wi-Fi 6 felel, amely több, mint elegendő. Operációs rendszerből mi más is lehetne a gépen, mint a Windows 10, ebből a kínai Home verzió fogad minket.

És most jöjjenek a különbségek, amelyek nem elhanyagolhatóak – a puszta erőt nézve sem!

Alapváltozat

Ebben a kiépítésben „csupán” az Intel Core i5-10200H processzor dolgozik, amely négy magon és nyolc szálon üzemel. Ez alapból 2,4 GHz-es órajelen ketyeg, míg a maximális órajele 4,1 GHz. Videókártyából itt az NVidia GeForce GTX 1650 figyel, míg a kijelző képfrissítése ennél a modellnél 60 Hz lett.

Középkategória

Itt már eggyel nő a tét, a processzor szerepét az Intel Core i5-10300H látja el. Ez szintén négy maggal, és nyolc szállal futtatja a programokat, azonban az alapórajel 2,5 GHz-re ugrik, míg a turbo fokozatnál ez 4,5 GHz-re emelkedik. A GPU szerepét az NVidia GeForce GTX 1650 Ti-re hárul, a képernyő képfrissítése viszont itt 144 Hz-re nőtt.

Legerősebb kiadás

Nos, itt szintet ugrott a gyártó, a Core i5-öt lecserélték egy Core i7-10750H-ra. Ez már hat magon, és tizenkét szálon fut, az alapórajele 2,6 GHz, míg a maximális frekvenciája kereken 5 GHz. A videokártya viszont maradt az NVidia GeForce GTX 1650 Ti, míg a megjelenítő itt is 144 Hz-en üzemel.

Az árak tekintetében megint sikerült visszafogottan fognia annak a bizonyos ceruzának. A Core i5-10200H processzorral szerelt gép 5 299 jüan-ba (~223 000 Ft) kerül, a Core i5-10300H-mal szerelt gépért 6299 jüant (~265 000 Ft) kérnek, míg a minden hájjal megkent Core i7-10750H változatért 6 999 jüant (~294 000 Ft) kóstál. Összességében nekem tetszenek ezek a laptopok, egyedül a kijelző alatti vastag „káva” nem jött be. Bár e felett simán szemet hunynék – ha kapnék egy ilyet – a mostani laptopot is külső monitorral használom. Az éles, szögletes forma, és a kijelző hátlapjának a mintája viszont nagyon bejön.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: