Az új applikációval egy gombnyomással  hívhatunk mentőt, ha mi, vagy esetleg más jutott bajba, és orvosi segítségre szorul.

EletMento 01

A mobiltelefonra telepíthető alkalmazással (Android, iOS) a vészhelyzetbe került személyeknek csupán egy virtuális gombot kell megnyomniuk, és a mentőszolgálat munkatársai azonnal tudnak indulni a bajbajutott személyhez. Az app képes lesz nagyon pontosan meghatározni a helyzetünket – még egy épületen belül is – és a vészjelzéssel ezt az információt azonnal továbbítja a diszpécsernek, akik sokszor kerülnek nehéz helyzetbe egy telefonos segélykérésnél, amikor a hívó fél nem tudja megmondani a szükséges adatokat. Az alkalmazásban előre megadhatunk olyan fontos információkat, amik segíthetik a szakszerű ellátást, így segítve az orvosokat olyan fontos információkkal, mint például az ismert betegségeket, a szedett gyógyszereket, a gyógyszerekkel szembeni érzékenységet, de a korunkat és nemünket is eltárolja. A felület kialakítása ikonos, így könnyítve meg a segítségkérést, így nem kell beszélni – amennyiben nem lennénk rá képesek. Integrálva lett a POI adatbázis, aminek hála a hozzánk legközelebbi gyógyszertárak, kórházak, defibrillátorok, ügyeletek is megtalálhatóak, továbbá egy segítségnyújtó kisokos is helyet kapott a programban, ami közérthetően mutatja be mit kell tennünk az adott helyzetben.

EletMento 02

Magyarországon jelenleg éppen lokalizálás és integrálás alatt lévő ÉletMentő appot  az összes mobilszolgáltatóhoz tartozó ügyfél ingyenesen elérheti majd, és nemcsak hazánkban, hanem az eddig már bevezetett (Ausztria, Csehország, Szlovákia) országokban is rendelkezésünkre áll majd. Méghozzá nemcsak a hagyományos, hanem a hegyi- és vízimentők is riaszthatók a segítségével, ami sportolás és kirándulás során jelenthet komoly könnyebbséget.

A szoftvert a Medical Information Technologies cég fejlesztette ki, és hazánkba az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyaroszág Alapítvány által érkezik meg, remélhetőleg az ősz folyamán már élesítik a rendszert, ezzel még többb bajbajutotton segítve.

EletMento 03

Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese és a Vodafone Alapítvány kuratóriumának tagja (b),
Filip Malenak, a Medical Information Technologies fejlesztője (k), Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója (j)

A program természetesen mind Android rendszerre, mind iOS-re letölthető, és nem is foglal nagy helyet, nagyjából 30 MB-ot. Az ÉletMentő is egy nagyon hasznos applikáció – reméljük senkinek nem kell majd használni, de vész esetén nagyon jól jöhet. Akik a kezdetek óta velünk vannak, még emlékezhetnek az egyik legelső cikkre, ami a SzívCity app, amiben te kapsz értesítést, ha valakinek megáll a szíve, így segíthetsz másokon. Amennyiben érdekel ez a cikk, vagy te is szeretnél másokon segíteni, olvasd el itt az ajánlónkat róla.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: